Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025

Δήμητρα Τσανάκα: Δεν συζητώ πλέον με τον ΤΑΡ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στον ΤΑΡ ο δήμος Καβάλας, καθώς η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης (28/6) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει ξανά με την εταιρεία, παρά μόνο για την αλλαγή όδευσης του αγωγού. 

Αρχικά η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (27/6), όπου, όπως τόνισε, «καταθέσαμε όλοι τις απόψεις μας και καταλάβαμε ότι από χθες είναι μια διαφορετική μέρα, ξεκινά μια διαφορετική μέρα, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του δήμου Καβάλας με τον ΤΑΡ, αλλά και σε ό,τι αφορά τη σχέση της κοινωνίας με τον ΤΑΡ».

«Θεωρώ ότι η εταιρεία του ΤΑΡ έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος…»

Η δήμαρχος Καβάλας, έκανε λόγο για αδικαιολόγητες συλλήψεις οχτώ συμπολιτών μας, μεταξύ αυτών και δημοτικών συμβούλων, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν σταμάτησε το έργο.

«Τους πήγαν στο τμήμα, έλεος δηλαδή, ενώ τέθηκαν υπό καθεστώς σύλληψης για παράνομη βία! Τι θα πει παράνομη βία; Όλοι έχουν δει το βίντεο, στο οποίο ένας εξαντλημένος άνθρωπος, ο Θέμης Καλπακίδης, απεργός πείνας, σέρνεται σαν σακί με πατάτες, σαν τον χειρότερο εγκληματία. Θεωρώ ότι η εταιρεία του ΤΑΡ έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να τα προσπεράσουμε, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν προσπερνιούνται», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα.

«Αλλάζουμε την απόφαση μας (για τα δυο έργα). Φυσικά και θέλουμε το νερό και την άρδευση, αλλά από το ελληνικό κράτος. Που θα βρει τα λεφτά δε μας αφορά. Δεν θέλουμε να υπάρχει το όνομα ΤΑΡ μέσα, ούτε τίποτα»

«Σε συνδυασμό με την απόφαση του ΣτΕ, στην οποία ο δήμος χάνει την υπόθεση της προσφυγής, προέβησαν σε συλλήψεις, δίκες και κρατήσεις, θαρρείς και είναι τίποτα έμποροι ναρκωτικών ή δολοφόνοι! Απαράδεκτα πράγματα. Εφόσον όμως έτσι θέλουν, έτσι θα πάμε κι εμείς. Από εδώ κι έπειτα τους ξεκαθαρίσαμε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλάζουμε κι εμείς τακτική και εφόσον μας συμπεριφέρονται εχθρικά δεν έχουμε άλλο δρόμο κι εμείς. Αλλάζουμε την απόφαση μας (για τα δυο έργα). Φυσικά και θέλουμε το νερό και την άρδευση, αλλά από το ελληνικό κράτος. Που θα βρει τα λεφτά δε μας αφορά. Δεν θέλουμε να υπάρχει το όνομα ΤΑΡ μέσα, ούτε τίποτα. Επιπλέον θα στηρίξουμε τους αγρότες με όλες τις δυνάμεις», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών της στα τοπικά μέσα η δήμαρχος Καβάλας.

«Εφόσον υπάρχει το βίντεο θα ενημερώσουμε και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να δουν πως κάνει ο ΤΑΡ διαβούλευση»

Η δήμαρχος Καβάλας τόνισε επίσης ότι ο δήμος θα εξετάσει το αν είναι εφικτή ακόμη και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ όπως συμπλήρωσε «εφόσον υπάρχει το βίντεο θα ενημερώσουμε και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να δουν πως κάνει ο ΤΑΡ διαβούλευση».

Σε ερώτηση τέλος, για το αν θα επιδιώξει συνάντηση με την εταιρεία του ΤΑΡ, η δήμαρχος Καβάλας απάντησε χαρακτηριστικά: «Η μοναδική συνάντηση που θα κάνω με τον ΤΑΡ θα αφορά την αλλαγή της όδευσης. Δεν ξαναμιλάω μαζί τους. Πρώτον το θεωρώ χάσιμο χρόνου και δεύτερον μετά τα τελευταία γεγονότα το θεωρώ κοροϊδία. Ποτέ στον δήμο Καβάλας δεν έχει συμβεί να συλληφθούν δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα μαζικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις...

Υπογράφηκε η σύμβαση για  την βελτίωση της 10ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Νέα Πέραμος – Εγνατία Οδός

«Μια ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια Ανατολικής...

«Πέτρα + Νήμα + Καρδιά=» – σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Αγγελίδη

Εικαστική Performance στο 68ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ...

Χαρ. Χρυσανίδης: «Μια ακόμα λογοδοσία του Δήμου Καβάλας αποδείχθηκε ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»

Στο τελευταίο καλοκαιρινό Δημοτικό Συμβούλιο λογοδοσίας ο κ. Μουριάδης...

Θα πρέπει να δούμε συνολικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ηλίας Καλανταρίδης: Αν χρειάζεται ένα ή δύο πάρκινγκ να...

Παναγιώτης Αρχοντής: Το καλοκαίρι απέδωσε στην Περιφέρειά μας

«Σαφώς και το κερδίσαμε το στοίχημα όλοι μαζί σε...

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε 3μελής σπείρα απατεώνων – Οι δύο ανήλικοι

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...