spot_imgspot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Αντικαταστάθηκαν οι μπάρες στις στροφές του Παληού

Επιτέλους, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πολύπαθες μπάρες στις επικίνδυνες στροφές του Παληού, από το ύψος της “Villa Romantica” μέχρι και το «Ακρωτήρι», αποκαθίστανται από το πρωί της Πέμπτης (8/2).

«Οι υποδομές ασφαλείας στο Παληό επισκευάζονται. Με όσες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κι αν χρειαστεί να προσπεράσουμε. Εκείνο που δεν επισκευάζεται μάλλον είναι η οδηγική μας παιδεία», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Δημοσθένης Τουλκίδης, ο οποίος «σήκωσε» και τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε.

Από τον Οκτώβριο το «πάλευε» ο δήμος, αλλά…

Όπως είναι γνωστό, οι κατ’ ευφημισμόν προστατευτικές μπάρες, ήταν κυριολεκτικά διαλυμένες για πολλούς μήνες, από τα συνεχή ατυχήματα που κατά καιρούς καταγράφονται στο συγκεκριμένο και μάλλον πιο επικίνδυνο σημείο του Παληού.  Πριν από λίγες μέρες μάλιστα σημειώθηκε ένα ακόμη ατύχημα, κάνοντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για την αντικατάσταση τους.

Από τον Οκτώβριο κιόλας ο δήμος Καβάλας ανέμενε μια εργολαβία για να τις αντικαταστήσει, αυτή όμως δεν «βγήκε». Μόλις πριν λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σημείο τοποθετήθηκαν ελαστικοί οριοδείκτες, ώστε οι οδηγοί να ελαττώνουν αναγκαστικά ταχύτητα, ενώ μετά από πολλά χρόνια έγινε διαγράμμιση σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού του Παληού. Ωστόσο αν συνεχίσουν να «φεύγουν» οχήματα με το πρώτο ψιλόβροχο και να διαλύονται ξανά οι μπάρες, τότε μάλλον πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα με την τοποθέτηση αντιολισθητικού, τουλάχιστον στο επίμαχο σημείο.