Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση τμήματος της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος»

Ακολούθησε μας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ο.Λ.Κ., Άννυ Θυσιάδου, υπέγραψαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 την Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Ανάπλαση τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Το έργο θα κατασκευαστεί σε τμήμα του υφιστάμενου πεζοδρομίου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αβέρωφ.

Αποτελεί έργο συντήρησης της επιφάνειας της ανωδομής του πεζοδρομίου και είναι αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους διακινούμενους επιβάτες, τουρίστες και κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της προσπελασιμότητας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Στις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο προβλέπεται η αντικατάσταση δαπεδοστρώσεων σε τμήμα του πεζοδρομίου της χερσαίας ζώνης με πιο φιλικά υλικά, η βελτίωση των υποδομών για όλους τους χρήστες (νέο κτήριο WC με υποδομές ΑμΕΑ, όδευση τυφλών, υπαίθρια καθιστικά, παγκάκια), η αύξηση του χώρου πρασίνου και ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης ηλεκτρομηχανολογικής υποδομής (δίκτυο οδοφωτισμού, δίκτυο ηλεκτροδότησης – υδροδότησης πλοίων).

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της εικόνας της πόλης.

  • Χρηματοδότηση από το ΕΠ Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020
  • Προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 887.000€.
  • Χρόνος περαίωσης εργασιών: 21 μήνες

Η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση επισφραγίζει την ουσιαστική συνεργασία των δύο μερών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας σειράς έργων/δράσεων στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα