Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υποβαθμίζει τον «Συμπαραστάτη του δημότη» η διοίκηση του δήμου

Ημέρα:

spot_img

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους της δημοτικής αρχής, όσον αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», έκανε λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, μετά και τον απολογισμό στον οποίο προέβη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Αθανασίου.

Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο «Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης» είναι ένας θεσμός πολύ παραγωγικός, με πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ εξήρε και την παρουσία του Αθανάσιου Αθανασίου στη θέση αυτή, σημειώνοντας ότι έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τον θεσμό προς όφελος των δημοτών και γενικότερα της κοινωνίας της Καβάλας.

«Νομίζω ότι η αποτελεσματικότητά του κ. Αθανασίου ήταν θετική, όπως και η παραγωγικότητά του. Μη ξεχνάμε ότι ο κ. Αθανασίου ήταν η δική μας πρόταση που κυριάρχησε στη θέση αυτή…»

«Ο κ. Αθανασίου, όπως υποχρεούται άλλωστε, προέβη σε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα των δυο προηγούμενων ετών και νομίζω ότι η αποτελεσματικότητά του ήταν θετική, όπως και η παραγωγικότητά του. Μη ξεχνάμε ότι ο κ. Αθανασίου ήταν η δική μας πρόταση που κυριάρχησε στη θέση αυτή. Είναι ένας θεσμός που δίνει λύσεις κυρίως στα προβλήματα των δημοτών, που έχουν να κάνουν με τις δημοτικές υπηρεσίες και τη γραφειοκρατία και νομίζω ότι τα προβλήματα αυτά ίσως να ενταθούν το επόμενο διάστημα, με όλες αυτές τις εξελίξεις που έχουμε στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα πλέον της πανδημίας που συνεχίζει να μας απασχολεί», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Εδώ και δύο χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα του, για να βρεθεί ένας χώρος κοντά στις υπηρεσίες του δήμου, αλλά και να του παράσχει όπως αιτήθηκε, μια γραμματειακή υποστήριξη…»

 «Το παράπονο που βγήκε από την όλη παρουσίαση του κ. Αθανασίου, είναι ότι εδώ και δυο χρόνια δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα του, για να βρεθεί ένας χώρος κοντά στις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να είναι ακόμη μεγαλύτερη η αποτελεσματικότητα του, αλλά και το ότι δεν του παρέχει όπως αιτήθηκε, μια γραμματειακή υποστήριξη για να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει την αποτελεσματικότητα του θεσμού. Τα εξέφρασε ο ίδιος και νομίζω ότι εδώ είναι το πολιτικό ζήτημα για το πως ενδεχομένως αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου αυτό το θεσμικό όργανο. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε δύο πράγματα που είναι απλά και λογικά και ο δήμαρχος απάντησε ότι σε λίγο καιρό θα το κάνουμε, ωστόσο το ίδιο μας είχε και πει και στην αρχή όταν ανέλαβε ο κ. Αθανασίου», τόνισε στη συνέχεια για το ίδιο θέμα ο κ. Παπαδόπουλος.

«Από την πλευρά της διοίκησης διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι απλά θέματα, δεν ζητά κάτι παράλογο ο κ. Αθανασίου»

«Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου Καβάλας, κωλυσιεργεί χωρίς δικαιολογία και διαφαίνεται ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτόν τον πολύ σοβαρό θεσμό του δήμου μας. Και τώρα ακόμη να το κάνει έχει χαθεί το μισό και παραπάνω της θητείας. Αυτά τα πράγματα γίνονται από την αρχή για να μπει σε σωστή λειτουργία ο θεσμός. Αν παρακωλύεις το έργο του για τόσο απλά πράγματα, τότε τι γνώμη έχεις για τον θεσμό; Από την πλευρά της διοίκησης διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι απλά θέματα, δεν ζητά κάτι παράλογο ο κ. Αθανασίου», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Η απόφαση του δημάρχου Καβάλας για τη βράβευση του δημάρχου Ιωαννιτών χωρίς απόφαση, έγκριση ή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, δείχνει ότι υποβαθμίζει τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου…»

Στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε», ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην ένταση που δημιουργήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας (4/4) για το θέμα της βράβευσης του δημάρχου Ιωαννιτών από τον δήμο Καβάλας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος των Καβαλιωτών Εβραίων.

«Η απόφαση του δημάρχου Καβάλας για τη βράβευση του δημάρχου Ιωαννιτών χωρίς απόφαση, έγκριση ή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, δείχνει ότι υποβαθμίζει τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, όχι γιατί δεν έχει τη νομιμότητα να το κάνει, αλλά γιατί θα έπρεπε να περάσει το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος είπε ότι δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να υπάρχουν αρνητικές εκφράσεις ή αντίθετες απόψεις. Μα δημοκρατία δεν έχουμε; Δεν πρέπει να εκφράζονται όλες οι απόψεις, είτε συμφωνούμε με αυτές, είτε διαφωνούμε; Η πλειονότητα της αντιπολίτευσης κατέκρινε τη στάση και την πρακτική αυτή του δημάρχου. Δείχνει όλο αυτό πως αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος Καβάλας το δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Φυσικά και μπορεί να βοηθήσει ένας δήμος τους ευάλωτους πολίτες του, όμως είναι θέμα κατά πόσο είναι στην πολιτική του να το κάνει, αλλά νομίζω ότι δεν είναι στις προτεραιότητες αυτής της διοίκησης…»

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο δήμος θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να βοηθήσει τους ευάλωτους δημότες, αλλά και τους επαγγελματίες, να ανακουφιστούν από το μεγάλο βάρος του ενεργειακού κόστους και απάντησε σχετικά: «Θα μπορούσαν να γίνουν τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα να μη γίνει το καλοκαίρι το COSMOPOLIS και κάποιες άλλες δράσεις, ώστε να συμβάλει από τη μεριά του ο δήμος στην ανακούφιση των δημοτών. Φυσικά και μπορεί να βοηθήσει ένας δήμος τους ευάλωτους πολίτες του, όμως είναι θέμα κατά πόσο είναι στην πολιτική του να το κάνει. Υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα από ακύρωση διάφορων δράσεων. Ζούμε έκτακτες και κρίσιμες καταστάσεις υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οφείλουμε να βρίσκουμε τρόπους για το καλό των δημοτών μας. Θα μπορούσε ο δήμος να βοηθήσει τους επαγγελματίες, αλλά και κάποιες ευάλωτες ομάδες με μειώσεις τελών κλπ. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα μειώνοντας λογαριασμούς ή τιμές καυσίμων με έμμεσους τρόπους θα μπορούσε να βοηθήσει έμμεσα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούσε να το κάνει, αλλά νομίζω ότι δεν είναι στις προτεραιότητες αυτής της διοίκησης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...