Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρία άτομα θα προσληφθούν στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τη Δευτέρα (16/1) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας για το έτος 2023.

Το βασικό θέμα για το οποίο έγινε η συνεδρίαση, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας, αφορούσε την κατάθεση πρότασης για την πρόσληψη ατόμων στη Δημοτική Αστυνομία.

«Στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας οι οργανικές θέσεις είναι 19, υπηρετούν 16 άτομα, οπότε μπορούμε να προσλάβουμε άλλους τρεις»

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι Δήμοι που έχουν ήδη οργανισμό Δημοτικής Αστυνομίας, πρέπει να προσλάβουν τόσα άτομα, όσα τους λείπουν από τις οργανικές θέσεις. Στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας οι οργανικές θέσεις είναι 19, υπηρετούν 16 άτομα, οπότε μπορούμε να προσλάβουμε άλλους τρεις. Πήραμε την απόφαση και την Τρίτη (17/1) καταθέσαμε την απόφαση», επισήμανε σχετικά με το θέμα ο Γιάννης Προμούσας.

«Ένα άλλο θέμα βασικό θέμα που συζητήσαμε στην Οικονομική Επιτροπή, ήταν η διακήρυξη των όρων για ένα έργο που είναι πολύ σημαντικό στο Περιγιάλι για τεχνικές εργασίες υποδομών και διανοίξεις δρόμων, ένα έργο που έχει άμεση σχέση με το εμβληματικό έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας.

«Θα αλλάξουν κάποιες αποφάσεις, όσον αφορά τις αρμοδιότητες των επιτροπών, που θα μεταφερθούν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε είμαστε σε αναμονή για να δούμε την τροπολογία…»

Παράλληλα, ο κ. Προμούσας αναφέρθηκε και στην τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί την Τρίτη (17/1) από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σχετικά με τις επιτροπές των Δήμων.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά την σύνθεση των επιτροπών και αναφέρομαι κυρίως στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Θα αλλάξουν κάποιες αποφάσεις, δηλαδή όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε είμαστε σε αναμονή για να δούμε την τροπολογία και πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα στις δυο προαναφερθείσες επιτροπές», σημείωσε σχετικά ο κ. Προμούσας.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο εισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό, με σκοπό να είμαστε δίκαιοι στις εισπράξεις των τελών…»

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση «βρισκόμαστε στη διαδικασία που κλείνουμε το 2022, θα ανοίξουμε σε λίγο το λογιστήριο του ταμείου και θα ξεκινήσουμε για το 2023. Ήδη έχουμε κάνει έναν πολύ σημαντικό προγραμματισμό μετά την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, είχαμε κάποιες σκέψεις, ανασυνταχθήκαμε και επαναπροσδιορίσαμε λίγο τις αρμοδιότητες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο εισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό, με σκοπό να είμαστε δίκαιοι στις εισπράξεις των τελών και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς θα φανούν και στην πράξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...