Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τρία άτομα θα προσληφθούν στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Ημέρα:

Τη Δευτέρα (16/1) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας για το έτος 2023.

Το βασικό θέμα για το οποίο έγινε η συνεδρίαση, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας, αφορούσε την κατάθεση πρότασης για την πρόσληψη ατόμων στη Δημοτική Αστυνομία.

«Στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας οι οργανικές θέσεις είναι 19, υπηρετούν 16 άτομα, οπότε μπορούμε να προσλάβουμε άλλους τρεις»

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι Δήμοι που έχουν ήδη οργανισμό Δημοτικής Αστυνομίας, πρέπει να προσλάβουν τόσα άτομα, όσα τους λείπουν από τις οργανικές θέσεις. Στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας οι οργανικές θέσεις είναι 19, υπηρετούν 16 άτομα, οπότε μπορούμε να προσλάβουμε άλλους τρεις. Πήραμε την απόφαση και την Τρίτη (17/1) καταθέσαμε την απόφαση», επισήμανε σχετικά με το θέμα ο Γιάννης Προμούσας.

«Ένα άλλο θέμα βασικό θέμα που συζητήσαμε στην Οικονομική Επιτροπή, ήταν η διακήρυξη των όρων για ένα έργο που είναι πολύ σημαντικό στο Περιγιάλι για τεχνικές εργασίες υποδομών και διανοίξεις δρόμων, ένα έργο που έχει άμεση σχέση με το εμβληματικό έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας.

«Θα αλλάξουν κάποιες αποφάσεις, όσον αφορά τις αρμοδιότητες των επιτροπών, που θα μεταφερθούν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε είμαστε σε αναμονή για να δούμε την τροπολογία…»

Παράλληλα, ο κ. Προμούσας αναφέρθηκε και στην τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί την Τρίτη (17/1) από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σχετικά με τις επιτροπές των Δήμων.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά την σύνθεση των επιτροπών και αναφέρομαι κυρίως στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Θα αλλάξουν κάποιες αποφάσεις, δηλαδή όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε είμαστε σε αναμονή για να δούμε την τροπολογία και πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα στις δυο προαναφερθείσες επιτροπές», σημείωσε σχετικά ο κ. Προμούσας.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο εισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό, με σκοπό να είμαστε δίκαιοι στις εισπράξεις των τελών…»

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση «βρισκόμαστε στη διαδικασία που κλείνουμε το 2022, θα ανοίξουμε σε λίγο το λογιστήριο του ταμείου και θα ξεκινήσουμε για το 2023. Ήδη έχουμε κάνει έναν πολύ σημαντικό προγραμματισμό μετά την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, είχαμε κάποιες σκέψεις, ανασυνταχθήκαμε και επαναπροσδιορίσαμε λίγο τις αρμοδιότητες. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ευέλικτο εισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό, με σκοπό να είμαστε δίκαιοι στις εισπράξεις των τελών και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς θα φανούν και στην πράξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...