Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Τι δήλωσε ο Θ. Μουριάδης για την δομή «Ασημακοπούλου» και τα ανταποδοτικά τέλη

Ακολούθησε μας

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών και στις φήμες περί αύξησης του αριθμού τους στη δομή «Ασημακοπούλου», στη διαδικτυακή συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, τόνισε ότι αυτή η συζήτηση άνοιξε με αφορμή τις επιπλέον 650 θέσεις που σχεδιάζουν για το ΚΥΤ του Έβρου.

«Οι δήμαρχοι της Θράκης δεν θέλουν, δικαιολογημένα, κι άλλους μετανάστες στην περιοχή τους. Γι’ αυτό κάποιοι πρότειναν να μετακινηθούν στην Καβάλα. Ωστόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης, παραδέχτηκε ότι το «Ασημακοπούλου» φιλοξενεί 950 άτομα αντί για 600 που είχε υποσχεθεί ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επίσης υποσχεθεί ότι στο τέλος του 2020 η δομή θα άδειαζε. Ούτε αυτό έγινε, υπογράμμισε ο δήμαρχος Καβάλας και πρόσθεσε: «Το Ασημακοπούλου πρέπει να αδειάσει για να ολοκληρωθεί το Σχέδιο Πόλης, αλλιώς θα προσφύγουμε νομικά, μόλις τελειώσει το Κτηματολόγιο».

Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη μεταφορά του Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι αυτό γίνεται για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις μεταναστών από την Καβάλα στην πρωτεύουσα του Έβρου, προκειμένου να διεκπεραιώσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στο γραφείο εργάζονται σε αυτό 21 άτομα, κυρίως νομικοί, και είναι άγνωστο αν θα μετακινηθούν από την Αλεξανδρούπολη ή θα γίνουν νέες προσλήψεις.

Τόνισε τέλος ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνον την Καβάλα, αλλά όλη την χώρα και ότι πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη για να λυθεί.

Τα ανταποδοτικά τέλη

Σχετικά με το θέμα της μείωσης των ανταποδοτικών τελών, το οποίο απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη, με την αιτιολογία ότι έπρεπε να ψηφιστεί πριν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και το ότι δεν πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή, ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι έκανε ένσταση.

Δικαιολόγησε τις αυξήσεις που προηγήθηκαν ως αναγκαίες επειδή δεν μπορούσε ο δήμος να αντεπεξέλθει στα έξοδα, ενώ υπενθύμισε ότι ορισμένες κατηγορίες δημοτών με χαμηλά εισοδήματα είτε απαλλάσσονται εντελώς από τα τέλη, είτε πληρώνουν μειωμένα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα