Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Τηλεδιάσκεψη για τη δημιουργία Δικτύου Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού

Ημέρα:

Τηλεδιάσκεψη για τη δημιουργία Δικτύου Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι εννέα Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλας, Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου), που είχαν στο παρελθόν ακμάζουσες εβραϊκές κοινότητες, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη.

Το “Δίκτυο Πόλεων κατά του Αντισημιτισμού” θα έχει εναλλασσόμενη προεδρία (κάθε χρόνο) και τον δικό του προϋπολογισμό, για τη διενέργεια εκδηλώσεων ιστορικού χαρακτήρα και την κατασκευή ιστοσελίδας, η οποία θα προβάλλει τις κοινές δράσεις των Δήμων της ΑΜΘ.

Στην Τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος οι Δήμαρχοι Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης και Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ενώ οι υπόλοιποι Δήμοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνεργάτες των Δημάρχων.

Παρέμβαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

“Οι ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν στην Τρεμπλίνκα, το Άουσβιτς, το Μπιρκενάου και σε άλλα στρατόπεδα συγκεντρώσεις, πρέπει να γίνουν γνωστές ανά το πανελλήνιο, αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας μας, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που διακατέχονται από φασιστικές αντιλήψεις και εκδηλώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Οι πόλεις μας έζησαν τον εφιάλτη του ναζισμού και έχασαν μέσα σε λίγους μήνες το σύνολο σχεδόν των μελών των εβραϊκών κοινοτήτων τους. Ο Δήμος Καβάλας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από την εξόντωση των Εβραίων της Καβάλας. Ωστόσο, κρίνεται, κατά την άποψη μου, απαραίτητη η διεξαγωγή μιας κοινής δράσης σε ετήσια βάση, με απώτερο στόχο τη συνένωση όλων των δυνάμεων της ΑΜΘ που εμφορούνται από δημοκρατικά ιδεώδη και έχουν την ίδια ανησυχία με όλους εμάς για την επανάκαμψη κομμάτων και φορέων που εκκολάπτουν το αβγό του φιδιού σε όλη την Ευρώπη”.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη τόνισαν ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αφενός μεν θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και αφετέρου θα αφήσει το αποτύπωμά της και στην προσπάθεια προβολής της ΑΜΘ εκτός των στενών ορίων της Περιφέρειας μας.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί το προτεινόμενο καταστατικό του Δικτύου πόλεων κατά του Αντισημιτισμού σε όλους τους Δήμους, για τυχόν αλλαγές ή παρατηρήσεις, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης του νέου φορέα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...