Σύμφωνο Συνεργασίας και Εμπιστευτικότητας μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ

Ημέρα:

Σύμφωνο Συνεργασίας και Εμπιστευτικότητας κατ΄ αρχήν υπεγράφη σήμερα Παρασκευή  9-1-2016 μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκου Ξανθόπουλου και της εταιρείας ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ, σηματοδοτώντας η πράξη αυτή την απαρχή μιας συνεργασίας με διπλό στόχο.

«Αφενός στοχεύουμε στον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ, αφετέρου στην εξυπηρέτηση των πολιτών και δη των κατοίκων εκείνων των ορεινών περιοχών που για πάνω από 20 χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση» επεσήμανε ο κ. Ξανθόπουλος.

Η εταιρεία ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ ασχολείται με μελέτες και αναζητήσεις υδρογονανθράκων αλλά και υδάτων και έχει έδρα την Καβάλα.  Σύμφωνα με το Σύμφωνο που υπεγράφη και αμέσως μόλις δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ, τα στελέχη της εταιρείας θα προχωρήσουν στην εκπόνηση γεωφυσικής έρευνας στον ορεινό όγκο του Δήμου Καβάλας και πιο συγκεκριμένα πέριξ των περιοχών Λημνιάς, Βουνοχωρίου, Λυκοστόμου και Πολύνερου προκειμένου να αναζητηθεί το ενδεχόμενο υλοποίησης έργου ώστε να εξασφαλισθεί μέσω γεωτρήσεων η απρόσκοπτη υδροδότηση των περιοχών αυτών και όχι μόνο.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αν βρεθεί ποσότητα νερού ικανοποιητική και δη ποιοτική θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη. Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει ως διοίκηση είναι και να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος και φυσικά το κόστος που προκύπτει από την αποκατάσταση ζημιών στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης αλλά και να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους της περιοχής που εδώ και είκοσι χρόνια -όπως οι ίδιοι λένε- ταλαιπωρούνται τα μέγιστα. Είναι άλλωστε γεγονός πως δεν μιλάμε για συνταξιούχους που απλά αποσύρθηκαν στο χωριό τους, αλλά για νέους ανθρώ πους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Αν θέλουμε λοιπόν ως διοίκηση να στηρίξουμε αυτό τον παραγωγικό τομέα πρέπει να εξασφαλίσουμε εκείνα τα εχέγγυα της παραμονής στον τόπο τους. Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν προχωράμε πρώτα στην μελέτη και στην συνέχεια εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει νερό καλής και μεγάλης ποσότητας, θα προχωρήσουμε σε γεώτρηση προκειμένου να γίνει και το επόμενο βήμα. Ήδη συμφωνήσαμε με την ΓΕΩΤΕ ΑΤΕ να ολοκληρώσει την έρευνά της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ του 2016 έχει ήδη προϋπολογιστεί δαπάνη για γεώτρηση στο Βουνοχώρι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...