Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Χωρίς έργα και μελέτες υποβαθμίζεται ο δήμος

Ημέρα:

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Καβάλας, άσκησε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η σημερινή δημοτική αρχή αρκείται σε μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφήσει θετικό αποτύπωμα, ενώ συμπλήρωσε ότι από την επαφή με του με τους πολίτες διαπιστώνει τη δυσαρέσκεια τους προς τη διοίκηση του δήμου.

«Αν δεν κάνεις έργα και δεν σχεδιάζεις με μελέτες για τα επόμενα χρόνια, τότε νομίζω ότι όχι ανάπτυξη δεν θα υπάρχει, αλλά θα υποβαθμίζεται συνεχώς ο δήμος και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει…»

 «Τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ καλά. Σύμφωνα και με τα αποτελέσματα του τελευταίου απολογισμού, υπάρχει μια μηδενική απορροφητικότητα σε μελέτες και μόλις 12% σε έργα, γεγονός που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, διότι αν δεν κάνεις έργα και δεν σχεδιάζεις με μελέτες για τα επόμενα χρόνια, τότε νομίζω ότι όχι ανάπτυξη δεν θα υπάρχει, αλλά θα υποβαθμίζεται συνεχώς ο δήμος και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες. Σε όλους τους τομείς, απ’ όπου και να το πιάσεις, υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Τα χρήματα που πήρε ο δήμος από την κυβέρνηση ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που έχασε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Επομένως δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία…»

 Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες εκ μέρους της διοίκησης λόγω της πανδημίας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ελλιπείς πόρους. Η είχε διοίκηση πολύ αυξημένους πόρους, υπήρχαν έκτακτες επιχορηγήσεις που ξεπέρασαν τα 3 εκ. ευρώ λόγω της πανδημίας, τα οποία όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά ξεπέρασαν κατά πολύ την έλλειψη εσόδων από την πανδημία. Τα χρήματα που πήρε ο δήμος από την κυβέρνηση ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που έχασε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Επομένως δεν υπάρχει καμιά τέτοια δικαιολογία. Στον δήμο είναι κοινή πεποίθηση από τους δημότες κι όχι μόνο από την αντιπολίτευση, ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Δεν μπορεί η σημερινή διοίκηση να αφήσει θετικό αποτύπωμα. Η πολιτική προτεραιότητα της σημερινής διοίκησης περιορίζεται στο COSMOPOLIS. Τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και παρ’ όλη την εμπειρία που αποκτάται μέρα με τη μέρα από τη διοίκηση, οι αστοχίες συνεχώς αυξάνονται».

«Παράδειγμα το θέμα των εκπαιδευτικών σε παιδικούς σταθμούς που ήρθε ως κατεπείγον στο δημοτικό συμβούλιο για να προσλάβουμε προσωπικό μέσω ΚΟΙΣΠΕ επειδή καθυστέρησε η Κοινωφελής…»

 «Έχουμε μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κακή διαχείριση, διότι αν άφηναν τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τότε τα πράγματα θα γίνονταν πολύ πιο γρήγορα. Παράδειγμα το θέμα των εκπαιδευτικών σε παιδικούς σταθμούς που ήρθε ως κατεπείγον στο δημοτικό συμβούλιο για να προσλάβουμε προσωπικό μέσω ΚΟΙΣΠΕ επειδή καθυστέρησε η Κοινωφελής. Ενώ έπρεπε να είχε ξεκινήσει από Οκτώβριο – Νοέμβριο η διαδικασία, γιατί γνώριζαν ότι η Κοινωφελής τελειώνει τον Φεβρουάριο, έπρεπε να είχαν προνοήσει να ξεκινήσει η διαδικασία που ήταν τυπική. Δεν χρειαζόταν να ανακαλύψουμε την Αμερική. Επαναπαύτηκαν στο ότι θα «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα της Κοινωφελούς, όμως καθυστέρησε. Μπορεί να ρίξουν τώρα το φταίξιμο στην κυβέρνηση γιατί καθυστέρησε να «τρέξει» η Κοινωφελής και παρουσιάζεται ένας μήνας κενό το λιγότερο, μειωμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ποια είναι η αιτιολογία του δήμου; Ότι υπάρχει μειωμένος αριθμός μαθητών λόγω πανδημίας κι επομένως το προσωπικό μπορεί να ανταποκρίνεται στις συνθήκες αυτές. Είναι μια δικαιολογία που δεν μπορεί να τεκμηριωθεί και να σταθεί από τη σημερινή διοίκηση», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν βλέπω η σημερινή διοίκηση να εστιάζει στον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως δεν υπάρχει κάποια στόχευση στο να προσελκύσουμε σοβαρούς επιχειρηματίες…»

 «Καθημερινά διαπιστώνω τη δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς έχω συνεχή επαφή μαζί τους, είμαι στην αγορά και βλέπω τι γίνεται στις γειτονιές. Οι επαγγελματίες γκρινιάζουν δικαιολογημένα, όχι μόνο μέσα από τις συγκυρίες, αλλά και από τη συναλλαγή που έχουν με τη διοίκηση, όπου απευθύνονται για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν από το ενεργειακό. Ο δήμος θα έπρεπε να σκύψει περισσότερο πάνω από τον επιχειρηματικό κόσμο, να αποκτήσει μια επιχειρηματικού ενδιαφέροντος συνείδηση και να προστατεύσει τους επαγγελματίες. Που μπορεί να προχωρήσει η Καβάλα; Στον τουρισμό και σε κάποιες επενδύσεις. Θέλουμε την επιχειρηματικότητα, να παράγουν κέρδος οι επιχειρήσεις μας, είναι θεμιτό γιατί αυτά τα χρήματα μένουν στην αγορά. Δεν βλέπω όμως η σημερινή διοίκηση να εστιάζει στον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως δεν υπάρχει κάποια στόχευση στο να προσελκύσουμε σοβαρούς επιχειρηματίες για να επενδύσουν στα παλιά κτήρια που έχουμε, είτε στον τουρισμό και να βελτιώσουν την εικόνα της αναπτυξιακής πορείας. Και σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα είναι στάσιμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...