Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Η διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν είχε την ευελιξία για συνεργασία

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην μείωση των ανταποδοτικών τελών που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας δήλωσε τα ακόλουθα:

Έγινε μεγάλη συζήτηση σε δύο δημοτικά συμβούλια για την απόφαση που αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Όσο αφορά την απόφαση αυτή, οφείλεται στη μη καλή διαχείριση από την πλευρά του Δήμου και αυτό το στοιχειοθετώ στο ότι δεν μπόρεσε να αποδείξει η διοίκηση, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η πρόταση που κατέβηκε ήταν με σωστούς υπολογισμούς και πάνω σε σωστές βάσεις.

Η διοίκηση για μένα, δεν είχε την ευελιξία για συνεργασία. Όταν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο αποφασίζεις ότι θα συναντηθείς με τους επικεφαλής και με πίεση αποδέχεσαι ως Δήμαρχος να τους συναντήσεις, το κάνεις την επόμενη μέρα και συνεργάζεσαι για να βρεις μια χρυσή τομή. Όλοι οι επικεφαλής είναι έμπειροι στη τεχνική διοίκηση, αλλά έχουν και την θέληση να συνεργαστούν. Αυτό το έχουμε αποδείξει και εμείς αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Αυτό σημαίνει μια ανεπαρκή διαχείριση, στα βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Όμως το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι δημότες και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους δημότες, πως η διοίκηση του Δήμου δεν ήθελε να φέρει το θέμα σε συζήτηση και φυσικά να παρθεί το θέμα στο τελευταίο συμβούλιο της χρονιάς. Αυτό όμως όπως είπαν και οι δικηγόροι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχει τον κίνδυνο να είναι εκπρόθεσμη η όποια απόφαση μείωσης των τελών η οποία θα ληφθεί μέσα στο 2021, επομένως υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει μείωση των τελών, διότι δεν έχει τηρηθεί σωστά η διαδικασία και οι χρόνοι που έπρεπε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Αυτό δείχνει ότι δεν θα μπορέσουν να μειωθούν τα τέλη μέσα στο 2021. Ίσως να βολεύει την διοίκηση, αλλά δεν είναι προς όφελος των δημοτών. Περιμένουμε μήπως με παρεμβάσεις μπορέσουμε να αναποδογυρίσουμε αυτή την πορεία και τουλάχιστον να υπάρξει μια μείωση που θα ανταποκρίνεται στην πραγματική μείωση που οφείλει να κάνει η διοίκηση, διότι και το 2020 δεν είχε υπολογίσει σωστά και παρουσιάστηκε μια μεγάλη προσθήκη τετραγωνικών μέτρων η οποία θα έπρεπε τώρα να αφαιρεθεί. Θα δούμε πως θα το διαχειριστεί η διοίκηση και εμείς πως θα αντιδράσουμε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παράταση για έναν χρόνο στο ελαιοκομικό μητρώο

Παράταση για έναν ακόμη χρόνο έλαβε η υποχρέωση των...

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2025, στην...

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Καβαλιώτη Υπολοχαγού Πεζικού, Κρίτωνα Κονσουλίδη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση...

«Καπετάνισσα Λασκαρίνα» στο APOLLON CINEMA

Ενας μονόλογος καινούργιος για μια γυναίκα παλιά. Των Μιχάλη Δαρνάκη...

Δράσεις για την οδική ασφάλεια στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη συνεχίζονται σήμερα οι δράσεις της Περιφέρειας Ανατολικής...

Τέλος για τον ΑΟΚ Γράφας και Κωνσταντινίδης

Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας...

Η αγορά της Καβάλας λέει όχι στην αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων

Με αφορμή την απόφαση της 7 Οκτωβρίου 2025 της...

Ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων

Κώστας Πανταζής: Πρέπει να απαιτήσουμε μείωση του Ειδικού Φόρου...