Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Ευθύνες στον δήμαρχο για το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

«Δεν εισακούστηκε η πρόταση μου για επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον δήμο Καβάλας, με αποτέλεσμα η οικονομική του κατάσταση να χειροτερεύει», λέει ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανάσας»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τις θέσεις του αναφορικά με το θέμα του πάρκινγκ της «Ροδόπης» καταθέτει με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, υπογραμμίζει με έμφαση ότι ο δήμαρχος Καβάλας αμέλησε εμφανώς να ασχοληθεί με το εν λόγω θέμα, το οποίο έχει ως απότοκο το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Καβάλας επί σειρά μηνών.

«Το θέμα του πάρκινγκ της «Ροδόπης» ήταν κάτι που το γνώριζε ο κ. δήμαρχος, από το 2011, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η κ. Τσανάκα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του υπενθύμισε το πρόβλημα της χρήσης…»

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης της Καβάλας είναι το κυκλοφοριακό. Και αναφέρομαι τόσο στην καθημερινή κίνηση των αυτοκινήτων, όσο και στο θέμα των πάρκινγκ. Και το πρόβλημα αυτό οξύνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με την αυξημένη τουριστική κίνηση. Το θέμα που αφορά στο πάρκινγκ της «Ροδόπης» ήταν κάτι που το γνώριζε ο κ. δήμαρχος, από το 2011 που ήταν αντιδήμαρχος, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η κ. Τσανάκα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του υπενθύμισε το πρόβλημα της χρήσης, όταν ο ανάδοχος του πάρκινγκ είχε ζητήσει παράταση της μίσθωσης για δυο χρόνια «, ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Αλλά και όταν πριν από 8 μήνες το πάρκινγκ έκλεισε για το κοινό, τότε τεχνηέντως προσπάθησε ο κ. δήμαρχος να αποποιηθεί των ευθυνών του και να επιρρίψει τις αποκλειστικές ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση…»

«Ο δήμαρχος αμέλησε εμφανώς να ασχοληθεί με το θέμα, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν άμεσης προτεραιότητας! Θα μπορούσε τουλάχιστον να ξεκινήσει τις διαδικασίες τροποποίησης του Σχεδίου της Πόλης για να κερδίσουμε χρόνο. Δυστυχώς ούτε αυτό δεν έπραξε. Αλλά και όταν πριν από 8 μήνες το πάρκινγκ έκλεισε για το κοινό, τότε τεχνηέντως προσπάθησε ο κ. δήμαρχος να αποποιηθεί των ευθυνών του και να επιρρίψει τις αποκλειστικές ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση. Γεγονός πάντως είναι ότι το πάρκινγκ «επί της διοικήσεως του έκλεισε «και αυτό δεν θα ξεχαστεί. Ακόμα και σήμερα που η κυβέρνηση, με την αποκλειστική επιμέλεια των κυβερνητικών βουλευτών της Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας, ψήφισε την επαναλειτουργία των πάρκινγκ, ο κ. δήμαρχος δήλωσε ότι η δική του διοίκηση κατέθεσε σχέδιο στον αρμόδιο υπουργό, με βάση το οποίο κατατέθηκε το νομοσχέδιο! Πουθενά οι βουλευτές Καβάλας, πουθενά η Κ.Ε.Δ.Ε.», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Μέχρι σήμερα, το Αστικό ΚΤΕΛ δεν επιδοτήθηκε από τον δήμο Καβάλας, με αποτέλεσμα η οικονομική του κατάσταση να χειροτερεύει, λόγω έλλειψης επιβατικού κοινού…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα Αστικά ΚΤΕΛ Καβάλας και στην πολύ μεγάλη συζήτηση που έγινε για τα δρομολόγιά του στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, καθώς ο οργανισμός αναγκάστηκε να τα μειώσει λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης.

«Αν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, θα διαπιστώσει ότι από πέρυσι τον Ιούνιο, ρώτησα δύο φορές τον δήμαρχο Καβάλας, αν σκοπεύει να επιδοτήσει τον οργανισμό, από τα επιπλέον χρήματα που πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών λόγω COVID-19, όπως έπραξαν άλλοι δήμοι και του ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα. Και τις δύο φορές η απάντηση του ήταν γενική, του στιλ ότι… εξετάζουμε το θέμα. Μέχρι σήμερα, το Αστικό ΚΤΕΛ δεν επιδοτήθηκε από τον δήμο Καβάλας, με αποτέλεσμα η οικονομική του κατάσταση να χειροτερεύει, λόγω έλλειψης επιβατικού κοινού. Έτσι, προκειμένου να επιβιώσουν οι 80 οικογένειες που συντηρεί το Αστικό ΚΤΕΛ, αναγκάζεται σε περικοπές των άγονων δρομολογίων. Αν όμως ο δήμος είχε επιχορηγήσει τον οργανισμό, τότε θα υποχρέωνε το ΚΤΕΛ να «βάλει πλάτη « και να εκτελεί τα δρομολόγια κανονικά, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των δημοτών μας. Άρα για ποια ποιότητα ζωής μιλάμε και για ποια βελτίωση της καθημερινότητας;», επισήμανε σχετικά στη δήλωσή του για το θέμα ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img

Διαφημίσεις