Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεργασία Δήμου – ΤΕΕ ΑΜ για ελέγχους στα σχολεία της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, για τη διεξαγωγή πρωτοβάθμιου ελέγχου στις σχολικές μονάδες, θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης.

Δυστυχώς πρέπει να γίνει μια καταστροφή για να αρχίσουμε να τρέχουμε για να δούμε αν πληρούμε τις προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καβάλας.

«Στον Δήμο Καβάλας, για να μην ανησυχούν οι γονείς, είχε γίνει καταρχήν ένας πρωτοβάθμιος έλεγχος, όταν είχα αναλάβει αντιδήμαρχος το 2011, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.»

 «Υπάρχουν δυο τύποι ελέγχων στα κτήρια. Ο ένας είναι ο πρωτοβάθμιος, που είναι ο οπτικός έλεγχος, ενώ ο δεύτερος είναι ο πιο εμπεριστατωμένος, που έχει όμως ένα μεγάλο κόστος. Αν υπολογίσει κάποιος ότι σε πολλά από αυτά τα σχολεία δεν υπάρχουν σχέδια ή είναι ελλιπή, η δουλειά αυτή γίνεται ακόμη πιο χρονοβόρα και κοστοβόρα. Να πούμε ότι στον Δήμο Καβάλας, για να μην ανησυχούν οι γονείς, είχε γίνει καταρχήν ένας πρωτοβάθμιος έλεγχος, όταν είχα αναλάβει αντιδήμαρχος το 2011, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Οπότε είχαμε δει τότε αν υπήρχαν κάποια προβλήματα στα σχολεία», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μουριάδης.

«Όποιο κτήριο πλέον μπαίνει σε ενεργειακή αναβάθμιση, γίνεται και ο στατικός του έλεγχος – Γενικά τα σχολεία μας είναι σε καλή κατάσταση και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα…»

 «Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα υπογράψουμε μια προγραμματική σύμβαση με το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, για να γίνει πρωτοβάθμιος έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Είναι οπτικός έλεγχος, θα δούμε αν υπάρχουν ρωγμές σε υποστυλώματα, διότι το βασικότερο είναι να μην υπάρχουν ρωγμές. Από εκεί και πέρα αν δούμε ότι κάποιο κτήριο φαίνεται ότι έχει πρόβλημα θα προχωρήσουμε σε πιο εμπεριστατωμένη μελέτη. Να σημειωθεί ότι όποιο κτήριο πλέον μπαίνει σε ενεργειακή αναβάθμιση, γίνεται και ο στατικός του έλεγχος, ακριβώς γιατί αν χρειαστούν στατικές παρεμβάσεις και επειδή το κόστος τους είναι υψηλό χρειάζεται προγράμματα από το ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει τελειώσει τη στατική μελέτη του σχολείου της Αγίας Βαρβάρας, διότι θέλουμε να το βάλουμε στο πρόγραμμα και επίσης έχει ανατεθεί να γίνει ο στατικός έλεγχος και για το συγκρότημα των σχολείων «Φλορέξ» για να μπορέσει κι αυτό να μπει σε πρόγραμμα. Γενικά όμως τα σχολεία μας είναι σε καλή κατάσταση και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε καταληκτικά ο δήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...