Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Καβάλας με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας της Γερμανίας

Ημέρα:

spot_img

Με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Norbert Barthle, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Rainer Spiering και τον Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carsten Muller, συναντήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Στο επίκεντρο της ωριαίας συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου Καβάλας και της εκμετάλλευσης νέων μορφών ενέργειας, οι οποίες θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Barthle τόνισε ότι έχει ήδη συνυπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για τη στενότερη διασύνδεση μεταξύ των περιφερειών και των δήμων των δύο χωρών, καθώς και την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που θα αφορούν τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, των υποδομών, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας των δύο χωρών, όπως ανέφερε ο κ. Barthle, είναι πλέον απαραίτητο να εξεταστεί το ενδεχόμενο αντικατάστασης του πετρελαίου με τη δημιουργία μονάδων υδρογόνου, οι οποίες, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, της γεωγραφικής θέσης, των υποδομών και της σταθερής κυβέρνησης που διεθέτει η Ελλάδα, μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Ο κ. Μουριάδης επισήμανε ότι η προοπτική αξιοποίησης των μονάδων υδρογόνου τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έκανε ο Δήμος Καβάλας από το 2019, για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, μέσα από την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με LED, την κατασκευή ενεργειακών κοινοτήτων και φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και την προώθηση σημαντικών προγραμμάτων στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Μουριάδης ενημέρωσε τον καλεσμένο του για την τουριστική κίνηση που εμφανίζει η περιοχή μας τους τελευταίους δύο μήνες, λέγοντας ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία βρίσκεται στο 50% της αντίστοιχης περιόδου του 2019, και αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Barthle να παραστεί στις εργασίες της ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δικαιολογητικά για την προμήθεια κάρτας στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

Από την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα Ενημερώνουμε τους...

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι του Δήμου Παγγαίου

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα έχουν την τιμή να...

Εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα σε όλο τον νομό

Με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί οι κάτοικοι του...

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...