Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Στα 4,25 μέτρα το συνολικό πλάτος της οδού Βενιζέλου

Ημέρα:

Μονοδρομημένη είναι από την Τετάρτη το πρωί η οδός Βενιζέλου, καθώς άρχισαν οι σχετικές προεργασίες από την τεχνική εταιρεία που εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της εν λόγω οδού και της Ερυθρού Σταυρού, όπου βέβαια το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών έχει ήδη περατωθεί.

Η κατεύθυνση στην οποία κινούνται από χθες τα οχήματα επί της οδού Βενιζέλου, είναι από τον κόμβο Φαλήρου και προς το κέντρο της πόλης, ενώ για αυτά που φτάνουν από το κέντρο με κατεύθυνση το Φάληρο, υπάρχουν πλέον δυο επιλογές, είτε δεξιά προς τη Δαγκλή με κατεύθυνση την Τσολάκη, είτε αριστερά και πάλι στη Δαγκλή (δίπλα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς) με κατεύθυνση την Ερυθρού Σταυρού.

Έγινε η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών – Τοποθετήθηκε η σήμανση

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Παναγιώτης Πατέλης, εργοδηγός της τεχνικής εταιρείας «Στυλιανίδη» που εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης, οι εργασίες επί της οδού Βενιζέλου θ’ αρχίσουν άμεσα, αρκεί φυσικά να μετακινηθούν κάποια σταθμευμένα οχήματα.

«Ήδη έχουμε προβεί στις πρώτες εργασίες προετοιμασίας, καθώς δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε αν η οδός Βενιζέλου ήταν διπλής κατεύθυνσης. Έγινε η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση της Βενιζέλου με την οδό Δαγκλή και βέβαια στον κόμβο Φαλήρου. Παράλληλα, όλα αυτά γίνονται και με τη βοήθεια της Τροχαίας Καβάλας, ειδικά στη διασταύρωση με τη Δαγκλή, η οποία και θα σηκώσει  όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο της εξόδου των οχημάτων. Η σήμανση που έχουμε τοποθετήσει είναι επαρκής και με την βοήθεια της αστυνομιας τα έργα θ’ αρχίσουν από το Φάληρο προς το κέντρο άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο κ. Πατέλης.

Κατά 3 μέτρα θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια της βόρειας πλευράς της οδού Βενιζέλου – Στα 4,25 μέτρα το συνολικό πλάτος του μονόδρομου

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θ’ αρχίσουν από τη νότια πλευρά της Βενιζέλου κι όταν περατωθούν εκεί θ’ ακολουθήσει η βόρεια πλευρά της οδού. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πατέλη για κάποιες ώρες της ημέρας η οδός Βενιζέλου θα κλείνει εξολοκλήρου, λόγω του ότι θα εκτελούνται οι εργασίες σκυροδέτησης κι ως εκ τούτου δεν θα χωρούν να περάσουν οχήματα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του έργου πρέπει να τονιστεί ότι το νότιο πεζοδρόμιο θα μεγαλώσει κατά 60 εκατοστά περίπου, ενώ το βόρειο θα μεγαλώσει κατά 3 μέτρα! Ο «καθαρός» δρόμος που θα απομείνει για τα οχήματα, θα διαμορφωθεί στα 4,25 μέτρα που σύμφωνα με τον κ. Πατέλη είναι αρκετός χώρος, ώστε αν συμβεί κάποιο περιστατικό να μπορεί να περάσει ένα δεύτερο αυτοκίνητο, κυρίως έκτακτης ανάγκης.

Το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαϊου

Επίσης, κατά μήκος όλης της μονοδρομημένης οδού Βενιζέλου θα υπάρχουν παρκίδες, οι οποίες δεν θα προορίζονται για στάθμευση, αλλά για στάση και μόνο. Για το θέμα του ανεφοδιασμού των καταστημάτων της περιοχής, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι πρέπει να οριστεί συγκεκριμένη ώρα για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων.

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή κάτω από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ο κ. Πατέλης είπε ότι εκεί ο χώρος λειτουργεί σαν εργοτάξιο.

«Ζητήσαμε έναν άλλο χώρο για εργοτάξιο, ώστε να ελευθερώσουμε εκείνο το τμήμα, όμως δεν έγινε. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τα σήματά μας πιο έξω στο οδόστρωμα, επειδή στάθμευαν πολλά οχήματα και μας έκλειναν το εργοτάξιο. Τώρα τα τραβήξαμε πιο μέσα για να υπάρχουν δυο λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες. Αν δεν ελεγχθεί το συγκεκριμένο τμήμα και συνεχίσουν να παρκάρουν κάποιοι τα οχήματά τους θα αναγκαστούμε να βγάλουμε και πάλι έξω τα σήματα», υπογράμμισε σχετικά ο Παναγιώτης Πατέλης.

Να τονιστεί καταληκτικά ότι το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαϊου, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Πατέλη είναι αρκετά δύσκολο να γίνει, αν και όπως είπε θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...