Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Στα 4,25 μέτρα το συνολικό πλάτος της οδού Βενιζέλου

Ακολούθησε μας

spot_img

Μονοδρομημένη είναι από την Τετάρτη το πρωί η οδός Βενιζέλου, καθώς άρχισαν οι σχετικές προεργασίες από την τεχνική εταιρεία που εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της εν λόγω οδού και της Ερυθρού Σταυρού, όπου βέβαια το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών έχει ήδη περατωθεί.

Η κατεύθυνση στην οποία κινούνται από χθες τα οχήματα επί της οδού Βενιζέλου, είναι από τον κόμβο Φαλήρου και προς το κέντρο της πόλης, ενώ για αυτά που φτάνουν από το κέντρο με κατεύθυνση το Φάληρο, υπάρχουν πλέον δυο επιλογές, είτε δεξιά προς τη Δαγκλή με κατεύθυνση την Τσολάκη, είτε αριστερά και πάλι στη Δαγκλή (δίπλα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς) με κατεύθυνση την Ερυθρού Σταυρού.

Έγινε η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών – Τοποθετήθηκε η σήμανση

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Παναγιώτης Πατέλης, εργοδηγός της τεχνικής εταιρείας «Στυλιανίδη» που εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης, οι εργασίες επί της οδού Βενιζέλου θ’ αρχίσουν άμεσα, αρκεί φυσικά να μετακινηθούν κάποια σταθμευμένα οχήματα.

«Ήδη έχουμε προβεί στις πρώτες εργασίες προετοιμασίας, καθώς δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε αν η οδός Βενιζέλου ήταν διπλής κατεύθυνσης. Έγινε η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση της Βενιζέλου με την οδό Δαγκλή και βέβαια στον κόμβο Φαλήρου. Παράλληλα, όλα αυτά γίνονται και με τη βοήθεια της Τροχαίας Καβάλας, ειδικά στη διασταύρωση με τη Δαγκλή, η οποία και θα σηκώσει  όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο της εξόδου των οχημάτων. Η σήμανση που έχουμε τοποθετήσει είναι επαρκής και με την βοήθεια της αστυνομιας τα έργα θ’ αρχίσουν από το Φάληρο προς το κέντρο άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο κ. Πατέλης.

Κατά 3 μέτρα θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια της βόρειας πλευράς της οδού Βενιζέλου – Στα 4,25 μέτρα το συνολικό πλάτος του μονόδρομου

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θ’ αρχίσουν από τη νότια πλευρά της Βενιζέλου κι όταν περατωθούν εκεί θ’ ακολουθήσει η βόρεια πλευρά της οδού. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πατέλη για κάποιες ώρες της ημέρας η οδός Βενιζέλου θα κλείνει εξολοκλήρου, λόγω του ότι θα εκτελούνται οι εργασίες σκυροδέτησης κι ως εκ τούτου δεν θα χωρούν να περάσουν οχήματα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του έργου πρέπει να τονιστεί ότι το νότιο πεζοδρόμιο θα μεγαλώσει κατά 60 εκατοστά περίπου, ενώ το βόρειο θα μεγαλώσει κατά 3 μέτρα! Ο «καθαρός» δρόμος που θα απομείνει για τα οχήματα, θα διαμορφωθεί στα 4,25 μέτρα που σύμφωνα με τον κ. Πατέλη είναι αρκετός χώρος, ώστε αν συμβεί κάποιο περιστατικό να μπορεί να περάσει ένα δεύτερο αυτοκίνητο, κυρίως έκτακτης ανάγκης.

Το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαϊου

Επίσης, κατά μήκος όλης της μονοδρομημένης οδού Βενιζέλου θα υπάρχουν παρκίδες, οι οποίες δεν θα προορίζονται για στάθμευση, αλλά για στάση και μόνο. Για το θέμα του ανεφοδιασμού των καταστημάτων της περιοχής, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι πρέπει να οριστεί συγκεκριμένη ώρα για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων.

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή κάτω από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ο κ. Πατέλης είπε ότι εκεί ο χώρος λειτουργεί σαν εργοτάξιο.

«Ζητήσαμε έναν άλλο χώρο για εργοτάξιο, ώστε να ελευθερώσουμε εκείνο το τμήμα, όμως δεν έγινε. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τα σήματά μας πιο έξω στο οδόστρωμα, επειδή στάθμευαν πολλά οχήματα και μας έκλειναν το εργοτάξιο. Τώρα τα τραβήξαμε πιο μέσα για να υπάρχουν δυο λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες. Αν δεν ελεγχθεί το συγκεκριμένο τμήμα και συνεχίσουν να παρκάρουν κάποιοι τα οχήματά τους θα αναγκαστούμε να βγάλουμε και πάλι έξω τα σήματα», υπογράμμισε σχετικά ο Παναγιώτης Πατέλης.

Να τονιστεί καταληκτικά ότι το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαϊου, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Πατέλη είναι αρκετά δύσκολο να γίνει, αν και όπως είπε θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα