Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πρόταση του Χαράλαμπου Χρυσανίδη για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου

Ημέρα:

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το κτίριο του παλιού νοσοκομείου, αποτελεί πλέον μια ακόμα προβληματική κατάσταση για την πόλη μας, που τείνει να εξελιχθεί σε χρόνια.

Τα σημερινά δεδομένα του υφιστάμενου κτίσματος, δηλαδή η θέση και ο όγκος του, ο ελάχιστος ακάλυπτος περιβάλλον χώρος και το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αντικειμενικά δυσκολεύουν τη χρήση του ως ξενοδοχείο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η δική μας πρόταση. Η πρόταση του συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ»:

  • Το κτίριο αφού ελεγχθεί πρώτα όσον αφορά τη στατική επάρκειά και αφού γίνουν οι ενδεχόμενες ενισχύσεις με βάση τον αντισεισμικό κανονισμό, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων, με κοινωνικό προσανατολισμό.
  • Προτεραιότητα στη μίσθωση των διαμερισμάτων θα έχουν τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Το ενοίκιο, σε κάθε περίπτωση θα είναι χαμηλό, αλλά με τη γέννηση κάθε παιδιού θα μειώνεται επιπλέον, κατά ένα γενναίο ποσοστό. Μετά το τρίτο παιδί η οικογένεια θα διαμένει δωρεάν, είτε εφ’ όρου ζωής, είτε μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε τους νέους και συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις στην υπογεννητικότητα που μαστίζει την Καβάλα και τη χώρα μας.
  • Κάποια από τα διαμερίσματα των πρώτων ορόφων θα διατίθενται έναντι χαμηλού τιμήματος, είτε σε συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ή σε άλλα ιδρύματα και είναι ανάγκη να διανυκτερεύσουν στην πόλη μας. Θα διατίθενται επίσης προσωρινά, σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, πολλές φορές αδυνατούν να βρουν στέγη σε τουριστικές περιοχές σαν τη δική μας, λόγω της «έκρηξης» των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
  • Κάποια από αυτά τα διαμερίσματα θα μπορούν να προσφέρουν στέγη – εννοείται δωρεάν – σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ. που αντιμετωπίσουν συμπολίτες μας και άλλοι συνάνθρωποί μας.
  • Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις των μαγειρείων, με την κατάλληλη διαρρύθμιση και οργάνωση, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία γευμάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όποτε παρουσιάζεται ανάγκη.
  • Πιστεύει κάποιος ότι σε μια τέτοια πρόταση, με τόσο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, θα φέρει αντίρρηση το υπουργείο Υγείας που κατέχει περίπου το 20% της ιδιοκτησίας;  Είμαστε βέβαιοι ότι θα δεχτεί ακόμη και να χρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος των δαπανών που θα απαιτηθούν και φυσικά ως νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας αυτό θα επιδιώξουμε.

 

Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας

Επικεφαλής συνδυασμού «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...