Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Πρόταση για μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας σε «Λευθέρης Αθανασιάδης»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πρόταση για αλλαγή του ονόματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης», κατέθεσε η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας Φωτεινή Κόγια.

Η πρόταση περιλαμβάνεται στα θέματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στις 1:30 το μεσημέρι.

Ο καβαλιώτης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όταν με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπερασπίστηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ χαρακτήρισε ως προσωπική του επιτυχία τις άδειες από τις φυλακές που έπαιρνε ο καταδικασμένος τρομοκράτης την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Βασιλικός είναι βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Προεκλογικά είχε έρθει στην Καβάλα για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2012, επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ονομάστηκε «Βασίλης Βασιλικός» προς τιμήν του καβαλιώτη συγγραφέα, ο οποίος δώρισε σε αυτήν ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων.

spot_img

Διαφημίσεις