Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο δήμος Καβάλας μαζεύει τα σαραβαλάκια

Ημέρα:

spot_img

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να αρχίσει από τον δήμο Καβάλας, η διαδικασία για την απομάκρυνση των πρώτων πενήντα  εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης, αλλά και των δημοτικών διαμερισμάτων.

Αυτό επισήμανε με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της  Παρασκευής (1/9), η αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη.

Οκτώ αυτοκίνητα τη φορά θα «σηκώνει» ο γερανός

«Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο ιδιοκτήτη του γερανού, έχουμε συνεννοηθεί μαζί του και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας είμαστε έτοιμοι για ν’ αρχίσει η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Κάθε φορά θα ο γερανός θα «σηκώνει» περί τα οκτώ αυτοκίνητα. Θέλω να ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, όσα είναι έτοιμα προς απομάκρυνση κι αυτά είναι κοντά στα πενήντα, θα αποσυρθούν από τους δρόμους», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας. .

Όσοι σκοπεύουν να τα επανακυκλοφορήσουν πρέπει να τα έχουν σε δικό τους χώρο, αλλιώς θα τα βρουν άμορφη μάζα!

Σύμφωνα πάντα με την Μαρία Φραντζεσκάκη, τα αυτοκίνητα αυτά είναι διάσπαρτα σε πολλούς δρόμους της Καβάλας, αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

«Πρόκειται συνολικά για 200 αυτοκίνητα, αλλά κάθε φορά προστίθενται κι άλλα κι αυτό συμβαίνει διότι οι ιδιοκτήτες τους, λόγω της οικονομικής τους κατάστασης και των τελών κυκλοφορίας, τα εγκαταλείπουν και καταθέτουν τις πινακίδες τους.

Όταν καταθέτουμε πινακίδες, πρέπει να ξέρουμε ότι υπογράφουμε μια υπεύθυνη δήλωση στην εφορία που λέει ότι πρέπει να έχουμε τα αυτοκίνητα μας σε ιδιόκτητο φυλασσόμενο χώρο κι όχι στον δρόμο. Όσοι έχουν υπογράψει αυτή τη δήλωση πρέπει να τα βάλουν σε δικό τους χώρο, διότι αλλιώς τα αυτοκίνητά τους, θα γίνουν μια άμορφη μάζα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Δεν θα αφήσουμε την πόλη μας να μεταμορφωθεί σε… νεκροταφείο αυτοκινήτων»

«Η εταιρεία που θα αναλάβει την απομάκρυνση των αυτοκινήτων με τις πιστοποιήσεις που έχει, έχει και την άδεια να διαγράφει το όχημα και μετά να πηγαίνει σε πρέσες. Κάποια από αυτά είναι σε καλή κατάσταση κι ίσως μερικοί ιδιοκτήτες θέλουν να τα κυκλοφορήσουν ξανά, γι’ αυτό πρέπει να τα πάρουν από τους δρόμους, γιατί ο δήμος είναι αποφασισμένος να καθαρίσει τους δρόμους.

Βρέθηκα πρόσφατα στην Ικαρία κι εκεί είδα πολλά οχήματα εγκαταλελειμμένα. Ήταν μια φρικτή εικόνα! Δεν θα αφήσουμε την πόλη μας να μεταμορφωθεί σε… νεκροταφείο αυτοκινήτων. Τα προβλήματα ήταν πολλά μέχρι να φτάσουμε να έχουμε τον γερανό. Τώρα που τον έχουμε θα αρχίσει η απόσυρση τους», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...