Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ο δήμος Καβάλας μαζεύει τα σαραβαλάκια

Ημέρα:

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να αρχίσει από τον δήμο Καβάλας, η διαδικασία για την απομάκρυνση των πρώτων πενήντα  εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης, αλλά και των δημοτικών διαμερισμάτων.

Αυτό επισήμανε με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της  Παρασκευής (1/9), η αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη.

Οκτώ αυτοκίνητα τη φορά θα «σηκώνει» ο γερανός

«Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο ιδιοκτήτη του γερανού, έχουμε συνεννοηθεί μαζί του και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας είμαστε έτοιμοι για ν’ αρχίσει η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Κάθε φορά θα ο γερανός θα «σηκώνει» περί τα οκτώ αυτοκίνητα. Θέλω να ελπίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, όσα είναι έτοιμα προς απομάκρυνση κι αυτά είναι κοντά στα πενήντα, θα αποσυρθούν από τους δρόμους», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας. .

Όσοι σκοπεύουν να τα επανακυκλοφορήσουν πρέπει να τα έχουν σε δικό τους χώρο, αλλιώς θα τα βρουν άμορφη μάζα!

Σύμφωνα πάντα με την Μαρία Φραντζεσκάκη, τα αυτοκίνητα αυτά είναι διάσπαρτα σε πολλούς δρόμους της Καβάλας, αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

«Πρόκειται συνολικά για 200 αυτοκίνητα, αλλά κάθε φορά προστίθενται κι άλλα κι αυτό συμβαίνει διότι οι ιδιοκτήτες τους, λόγω της οικονομικής τους κατάστασης και των τελών κυκλοφορίας, τα εγκαταλείπουν και καταθέτουν τις πινακίδες τους.

Όταν καταθέτουμε πινακίδες, πρέπει να ξέρουμε ότι υπογράφουμε μια υπεύθυνη δήλωση στην εφορία που λέει ότι πρέπει να έχουμε τα αυτοκίνητα μας σε ιδιόκτητο φυλασσόμενο χώρο κι όχι στον δρόμο. Όσοι έχουν υπογράψει αυτή τη δήλωση πρέπει να τα βάλουν σε δικό τους χώρο, διότι αλλιώς τα αυτοκίνητά τους, θα γίνουν μια άμορφη μάζα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Δεν θα αφήσουμε την πόλη μας να μεταμορφωθεί σε… νεκροταφείο αυτοκινήτων»

«Η εταιρεία που θα αναλάβει την απομάκρυνση των αυτοκινήτων με τις πιστοποιήσεις που έχει, έχει και την άδεια να διαγράφει το όχημα και μετά να πηγαίνει σε πρέσες. Κάποια από αυτά είναι σε καλή κατάσταση κι ίσως μερικοί ιδιοκτήτες θέλουν να τα κυκλοφορήσουν ξανά, γι’ αυτό πρέπει να τα πάρουν από τους δρόμους, γιατί ο δήμος είναι αποφασισμένος να καθαρίσει τους δρόμους.

Βρέθηκα πρόσφατα στην Ικαρία κι εκεί είδα πολλά οχήματα εγκαταλελειμμένα. Ήταν μια φρικτή εικόνα! Δεν θα αφήσουμε την πόλη μας να μεταμορφωθεί σε… νεκροταφείο αυτοκινήτων. Τα προβλήματα ήταν πολλά μέχρι να φτάσουμε να έχουμε τον γερανό. Τώρα που τον έχουμε θα αρχίσει η απόσυρση τους», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...