Μάκης Παπαδόπουλος: Όχι στις αντιπαραθέσεις, ναι στην κοινή δράση

Ημέρα:

Να συζητιέται σε βάθος με όλους και να παίρνει υπόψη όλες τις πλευρές κάθε απόφαση του Δήμου, ζητά από την Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», Μάκης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα κάνει λόγο για απουσία σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, όσο και ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου να λαμβάνει αποφάσεις «πατώντας» σε ισχυρά δεδομένα και πραγματικές ανάγκες αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την μετονομασία της οδού Ομονοίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος σε σημερινό δελτίο τύπου αναφέρει

Η νέα «περιπέτεια» που ζήσαμε πάλι με την μετονομασία της οδού Ομονοίας δείχνει τις αρνητικές συνέπειες τόσο από την απουσία σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης, όσο και από την ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου να λαμβάνει αποφάσεις «πατώντας» σε ισχυρά δεδομένα και πραγματικές ανάγκες. Έχει κυριολεκτικά «μαλλιάσει η γλώσσα μας» να λέμε ότι κάθε απόφαση του Δήμου χρειάζεται να ζυγίζεται προσεκτικά, να συζητιέται σε βάθος με όλους και να παίρνει υπόψη όλες τις πλευρές του κάθε προβλήματος. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν από το πουθενά συγκρούσεις και διαχωριστικές γραμμές που διασπούν την ενότητά μας.

Ως Δημοτική Κίνηση έχουμε κάνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις για τον τουρισμό ως σημαντικό πυλώνα στα ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης. Ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να φέρει άμεσα αποτελέσματα, έσοδα και νέες θέσεις εργασίας. Η συζήτηση για την αξιοποίηση της κληρονομιάς του Αποστόλου Παύλου μπορεί να είναι μία αρχή και να γίνει πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά. Χρειάζεται μελέτη, ανάλυση όλων των δεδομένων, διαβούλευση με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και, το κυριότερο, αποφάσεις και συντονισμένη δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετούς μήνες ανοίγουν θέματα στον δημόσιο διάλογο που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για τον Δήμο μας. Έχουμε πάψει να συζητάμε για όσα θα φέρουν μία… «ανάσα» στην τοπική μας οικονομία: ποια είναι τα έργα που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και τα οποία ποτέ δεν μας παρουσίασε; Τι θα γίνει με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου; Τι θα γίνει με τα στρατόπεδα, το παλιό νοσοκομείο και τα άλλα αναξιοποίητα κτίρια; Πώς θα προχωρήσουν τα έργα της Περιμετρικής και της σιδηροδρομικής σύνδεσης;

Ένα είναι σίγουρο: ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Και ενώ εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας, χάνονται ευκαιρίες για το μέλλον του τόπου μας….

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...