Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Με εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται η ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας που είχε η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κορίνα Χιώτη Πρασσα και στελέχη της Διεύθυνσης με τον υπεύθυνο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ξάνθης Λάμπρο Πετρόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΥ εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ και η συζήτηση επί θεμάτων σχετικών με την ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜΘ και με τις μελλοντικές προοπτικές και εξελίξεις. Τα υπάρχοντα στοιχεία για την ποσότητα και την ποιότητα (καθαρότητα) των ανακυκλώσιμων υλικών που από τους μπλε κάδους καταλήγουν στο ΚΔΑΥ Ξάνθης, επιβεβαιώνουν ότι η ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας αυξάνεται με εντυπωσιακά ταχείς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε σχέση με τους άλλους Δήμους που συνεξυπηρετούνται από το ίδιο ΚΔΑΥ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2015, οδηγήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας στο ΚΔΑΥ Ξάνθης 186 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, ποσότητα υπερδιπλάσια της αντίστοιχης του Αυγούστου 2015 (91τόνοι) και υπερτριπλάσια της αντίστοιχης περυσινής (55 τόνοι).

Η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής σχολιάζοντας τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της ανακύκλωσης υπογράμμισε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους δημότες της Καβάλας που με την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης πέτυχαν την εκτροπή μεγάλων ποσοτήτων ανακυκλώσιμων υλικών από τα σύμμεικτα απόβλητα, απαλλάσσοντας το ΧΥΤΑ Καβάλας από απορρίμματα προς ταφή και συμβάλλοντας δυναμικά στην επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης που υποχρεούται να πετύχει η χώρα. Είναι βέβαιο ότι με το πέρασμα του χρόνου τα αποτελέσματα θα βελτιώνονται συνεχώς.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις