spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της βιοκλιματικής αναβάθμισης

Ημέρα:

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται πλέον οι εργασίες που αφορούν το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των οδών Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, καθώς από την περασμένη Κυριακή άρχισαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο πάρκινγκ του διοικητηρίου, ενώ από σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα αρχίσουν και οι αντίστοιχες ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Φίλιππος Φιλιππίδης, η καθυστέρηση που υπήρξε σχετικά με την έναρξη των συγκεκριμένων εργασιών οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς απαιτούνταν άδειες από την αποκεντρωμένη διοίκηση και την περιφέρεια.

Από Φάληρο προς κέντρο η ασφαλτόστρωση της Ερυθρού Σταυρού

«Για να κερδίσουμε, έστω δυο με τρεις ημέρες, από την περασμένη Κυριακή, ο εργολάβος άρχισε τις εργασίες μέσα στο πάρκινγκ του διοικητηρίου. Έγινε απόξεση, θα γίνει συγκολλητική επίστρωση και στην συνέχεια η τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα. Οι εργασίες πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη, προκειμένου στην συνέχεια να κλείσει τμήμα της οδού Ερυθρού Σταυρού για την απαιτούμενη και εκεί ασφαλτόστρωση που πιθανόν να αρχίσει την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Όσον αφορά την παρέμβαση επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο ρεύμα από τον κόμβο Φαλήρου προς το κέντρο και με μια λωρίδα κυκλοφορίας, από τις δυο, κλειστή, ώστε η ταλαιπωρία των οδηγών να είναι το δυνατό η λιγότερη.

Συνεχίζονται οι εργασίες στα πεζοδρόμια στο ύψος της Πειραιώς στο Φάληρο

«Πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο πέρα από το ότι βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη, έχει βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού, δημιουργήθηκε νέο δίκτυο ομβρίων, τοποθετήθηκαν νέες σωλήνες αποχέτευσης και για αυτό χρειάζεται μια υπομονή εκ μέρους των πολιτών, ειδικά των οδηγών», δήλωσε σχετικά ο κ. Φιλιππίδης.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται και οι εργασίες για τα πεζοδρόμια στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φάληρο, ενώ θα αλλάξουν και οι στύλοι φωτισμού στην μέση της οδού, ώστε ένα μεγάλο μέρος του έργου να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Στόχος να μην πληρώσει ο δήμος την ανάπλαση της Βενιζέλου

Ερωτηθείς σχετικά με την οδό Βενιζέλου, που επίσης εντάσσεται στο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης, ο κ. Φιλιππίδης, δήλωσε στον «Ε»: «Είμαστε στην λήξη του Ε.Σ.Π.Α. και για την παρέμβαση στην οδό Βενιζέλου, είμαστε σε συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή στην Αθήνα, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει, γιατί ούτε και αυτοί ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να το χρεωθεί ο δήμος αυτό το έργο. Η όλη προσπάθεια ήταν να πετύχουμε να ολοκληρωθεί ένα κομμάτι του έργου που να είναι λειτουργικό κι αυτό το πετυχαίνουμε αυτό. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το υπόλοιπο κομμάτι, ώστε να μην πληρώσει ο δήμος Καβάλας χρήματα για την οδό Βενιζέλου».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναντήσεις της Αναστασίας Ιωσηφίδου με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς

Με διαδοχικές επαφές συνεχίσθηκε η προεκλογική δραστηριότητα της υποψήφιας...

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...