Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της βιοκλιματικής αναβάθμισης

Ημέρα:

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται πλέον οι εργασίες που αφορούν το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των οδών Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, καθώς από την περασμένη Κυριακή άρχισαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο πάρκινγκ του διοικητηρίου, ενώ από σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα αρχίσουν και οι αντίστοιχες ασφαλτοστρώσεις επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Φίλιππος Φιλιππίδης, η καθυστέρηση που υπήρξε σχετικά με την έναρξη των συγκεκριμένων εργασιών οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς απαιτούνταν άδειες από την αποκεντρωμένη διοίκηση και την περιφέρεια.

Από Φάληρο προς κέντρο η ασφαλτόστρωση της Ερυθρού Σταυρού

«Για να κερδίσουμε, έστω δυο με τρεις ημέρες, από την περασμένη Κυριακή, ο εργολάβος άρχισε τις εργασίες μέσα στο πάρκινγκ του διοικητηρίου. Έγινε απόξεση, θα γίνει συγκολλητική επίστρωση και στην συνέχεια η τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα. Οι εργασίες πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη, προκειμένου στην συνέχεια να κλείσει τμήμα της οδού Ερυθρού Σταυρού για την απαιτούμενη και εκεί ασφαλτόστρωση που πιθανόν να αρχίσει την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Όσον αφορά την παρέμβαση επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο ρεύμα από τον κόμβο Φαλήρου προς το κέντρο και με μια λωρίδα κυκλοφορίας, από τις δυο, κλειστή, ώστε η ταλαιπωρία των οδηγών να είναι το δυνατό η λιγότερη.

Συνεχίζονται οι εργασίες στα πεζοδρόμια στο ύψος της Πειραιώς στο Φάληρο

«Πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο πέρα από το ότι βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη, έχει βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού, δημιουργήθηκε νέο δίκτυο ομβρίων, τοποθετήθηκαν νέες σωλήνες αποχέτευσης και για αυτό χρειάζεται μια υπομονή εκ μέρους των πολιτών, ειδικά των οδηγών», δήλωσε σχετικά ο κ. Φιλιππίδης.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται και οι εργασίες για τα πεζοδρόμια στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φάληρο, ενώ θα αλλάξουν και οι στύλοι φωτισμού στην μέση της οδού, ώστε ένα μεγάλο μέρος του έργου να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Στόχος να μην πληρώσει ο δήμος την ανάπλαση της Βενιζέλου

Ερωτηθείς σχετικά με την οδό Βενιζέλου, που επίσης εντάσσεται στο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης, ο κ. Φιλιππίδης, δήλωσε στον «Ε»: «Είμαστε στην λήξη του Ε.Σ.Π.Α. και για την παρέμβαση στην οδό Βενιζέλου, είμαστε σε συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή στην Αθήνα, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει, γιατί ούτε και αυτοί ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να το χρεωθεί ο δήμος αυτό το έργο. Η όλη προσπάθεια ήταν να πετύχουμε να ολοκληρωθεί ένα κομμάτι του έργου που να είναι λειτουργικό κι αυτό το πετυχαίνουμε αυτό. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το υπόλοιπο κομμάτι, ώστε να μην πληρώσει ο δήμος Καβάλας χρήματα για την οδό Βενιζέλου».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών...

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης...

Συνάντηση εργασίας του Θ. Μαρκόπουλου με την Έλενα Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Χωρίς σύστημα κλιματισμού το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Με αναστολή λειτουργίας των γραφείων των δικαστικών υπαλλήλων από...

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Παρατηρείται για...

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο...

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην...