Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Καβάλα: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τους Σύριους πρόσφυγες

Ημέρα:

Έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες είναι οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Η τοπική κοινωνία της Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την εκκλησία έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους Σύριους πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη μας από τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Αυτό εκφράστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι η περιοχή της Καβάλας δεν είναι τόπος προορισμού για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες αλλά ένας μεταβατικός σταθμός στο μεγάλο ταξίδι που κάνουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Από όλους τους εκπροσώπους των θρησκευτικών, πολιτικών, κοινωνικών εκφράστηκε η ομοθυμία να βοηθήσουν έμπρακτα όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των προσφύγων.

Μάλιστα, κοινή εκτίμηση όλων ήταν πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία και ότι οι Καβαλιώτες απέδειξαν ότι στηρίζουν έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη ανεξάρτητα θρησκεύματος και φυλής.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο διοικητής του νοσοκομείου συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια διοικήτρια, οι πρόεδροι του Ιατρικού και του Δικηγορικού Συλλόγου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, η εκπρόσωπος του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παγγαίου, οι αντιδήμαρχοι Φίλιππος Φιλιππίδης και Γιώργος Φιλόσογλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...