Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Καβάλα: Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τους Σύριους πρόσφυγες

Ημέρα:

Έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες είναι οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Η τοπική κοινωνία της Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την εκκλησία έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους Σύριους πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη μας από τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Αυτό εκφράστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι η περιοχή της Καβάλας δεν είναι τόπος προορισμού για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες αλλά ένας μεταβατικός σταθμός στο μεγάλο ταξίδι που κάνουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Από όλους τους εκπροσώπους των θρησκευτικών, πολιτικών, κοινωνικών εκφράστηκε η ομοθυμία να βοηθήσουν έμπρακτα όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των προσφύγων.

Μάλιστα, κοινή εκτίμηση όλων ήταν πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία και ότι οι Καβαλιώτες απέδειξαν ότι στηρίζουν έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη ανεξάρτητα θρησκεύματος και φυλής.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο διοικητής του νοσοκομείου συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια διοικήτρια, οι πρόεδροι του Ιατρικού και του Δικηγορικού Συλλόγου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, η εκπρόσωπος του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παγγαίου, οι αντιδήμαρχοι Φίλιππος Φιλιππίδης και Γιώργος Φιλόσογλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...