Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Καβάλα: Μεγάλη η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού

Ημέρα:

Εκστρατεία ενημέρωσης των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με τους κώδωνες συγκέντρωσης γυαλιού προς ανακύκλωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου Καβάλας και της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης όλων των κατηγοριών των αστικών απορριμμάτων, άρχισε σήμερα, από την αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.

«Αρχίζει μια εκστρατεία ενημέρωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας για τους κώδωνες (κάδους) συγκέντρωσης γυαλιού προς ανακύκλωση. Έχουμε μαζί μας συνεργείο από την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και την Ε.Ε.Α.Α., για να εξηγήσουμε στους καταστηματάρχες το πώς χρησιμοποιούνται οι κώδωνες, ώστε και οι ίδιοι με την σειρά τους να ενημερώσουν το προσωπικό τους», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του δήμου Καβάλας, Κορίνα Χιώτη – Πρασσά.

Σχεδόν γεμάτοι οι κώδωνες – Μεγάλη η ανταπόκριση στο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα πάει πάρα πολύ καλά, ενώ τόνισε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον ιδιώτη που συλλέγει το γυαλί της μετέφερε πως οι κώδωνες είναι σχεδόν γεμάτοι!

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που άρχισε σήμερα, διανεμήθηκαν στους καταστηματάρχες του κέντρου, ειδικές τσάντες, στις οποίες θα μπορούν να εναποθέτουν το γυαλί, καθώς επίσης και αφίσες, ώστε να δηλώνουν ότι μετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού.

Επίσης, η αντιδήμαρχος Καβάλας διένειμε και μια δική της επιστολή, στην οποία ανακοινώνεται επίσημα το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού.

Με την ευκαιρία των δηλώσεών της, η κ. Πρασσά απηύθυνε για ακόμη μια φορά παράκληση στους καταστηματάρχες της πόλης να διπλώνουν τις κούτες πριν τις τοποθετήσουν στους μπλε κάδους και να τις βγάζουν το μεσημέρι, λίγο πριν κλείσουν τα καταστήματά τους, ώστε να μην δημιουργείται η άσχημη εικόνα που βλέπουμε όλοι μας καθημερινά με τις δεκάδες κούτες έξω από τους κάδους, ειδικά τώρα που αρχίζει και η τουριστική περίοδος.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός όλων των προαναφερθέντων, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, διένειμε στους καταστηματάρχες και τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου Καβάλας.

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. συντονιστής της όλης προσπάθειας – Οδηγίες χρήσης των ειδικών κάδων

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., Κυριακή Παπαζώτου, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε σχετικά: «Η ΔΙ.Α.ΜΑ.Θ., μαζί με τον δήμο Καβάλας και την Ε.Ε.Α.Α., έχουν συνάψει μια τριμερή προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε.Α.Α. έχει αναλάβει να τοποθετήσει τους κώδωνες, στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογής γυαλιού σε σημεία που της έχει υποδείξει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Καβάλας, κυρίως σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ΔΙ.Α.ΜΑ.Θ. είναι εδώ για να συντονίσει όλη αυτή την προσπάθεια, δρώντας πάντα υποστηρικτικά στον δήμο Καβάλας. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι την αποκομιδή του γυαλιού την αναλαμβάνει η ίδια η Ε.Ε.Α.Α., γεγονός που δεν επιφέρει κανένα κόστος στον δήμο Καβάλας και κατ’ επέκταση στους δημότες».

Τέλος, όσον αφορά τις βασικές οδηγίες χρησιμοποίησης των ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυαλιού, η κ. Παπαζώτου τόνισε με έμφαση ότι δεν πρέπει να πετάμε σε αυτούς σπασμένα γυαλιά, να ξεπλένουμε τα μπουκάλια πριν τα τοποθετήσουμε, ώστε να μην αφήνουμε υπολείμματα και να αφαιρούμε από αυτά τα καπάκια.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...