Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θόδωρος Μουριάδης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας, απολογισμός έργου και στόχοι τετραετίας

Ημέρα:

spot_img

Την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Καβάλας ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος, αφού έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της διοίκησής του, γνωστοποίησε τους στόχους και τα σχέδιά του για την δεύτερη θητεία του, εφόσον επανεκλεγεί.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο δημόσιος απολογισμός της διοίκησης της παράταξής του «αποτελεί κορυφαία στιγμή για τη Δημοτική Αρχή, γιατί έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις που ανάπτυξε και, ταυτόχρονα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της απόφασής μας να ασκούμε τα καθήκοντά μας με διαφάνεια, ήθος και ταπεινότητα, χωρίς θεατρινισμούς, λαϊκισμούς και λόγια άνευ ουσίας και περιεχομένου».

Σημείωσε ότι η διοίκησή του, από την αρχή, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο πολύ σημαντικές κρίσεις, την πανδημία του covid 19 και την ενεργειακή κρίση, όμως, «ο Δήμος μας κατάφερε, πάρα πολύ γρήγορα, να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και ξεκίνησε η προσπάθεια χάραξης διαφορετικής στρατηγικής στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως η ενεργειακή».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο Δήμος «βελτιώνει διαρκώς τις υποδομές του, με εμβληματικά έργα, όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, οι παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτήρια, οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, οι παιδικές χαρές, κα.

Κατά κοινή ομολογία, εξελίσσεται σε έναν Δήμο ολοένα και πιο καθαρό.

Αναδεικνύει με έργα και δράσεις την πολιτιστική κληρονομιά του, πρωτοπορεί στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, και συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους, που επισκέπτονται την περιοχή μας για να παρακολουθήσουν είτε παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, είτε εκδηλώσεις του ανανεωμένου Cosmopolis.

Ανέπτυξε μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική υποστήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά, κυρίως, επικεντρώθηκε στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με πλήθος παρεμβάσεων, επανασχεδιασμό πολιτικής και αλλαγή των προτεραιοτήτων της.

Σε συνεργασία με την πολιτεία, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και -σε κάποιο βαθμό- με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και, κυρίως, με τους εργαζόμενους του Δήμου δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη της βελτίωσης των συνθηκών σε όλους τους τομείς και παράλληλα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα και δράσεις, που δίνουν νέα πνοή στο Δήμο».

Επισήμανε ότι «η μάχη με τα προβλήματα είναι συνεχής, με λάθη και αδυναμίες, που τις αντιλαμβανόμαστε και συνεχώς προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε, αλλά η πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς είναι ορατή από τον καθένα και κανένας ούτε να την αρνηθεί μπορεί, αλλά ούτε και να την προσπεράσει, όσο κακόπιστος και αν είναι.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, εθνική και ευρωπαϊκή, και να συμμετάσχουμε σε προγράμματα, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος μας να έχει εξασφαλίσει έργα, που ο συνολικός προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ».

Απευθυνόμενος σε όσους κατηγορούν τη διοίκησή του ότι «δεν κάνει σημαντικά έργα και αναλώνεται σε μικροπαρεμβάσεις έτσι έστω να δικαιολογεί την ύπαρξη της», είπε πως «κάνουν τραγικό λάθος και εθελοτυφλούν. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η τεράστια δουλειά που έχει γίνει είναι εύκολο να αποδειχθεί, βλέποντας απλώς, ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης, τον κατάλογο με τα έργα και την ημερομηνία που τα συνοδεύει. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι προτιμούμε συνειδητά να δουλεύουμε και όχι να προσπαθούμε να κερδίσουμε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας, που δυστυχώς οι άλλοι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου έχουν αναγάγει σε μοναδική και αποκλειστική προτεραιότητά τους. Εξάλλου, τα 100 εκατομμύρια χρηματοδοτημένα έργα μιλούν από μόνα τους».

ΕΡΓΑ

Παραδειγματικά, αναφέρθηκε στα εξής έργα:

  1. «Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου» (προϋπολογισμού 1, 3 εκ. €),
  2. Βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της μονάδας φιλοξενίας μεταναστών (πρ. 400.000 €),
  3. Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού (πρ. 1,2 εκ. €),
  4. Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική οδοποϊία του Δήμου (πρ. 1, 4 εκ. €),
  5. Ανάπλαση της Πλατείας Νεαπόλεως στα Ποταμούδια (πρ. 737.000 €),
  6. Εκσυγχρονισμός υποδομών Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων (πρ. 3 εκ. €),
  7. Ενεργειακή αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας με προσθήκη νέου υποέργου (πρ. 811.000 €,
  8. Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων (πρ. 2 εκ. €),
  9. Επισκευές σχολικού συγκροτήματος Ν. Καρβάλης (πρ. 205.000 €),
  10. Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες (πρ. 357.000 €,
  11. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Παληού (πρ. 174.000 €).
  12. Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Κλειστού Κολυμβητηρίου (πρ. 1.9 εκ. €),
  13. Αναβάθμιση γηπέδων στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου» (πρ. 803.000 €),
  14. Συντηρήσεις δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων (πρ. 534.000 €),
  15. Κατασκευή γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στο Δάτο (πρ. 62.500 €),
  16. Προκύρηξη εκπόνησης μελετών για ανέγερση νέου κλειστού Γυμναστηρίου στο Περιγιάλι (πρ. 1.1 €),
  17. Επέκταση ΧΥΤ Καβάλας (πρ. 8 εκ. €),
  18. Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου & συνοδευτικού εξοπλισμού (πρ. 1 εκ. €),
  19. Εγκατάσταση παραγωγής εδαφοβελτιωτικού από πράσινα απόβλητα στις Κρηνίδες (πρ. 532.000 €),
  20. Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (πρ. 40 εκ. €),
  21. Πιλοτική εφαρμογή του καφέ κάδου,
  22. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης (πρ. 3.7 εκ. €),
  23. Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης πόλης Καβάλας (πρ. 17, 6 εκ. €),
  24. Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κοινότητας Αμυγδαλεώνα (πρ. 4,2 εκ.),
  25. Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας (πρ. 1 εκ. €),
  26. Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλίππων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού (πρ. 7,4 εκ.),
  27. Κατασκευή μονάδας προχωρημένης επεξεργασίας ιλύος από τις ΕΕΛ των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου (πρ. 10 εκ. €).

Έκανε,δε, ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια μείωσης της ανεργείας, λέγοντας πως «ο Δήμος απασχολεί περίπου 370 άτομα και αξιοποιεί κάθε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης είτε του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα είτε του Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρονίως Ανέργων ηλικίας 55-67 ετών».

ΣΤΟΧΟΙ 2ης ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Ο κ. Μουριάδης, αναφερόμενος στους στόχους της δεύτερης θητείας του, υπογράμμισε ότι «οι προσπάθειες της διοίκησής του θα επικεντρωθούν σε 4 άξονες, οι οποίοι αφορούν:

  1. Στην επίτευξη της ενεργειακής αυτοδυναμίας του δήμου, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, για να παράγουμε το δικό μας ρεύμαμ που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του δήμου (σχολεία, γυμναστήρια, αντλιοστάσια λυμάτων και νερού, οδοφωτισμός, δημοτικά κτίρια κλπ) και, παράλληλα, να βοηθηθούν ευάλωτα νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή φτώχεια. Αυτά τα επιτυγχάνουμε με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας και την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε δημοτικό οικόπεδο, που θα παράγει ρεύμα 18 μεγαβατ και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δήμου. Η Ενεργειακή Κοινότητα σε συνδυασμό με τα έργα που γίνονται για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, του κλειστού κολυμβητηρίου κλπ αλλά και αυτών που ετοιμάζονται για το ΕΣΠΑ 2021-2027 θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου της ενεργειακής αυτονομίας.
  2. Την ολοκλήρωση των έργων, για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αλλάζουν την εικόνα της πόλης και των τοπικών μας διαμερισμάτων. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την εξασφάλιση χρηματοδότησης νέων έργων, έχοντας πλήρεις φακέλους για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των τριών εμβληματικών κτιρίων (γνωστά ως δημαρχεία), την εκ βάθρων ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», την κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Περιγιαλίου, την ριζική ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος ΦΛΟΡΕΞ, την ύδρευση της δημοτικής ενότητας Φιλίππων και πολλά ακόμη, που σε επόμενες εκδηλώσεις της δημοτικής παράταξής μας θα παρουσιάσουμε αναλυτικά.
  3. Την συνέχιση της ενασχόλησης με τα ζητήματα της λεγόμενης καθημερινότητας, που αφορούν στην ικανοποίηση μικρών ή μεγάλων αιτημάτων των δημοτών μας, από την επιδιόρθωση του πεζοδρομίου, την αλλαγή της λάμπας αλλά και κάθε τι που ο δημότητας μας θεωρεί σημαντικό για εκείνον και την περιοχή όπου ζει και εργάζεται, όπως και την αντιμετώπιση της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω του νέου καταφυγίου, του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο, στη συνοικία της Παναγίας, στο Παληό, και
  4. Την απόκτηση όλων των κοινωνικών δομών που έχουν ανάγκη οι δημότες μας, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικωμένων, που ετοιμάζεται στην περιοχή των Ποταμουδίων, ΚΔΑΠ στην περιοχή του Αγίου Λουκά, Κέντρο Διημέρευσης για άτομα με Αναπηρία κ.α.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι τα μέλη της διοίκησης και της παράταξής του «ανήκουμε στην κατηγορία της λογικής, της σύνεσης και την αγάπης για τον Δήμο.

Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στο πρόγραμμα, στην οργάνωση, την σκληρή δουλειά για την επίτευξη του στόχου μας για μια καλύτερη Καβάλα. Αυτοί που έχουμε ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, τεχνογνωσία και εμπειρία και, κυρίως, τους ανθρώπους που χρειάζονται για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το αναπτυξιακό και ρεαλιστικό πρόγραμμά μας. Κάναμε ήδη πράξη και θα συνεχίσουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου. Είμαστε αυτοί που μπορούμε να δώσουμε στην Καβάλα τον κυρίαρχο ρόλο στη Β. Ελλάδα, ένα ρόλο που της αξίζει. Θέλουμε μία βιώσιμη και ελκυστική Καβάλα».

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων και όλους τους υποψηφίους της παράταξης για την προσφορά τους, όπως και τους εργαζόμενους στο Δήμο «για τη συνεισφορά τους και την συνεργασία που είχαμε και έχουμε», καθώς και «όλους τους πολίτες, που με τις παρατηρήσεις τους μάς βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...