Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ηλεκτρονικό «κάρφωμα» σε όσους κλείνουν ράμπες ΑΜΕΑ

Ημέρα:

Για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία στις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τους, ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης (22/6) την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α., Μάκης Κρεμύδας. 

Πρόκειται για μια πρόταση που προήλθε από το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιο συγκεκριμένα από τον καθηγητή του Ιδρύματος, Αύγουστο Τσινάκο, η οποία σχετίζεται με ένα λογισμικό που θα ενημερώνει την δημοτική αστυνομία όταν υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α., ενώ παράλληλα θα παρέχει ενημέρωση, μέσω κινητού τηλεφώνου, στα άτομα με αναπηρία, για το που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Μ. Κρεμύδας: «Αν προχωρήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα βοηθήσει αφάνταστα τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους…»

«Η επίσκεψη μας στο δημαρχείο αφορά ένα πρόγραμμα, το οποίο προτείνει ο νομαρχιακός σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας προς τον δήμο και ιδιαίτερα προς την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαρία Φραντζεσκάκη, μια πρόταση που προήλθε από τα Τ.Ε.Ι. Καβάλας και τον καθηγητή, Αύγουστο Τσινάκο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό λογισμικό από τους φοιτητές του Ιδρύματος, που θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία στις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τους. Αν καταφέρουμε, με την υποστήριξη του δήμου, να προχωρήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μας βοηθήσει αφάνταστα στην καθημερινότητά μας. Εξετάζουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε», επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα ο Μάκης Κρεμύδας.

Μ. Φραντζεσκάκη: «Η δημοτική αστυνομία δεν χαρίζεται σε κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ή σε διαβάσεις πεζών»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια το συγκεκριμένο πρόγραμμά, αν προχωρήσει στον δήμο Καβάλας, να προωθηθεί γενικότερα σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής και να γίνει ένας πυλώνας ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε όλη την περιφέρεια.

«Θα είναι χαρά μας αν καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε μέσω του δήμου, γιατί θα είναι κάτι ουσιαστικό και πρωτοποριακό για εμάς», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας.

Από την μεριά της η αντιδήμαρχος Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, τόνισε με έμφαση ότι η δημοτική αστυνομία δεν χαρίζεται σε κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ή σε διαβάσεις πεζών.

«Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημερωθήκαμε τώρα και θα το δούμε. Είναι ένα μεγάλο θέμα και μακάρι να μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμά μας. Ελπίζω να έχουμε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο δήμος Καβάλας είναι πάντα αρωγός σ’ ό,τι έχει σχέση με τα Α.Μ.Ε.Α.», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις της η Μαρία Φραντζεσκάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...