Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ηλεκτρονικό «κάρφωμα» σε όσους κλείνουν ράμπες ΑΜΕΑ

Ημέρα:

spot_img

Για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία στις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τους, ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης (22/6) την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α., Μάκης Κρεμύδας. 

Πρόκειται για μια πρόταση που προήλθε από το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιο συγκεκριμένα από τον καθηγητή του Ιδρύματος, Αύγουστο Τσινάκο, η οποία σχετίζεται με ένα λογισμικό που θα ενημερώνει την δημοτική αστυνομία όταν υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α., ενώ παράλληλα θα παρέχει ενημέρωση, μέσω κινητού τηλεφώνου, στα άτομα με αναπηρία, για το που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Μ. Κρεμύδας: «Αν προχωρήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα βοηθήσει αφάνταστα τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους…»

«Η επίσκεψη μας στο δημαρχείο αφορά ένα πρόγραμμα, το οποίο προτείνει ο νομαρχιακός σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας προς τον δήμο και ιδιαίτερα προς την αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαρία Φραντζεσκάκη, μια πρόταση που προήλθε από τα Τ.Ε.Ι. Καβάλας και τον καθηγητή, Αύγουστο Τσινάκο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό λογισμικό από τους φοιτητές του Ιδρύματος, που θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία στις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τους. Αν καταφέρουμε, με την υποστήριξη του δήμου, να προχωρήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μας βοηθήσει αφάνταστα στην καθημερινότητά μας. Εξετάζουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε», επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα ο Μάκης Κρεμύδας.

Μ. Φραντζεσκάκη: «Η δημοτική αστυνομία δεν χαρίζεται σε κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ή σε διαβάσεις πεζών»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια το συγκεκριμένο πρόγραμμά, αν προχωρήσει στον δήμο Καβάλας, να προωθηθεί γενικότερα σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής και να γίνει ένας πυλώνας ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε όλη την περιφέρεια.

«Θα είναι χαρά μας αν καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε μέσω του δήμου, γιατί θα είναι κάτι ουσιαστικό και πρωτοποριακό για εμάς», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Κρεμύδας.

Από την μεριά της η αντιδήμαρχος Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, τόνισε με έμφαση ότι η δημοτική αστυνομία δεν χαρίζεται σε κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α. ή σε διαβάσεις πεζών.

«Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημερωθήκαμε τώρα και θα το δούμε. Είναι ένα μεγάλο θέμα και μακάρι να μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμά μας. Ελπίζω να έχουμε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο δήμος Καβάλας είναι πάντα αρωγός σ’ ό,τι έχει σχέση με τα Α.Μ.Ε.Α.», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις της η Μαρία Φραντζεσκάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...