Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα πρόστιμα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Ημέρα:

Ερώτηση προς την διοίκηση στου δήμου Καβάλας με θέμα τα  «Πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων» κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας και Παναγιώτης Βελισσάρης. Στην ερώτηση αναφέρουν:

Απ’ ότι φαίνεται επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους (περιπτεριούχοι, καφεζυθοπώλες κ.ά.) έλαβαν τελευταία από δημοτικούς αστυνόμους, στην πρώτη τους δημόσια επανεμφάνιση, ειδοποιητήρια ότι θα κληθούν να καταβάλουν στο Δήμο πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης και χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ύψους, ενδεικτικά, 10.000 ευρώ ο καθένας.

Η ευταξία και αισθητική στη πόλη, που αποτέλεσαν μερικά από τα προσχήματα της κατάρτισης στις αρχές του περασμένου χρόνου νέων σχετικών Κανονισμών, αποδεικνύονται τελικά η αφορμή για το ξεδίπλωμα μιας άνευ προηγουμένου τρομοκράτησης και φορολόγησης των επαγγελματιών, παράλληλης, όμοιας και εξίσου αδίστακτης με εκείνη που προωθεί η συγκυβέρνηση με το φορολογικό-ασφαλιστικό κ.ο.κ..

Επειδή η διοίκηση οχυρώνεται πίσω από τους Κανονισμούς που υπήρχαν και που η ίδια απλώς τους τροποποίησε, (τους οποίους δυστυχώς νομιμοποίησε με την συμμετοχή του σε σχετικές διαβουλεύσεις ο ίδιος ο επαγγελματικός κόσμος μέσω των εκπροσώπων του), ρωτάμε:

Α. Πόσα καταστήματα και πόσα περίπτερα καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο, τόσο στη πόλη όσο και στα λοιπά διαμερίσματα του Δήμου.

Β. Πόσες αιτήσεις για έκδοση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για επαγγελματικό εξοπλισμό καφεζυθοπωλείων κ.ο.κ. α) έλαβε, β) εξέτασε και γ) ικανοποίησε η αρμόδια υπηρεσία, μετά την θέση σε ισχύ των Κανονισμών Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών και Περιπτέρων (Α.Δ.Σ.Κ. 326 και 327/14-5-2015).

Γ. Σε πόσες περιπτώσεις στάλθηκαν στους επαγγελματίες-χρήστες επιπλέον κοινόχρηστου χώρου ειδοποιητήρια για «άρση της αυθαιρεσίας» σύμφωνα με την παρ. 8 του αρ. 5 του Κανονισμού.

Δ. Με δεδομένο ότι ο «Κανονισμός Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών» ολοκληρώθηκε με το Παράρτημά του τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς, γιατί επιβάλλονται πρόστιμα νωρίτερα από την πιο πάνω ημερομηνία και μάλιστα στο τριπλάσιο του μεγαλύτερου μισθώματος κάθε περιοχής.

Ε. Λόγω και της οικονομικής κρίσης, αν η διοίκηση είναι διατεθειμένη να παγώσει τη διαδικασία επιβολής προστίμων και να κινηθεί προς μία δραστική μείωση τόσο των μισθωμάτων (τελών χρήσης) όσο και των προστίμων.

ΣΤ.  Τι ακριβώς εννοεί η κ. Δήμαρχος μιλώντας για «πάταξη των αδιάφορων».

 

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...