Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα πρόστιμα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Ημέρα:

Ερώτηση προς την διοίκηση στου δήμου Καβάλας με θέμα τα  «Πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων» κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας και Παναγιώτης Βελισσάρης. Στην ερώτηση αναφέρουν:

Απ’ ότι φαίνεται επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους (περιπτεριούχοι, καφεζυθοπώλες κ.ά.) έλαβαν τελευταία από δημοτικούς αστυνόμους, στην πρώτη τους δημόσια επανεμφάνιση, ειδοποιητήρια ότι θα κληθούν να καταβάλουν στο Δήμο πρόστιμα αυθαίρετης κατάληψης και χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ύψους, ενδεικτικά, 10.000 ευρώ ο καθένας.

Η ευταξία και αισθητική στη πόλη, που αποτέλεσαν μερικά από τα προσχήματα της κατάρτισης στις αρχές του περασμένου χρόνου νέων σχετικών Κανονισμών, αποδεικνύονται τελικά η αφορμή για το ξεδίπλωμα μιας άνευ προηγουμένου τρομοκράτησης και φορολόγησης των επαγγελματιών, παράλληλης, όμοιας και εξίσου αδίστακτης με εκείνη που προωθεί η συγκυβέρνηση με το φορολογικό-ασφαλιστικό κ.ο.κ..

Επειδή η διοίκηση οχυρώνεται πίσω από τους Κανονισμούς που υπήρχαν και που η ίδια απλώς τους τροποποίησε, (τους οποίους δυστυχώς νομιμοποίησε με την συμμετοχή του σε σχετικές διαβουλεύσεις ο ίδιος ο επαγγελματικός κόσμος μέσω των εκπροσώπων του), ρωτάμε:

Α. Πόσα καταστήματα και πόσα περίπτερα καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο, τόσο στη πόλη όσο και στα λοιπά διαμερίσματα του Δήμου.

Β. Πόσες αιτήσεις για έκδοση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για επαγγελματικό εξοπλισμό καφεζυθοπωλείων κ.ο.κ. α) έλαβε, β) εξέτασε και γ) ικανοποίησε η αρμόδια υπηρεσία, μετά την θέση σε ισχύ των Κανονισμών Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών και Περιπτέρων (Α.Δ.Σ.Κ. 326 και 327/14-5-2015).

Γ. Σε πόσες περιπτώσεις στάλθηκαν στους επαγγελματίες-χρήστες επιπλέον κοινόχρηστου χώρου ειδοποιητήρια για «άρση της αυθαιρεσίας» σύμφωνα με την παρ. 8 του αρ. 5 του Κανονισμού.

Δ. Με δεδομένο ότι ο «Κανονισμός Χρήσης Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Πεζοδρόμων-Πεζοδρομίων-Πλατειών» ολοκληρώθηκε με το Παράρτημά του τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς, γιατί επιβάλλονται πρόστιμα νωρίτερα από την πιο πάνω ημερομηνία και μάλιστα στο τριπλάσιο του μεγαλύτερου μισθώματος κάθε περιοχής.

Ε. Λόγω και της οικονομικής κρίσης, αν η διοίκηση είναι διατεθειμένη να παγώσει τη διαδικασία επιβολής προστίμων και να κινηθεί προς μία δραστική μείωση τόσο των μισθωμάτων (τελών χρήσης) όσο και των προστίμων.

ΣΤ.  Τι ακριβώς εννοεί η κ. Δήμαρχος μιλώντας για «πάταξη των αδιάφορων».

 

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...