Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιπλέον προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Με επιπλέον προσωπικό αναμένεται να ενισχυθεί από τη νέα χρονιά η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. που θα διεξαχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι σε πρώτη φάση να προστεθούν στη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας 14 ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη, αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, η ενίσχυση αυτή θα «λύσει» τα χέρια της υπηρεσίας, η οποία σήμερα λειτουργεί με προσωπικό μόλις 14 ατόμων, το οποίο, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Μουμτσάκης, δεν επαρκεί.

«Τα νέα άτομα, θα μπορέσουμε να τα έχουμε καθημερινά στους δρόμους και να ξεκουράσουμε λίγο τα παλιά στελέχη μας, που εδώ και χρόνια είναι στους δρόμους, προσπαθούν…αλλά, δεν φτάνουν»

 «Σύντομα θα «τρέξει» διαγωνισμός μέσω Α.Σ.Ε.Π., για να προσληφθούν άτομα στις Δημοτικές Αστυνομίες σε όλη την Ελλάδα. Από αυτόν τον διαγωνισμό ζητήσαμε σε πρώτη φάση 14 άτομα κι αν δούμε ότι μπορούμε να πάρουμε περισσότερα, η αίτηση μας είναι για μέχρι 20 άτομα. Το επιπλέον προσωπικό, εννοείται ότι θα μας «λύσει» τα χέρια, καθώς θα ενισχυθούμε με τα νέα άτομα, τα οποία θα μπορέσουμε να τα έχουμε καθημερινά στους δρόμους και να ξεκουράσουμε λίγο τα παλιά στελέχη μας, που εδώ και χρόνια είναι στους δρόμους, προσπαθούν…αλλά, δεν φτάνουν οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» από τη νέα χρονιά και επαναλαμβάνω θα μας «λύσει» τα χέρια, όσον αφορά τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης.

«Πολλές φορές οι ανάδοχοι των έργων αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία…»

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ανακύπτουν στην πόλη από την εκτέλεση πολλών και διαφορετικών έργων, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού.

«Είναι αλήθεια ότι αυτό το διάστημα εκτελούνται πάρα πολλά έργα, οπτικών ινών, φυσικού αερίου, ύδρευσης, αλλά και ανάπλασης, όπως αυτό που αφορά την πλατεία Καπνεργάτη. Όλα αυτά τα έργα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές οι ανάδοχοι των έργων αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, ώστε να απομακρύνονται τα οχήματα από τα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα και γενικά οι εργασίες να έχουν τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες της Καβάλας. Πρόσφατα είδαμε τι συνέβη στην οδό Βενιζέλου, όπου χωρίς ενημέρωση, ο ανάδοχος διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο δήμαρχος να καταθέσει μήνυση. Από εκεί και πέρα έχουμε συμφωνήσει με την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε καθημερινά ένας υπάλληλος της να επιτηρεί τα έργα που εκτελούνται για να ενημερώνει άμεσα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

«Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ζοριστούμε αρκετά. Ωστόσο υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τροχαία, που παρά το πρόβλημα που έχει με το προσωπικό της, βοηθά και αυτή όπου μπορεί…»

Όσον αφορά την εορταστική περίοδο που ακολουθεί και το κατά πόσο θα μπορέσει η Δημοτική Αστυνομία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου, ο Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε: «Η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας είναι 14 άτομα. Λειτουργούμε με δυο συνεργεία των δυο ατόμων το πρωί στο κέντρο, ένα το απόγευμα και ένα συνεργείο στις γειτονιές της πόλης. Μόνιμα σε κάποια σημεία οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι, αλλά όπου απαιτείται. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως για τα προβλήματα που αφορούν στην κίνηση των οχημάτων υπεύθυνη είναι η Τροχαία, ενώ για τις παράνομες σταθμεύσεις αρμοδιότητα έχει η Δημοτική Αστυνομία. Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ζοριστούμε αρκετά. Ωστόσο υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τροχαία, που παρά το πρόβλημα που έχει με το προσωπικό της, βοηθά και αυτή όπου μπορεί. Νομίζω ότι θα πάμε καλά, αλλά το θέμα είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες μας να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τις αστικές συγκοινωνίες, για να αποφορτίσουμε λίγο το κέντρο της πόλης από τα πολλά οχήματα, που όντως δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, τη γνωρίζουμε όλοι μας, ωστόσο εξακολουθούμε για μικρές αποστάσεις να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας. Ο δήμαρχος έχει έρθει σε συμφωνία με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ώστε να ενισχύσουμε κάποια δρομολόγια που θα διασχίζουν το κέντρο της πόλης, για να δώσουμε κίνητρο να χρησιμοποιούν οι πολίτες το λεωφορείο και να μην μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...