Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία

Ημέρα:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ολοκληρώθηκε ήδη η διαβούλευση με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, την εκκλησία, το ξενοδοχείο και τους περισσότερους κατόχους καταλυμάτων airbnb στη χερσόνησο της Παναγίας.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Μια προσπάθεια ενός και πλέον έτους συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

 «Τις επόμενες ημέρες κι αφού «περάσει» από το τοπικό συμβούλιο και την επιτροπή ποιότητας ζωής, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ώστε η ελεγχόμενη στάθμευση να εφαρμοστεί και στη χερσόνησο της Παναγίας. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Μια προσπάθεια ενός και πλέον έτους συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο πολλά μπορούν να ανατραπούν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Τον πρώτο λόγο για την στάθμευση θα έχουν πάντα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής

 «Υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του δήμου, ώστε τον πρώτο λόγο για την στάθμευση να έχουν πάντα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Στη συνέχεια να μπορούν να σταθμεύουν όσοι είναι για την φορτοεκφόρτωση προϊόντων κι όσοι χρησιμοποιούν το airbnb. Από εκεί και πέρα και πάντα σε συνεννόηση με τους κοντινούς χώρους στάθμευσης θα εξετάσουμε τη δυνατότητα μήπως και λάβουμε μια έκπτωση για τους ιδιοκτήτες του airbnb για να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκεί οι πελάτες τους», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Από τη στιγμή που θα «περάσει» το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, την επόμενη ημέρα η ελεγχόμενη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται…

«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι κι από τη στιγμή που θα «περάσει» το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο με τις όποιες αλλαγές, αν αυτές υπάρχουν, την επόμενη ημέρα η ελεγχόμενη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Θα τοποθετηθεί φυσικά και η κατάλληλη σήμανση και θα γνωστοποιηθεί στον τοπικό Τύπο. Να σημειώσω δε ότι έγινε μια προσπάθεια μέσω του google maps να ενημερώσουμε τους οδηγούς μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάνουν τα μεγάλα οχήματα και να μην εγκλωβίζονται στην χερσόνησο της Παναγίας, όπως συμβαίνει συχνά πυκνά», ανέφερε ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μουμτσάκης.

«Κόλλησε» λόγω έλλειψης κονδυλίου η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση

Σε ερώτηση για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία παρά τις αρχικές εξαγγελίες έχει αργήσει πολλούς μήνες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας απάντησε: «Περιμένουμε να δοθεί το «πράσινο» φως από το τμήμα προμηθειών, ώστε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική ελεγχόμενη στάθμευση. Έχουμε κολλήσει στο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το απαιτούμενο κονδύλι, λόγω άλλων προτεραιοτήτων. Θεωρώ ότι είναι πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2022. Τα χρήματα είναι αυτά που μας λείπουν αυτή τη στιγμή».

Παρά την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να σταθμεύουν στο κέντρο…

 Γενικότερα, σε ερώτηση όσον αφορά το κατά πόσο εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Καβάλας, ο Απόστολος Μουμτσάκης απάντησε: «Η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζεται καθημερινά, καθώς τρεις δυάδες δημοτικών αστυνομικών το πρωί και μια δυάδα το απόγευμα είναι στους δρόμους, για να μπορούμε να ελέγχουμε τη στάθμευση και τα όποια μικρά προβλήματα ανακύπτουν. Ευτυχώς δόθηκε έγκαιρα λύση στο πρόβλημα του πάρκινγκ της «Ροδόπης» και μπορέσαμε και το λειτουργούμε και πάλι. Η κατάσταση παραμένει ωστόσο δύσκολη, καθώς τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης».

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ανανέωσης καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της Καβάλας.

«Οι μόνιμοι κάτοικοι που επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Θα παραλάβουν νέες κάρτες κόκκινου χρώματος, ενώ μπορούν να καταθέσουν αίτηση για νέα κάρτα στάθμευσης όσοι δεν είχαν κι όσοι έχουν όλα τα δικαιολογητικά. Αυτό γίνεται διότι οι κάρτες έχουν λήξει εδώ και έναν χρόνο, αλλά λόγω της πανδημίας δόθηκε παράταση. Έφτασε η ώρα να γίνει η ανανέωση και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δούμε πλέον πόσοι δεν επιθυμούν να έχουν κάρτα ενώ την κατείχαν μέχρι τώρα ή και να δούμε αν θα υπάρξουν νέοι κάτοικοι που θα την αποκτήσουν», επισήμανε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Κατορθώσαμε σε πολύ σύντομο διάστημα να δημιουργήσουμε ένα νέο κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο Ζυγού στο Κρυονέρι»

 Τέλος, ο κ. Μουμτσάκης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, μίλησε και  για το νέο νηπιαγωγείο Κρυονερίου, σημειώνοντας: «Κατορθώσαμε σε πολύ σύντομο διάστημα να δημιουργήσουμε ένα νέο κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο Ζυγού στο Κρυονέρι. Υπήρχε ένα παλιό γυμνάσιο παρατημένο και του δώσαμε ζωή, το μετατρέψαμε σε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο προσβάσιμο σε όλους και θα λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα. Μέσα από συνεργασίες με τις τοπικές κοινότητες φτάσαμε στο θαύμα με τη βούληση του δημάρχου και της τεχνικής υπηρεσίας μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Συνολικά εκεί φιλοξενούνται 40 παιδιά. Με γοργούς ρυθμούς επίσης προχωρούν τα έργα στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας για να μπορέσουμε να το δώσουμε προς χρήση προς τα μέσα του 2022».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...