Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ακολούθησε μας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι στρατιωτικές αρχές, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Εν συνέχεια έγινε πορεία μνήμης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας μέχρι το Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας των κεκοιμημένων Ελλήνων της Ανατολής.
Ακολούθως τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο «Ποντιακού Ελληνισμού», κατατέθηκαν στεφάνια στο άγαλμα του Πόντιου Ακρίτα και πραγματοποιήθηκε ομιλία για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, Γιώργο Κυριακίδη.Πριν από τη λήξη της τελετής ακούστηκαν δύο παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από τον Πόντιο καλλιτέχνη, Γιώργο Δημαρίδη.
Λύρα: Σάββας Χατζηβασιλειάδης
Νταούλι: Νίκος Ουζούνης
Οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ολοκληρώθηκαν με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη, το οποίο είναι αφιερωμένο στη
μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας του Πόντου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα