Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την μονάδα κομποστοποίησης πρασίνων στις Κρηνίδες

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την επεξεργασία των βιοαποικοδομήσιμων
αποβλήτων κήπων και πάρκων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.


Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης πρασίνων στις Κρηνίδες, συνολικού προϋπολογισμού 747.110,57 ευρώ, η οποία, αποσπώντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στις τέσσερις συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας. Ο εξοπλισμός διαχείρισης βιοαποβλήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια ενός φορτωτή και ενός κινητού θρυμματιστή κλαδιών.

Η κατασκευή της απαραίτητης υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2022. Η παροχή της υπηρεσίας θα ξεκινήσει κατά το β’ εξάμηνο του 2022.

Στο ίδιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντάχθηκε και η διαχείριση βιοαποβλήτων στους ΟΤΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προϋπολογισμού 2.422.941,40, με δικαιούχο την Αναπτυξιακή Διαχείρισης Απορριμμάτων ΑΜ-Θ.

Μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος Καβάλας θα προμηθευτεί δύο οχήματα συλλογής, 15.050 εσωτερικούς κάδους και 1.600 μικρούς και μεγάλους κάδους εξωτερικών χώρων.

Η διαδικασία των προμηθειών και η θέση του συστήματος σε λειτουργία αναμένεται να ολοκληρωθούν το α’ εξάμηνο του 2022.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Οι παραιτήσεις γιατρών είναι πια πάνω στο τραπέζι

Γιώργος Τεπελόπουλος: Αυτά ούτε στην επιστράτευση γίνονται / Δεν...

ΕΦΚΑ εδώ; Μου δίνετε ένα χαρτί σας, να το πάω στον… ΕΦΚΑ; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Πρόσφατα έδωσα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για...

Δικαιωμένος από την δικαστική απόφαση δηλώνει ο Κυριάκος Σταυρίδης

Για την αθώωσή του σχετικά με την υπόθεση του...

Σεισμός έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Ελπίζουν σε ένα πάρα πολύ δυνατό τριήμερο στη Θάσο

Γιάννης Μαρκιανός: Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται την περιοχή μας «Τα μηνύματα...

Κλειστή η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητηρίου της Καβάλας

Από τον ΝΟΘΑΚ ανακοινώνονται τα εξής: Ενημέρωση σχετικά με το...

Λεωνίδας Παππάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα το βρουν μπροστά τους οι αγρότες

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνει τίποτα /...

Το ποιοτικό χάος μεταξύ ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Παρακολούθησα την εκπομπή ΦΑΣΜΑ στην κρατική...