Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δήμος Καβάλας: Παρουσίαση των τεχνικών εργασιών που γίνονται στο Περιγιάλι

Ημέρα:

spot_img

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μάκης Χαραλαμπίδης, και ο μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας, Δρόσος Δρόσος, το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023, παρουσίασαν στα μέσα ενημέρωσης την πρόοδο των εργασιών που γίνονται στο Περιγιάλι, βάσει της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης στην νέα περιοχή ανοικοδόμησης, στα ανατολικά της πόλης της Καβάλας.

Οι εργασίες σχετίζονται με τα έργα υποδομής και αφορούν στη διάνοιξη του οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 60.000 μέτρων, από το οποίο έχουν διανοιχτεί περί τα 5.500 μέτρα. Έπεται η χαλικόστρωση, ώστε να είναι λειτουργικοί οι δρόμοι, και η εγκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, καθώς και του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ύστερα από περίπου 40 χρόνια, ξεκίνησε η υλοποίηση της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως, με έργα, τα οποία θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να χτίζουν, στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής να λειτουργήσει, να ανοίξουν κι άλλες μονάδες και η περιοχή να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν λύσεις για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη τις κτηριακές εγκαταστάσεις τους, ενώ, απευθυνόμενος στους αρμόδιους του Ελληνικού Στρατού, τους γνωστοποίησε ότι, αν υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους τους ως προς το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου, δεν μπορούν πλέον να καταθέσουν καμία ένσταση.

Ο κ. Ιακωβίδης υπογράμμισε ότι το Περιγιάλι, «που μέχρι τώρα το συζητούσαμε, πλέον πήρε τον δρόμο του. Οι προσπάθειες που έγιναν είναι διαχρονικές, όμως ελπίζω ότι η σημερινή διοίκηση, με την έναρξη της κατασκευής των έργων και τη διάνοιξη των δρόμων, θα καταφέρει να κάνει ένα μεγάλο σημαντικό βήμα στην υπόθεση του Περιγιαλίου. Στις όποιες αντιδράσεις ιδιοκτητών απαντούμε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε το Περιγιάλι να ενταχθεί στο συνολικό Σχέδιο Πόλης. Θα προχωρήσουμε τις εργασίες μας τόσο με μέσα του Δήμου όσο και με εργολαβίες, με στόχο μέσα στο 2023 να έχουμε εκτελέσει το μεγαλύτερο τμήμα των διανοίξεων δρόμων».

Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός του έργου, σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ, δεδομένου ότι και το δικό της έργο θα είναι πολύ μεγάλο. Χαρακτήρισε τον ρυθμό των εργασιών «πολύ γρήγορο», και πρόσθεσε λέγοντας ότι με τη δημοπρασία που ήδη έγινε, θα εγκατασταθεί εργολάβος, οπότε ο ρυθμός θα επιταχυνθεί. Κι όπως δήλωσε, η ανοικοδόμηση της περιοχής δεν θα αργήσει, διότι «πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να χτίσουν κατοικίες και τουριστικές μονάδες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...