Δήμητρα Τσανάκα: Ανακοίνωση – απάντηση στον Μάκη Παπαδόπουλο

Ημέρα:

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» αδυνατεί ακόμη ν’ αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Επιδίδεται διαρκώς στη συγγραφή μακροσκελών ανακοινώσεων, που αποτελούν συρραφή ασύνδετων μεταξύ τους κειμένων, τα οποία είναι δυσνόητα τόσο για το συντάκτη τους όσο για τον ίδιο που τα υπογράφει, πολύ περισσότερο γι’ αυτόν που τα διαβάζει.

Ας μας λύσει όμως μερικές απορίες μόλις τελειώσει με τα ποιήματα που διαβάζει:

 1. Που είναι η ομάδα του κ. Παπαδόπουλου και ποια η παρουσία της μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο;
 2. Που βρίσκονται τα μέλη που όρισε για τις συνεδριάσεις των δημοτικών επιτροπών;
 3. Στην επιτροπή διαβούλευσης για τους πεζόδρομους που βρίσκονταν ο κ. Παπαδόπουλος και η ομάδα του;
 4. Πόσες μάχες έδωσε υπέρ των συμφερόντων του Δήμου Καβάλας όταν ήταν πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ. και ποιο το έργο του ως περιφερειακός σύμβουλος;
 5. Στη συζήτηση για την τοποθέτηση του μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων συμπολιτών μας (από τα πρακτικά) είπε κατά λέξη «Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να συζητήσουμε. Ας μιλήσουμε για τους πεζόδρομους». Μέχρι σήμερα ακόμα δεν κατανόησε την ουσία του θέματος.
 6. Η μοναδική πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιοποίηση των στρατοπέδων ήταν να γίνουν… παρκινγκ φορτηγών και λεωφορείων.
 7. Ποιες είναι οι δυναμικές διεκδικήσεις που προτείνει; Στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου έλαμψε δια της απουσίας του. Τη στιγμή που οι υπόλοιπες παρατάξεις στήριζαν την προσπάθεια του Δήμου ο ίδιος μοίραζε γλαστράκια.
 8. Δια της απουσίας του έλαμψε και από κάθε πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Καβάλας όλο αυτό το διάστημα. Έχει κάτι να προτείνει για τον Πολιτισμό; Διαφορετικά του συστήνουμε να μην φωτογραφίζεται με φόντο το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων διότι δεν το έχει επισκεφθεί ούτε μια φορά.
 9. Αναφέρεται κατ΄ επανάληψη για δήθεν αυθαιρεσίες στο Πηλοθεραπευτήριο. Αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα διαφορετικά πρόκειται για συκοφαντίες που δεν θα μείνουν αναπάντητες.
 10. Αν ήταν έστω και λίγο επιμελής δημοτικός σύμβουλος θα γνώριζε πως τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα έχουν προσωρινά διακοπεί.
 11. Τόσο για την ιχθυαγορά όσο και τη δημοτική λαχαναγορά έχασε πολλά επεισόδια. Έστω και τώρα δεν είναι αργά να ενημερωθεί παρά να αναλώνεται σε λαϊκισμό και φληναφήματα .

Πρέπει να αντιληφθεί πως τα προβλήματα του δήμου και οι διεκδικήσεις λύνονται και γίνονται πάντα με σεβασμό στους νόμους και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών.

Όσο για τους λόγους αναβολής της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. προφανώς ζει σε άλλη διάσταση. Αδυνατεί να κατανοήσει την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Και μια διόρθωση: για την άσκηση της εξωτερική πολιτικής αρμόδια είναι η κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον όφειλε να το γνωρίζει.

 

Τέλος, τώρα που ο κ. Παπαδόπουλος ξεκίνησε να διαβάζει και ν’ απαγγέλει ποίηση, του συστήνουμε και το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν» Το...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στον δήμο Θάσου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Βασιλικού ο...

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...