Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Γιάννης Ιακωβίδης: «Ελπίζω μετά το Πάσχα να έχουμε την αμφιδρόμηση στο παλιό νοσοκομείο»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι οι εργασίες για την διαπλάτυνση του δρόμου στο παλιό Νοσοκομείο ώστε να επιστρέψει το καθεστώς αμφιδρόμησης στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ιακωβίδη μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ώστε να ανακουφιστεί το κυκλοφοριακό της περιοχής και της πόλης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο δρόμος στο παλιό Νοσοκομείο νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί. Η πορεία των έργων σε ό,τι αφορά τη λιθοδομή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα μπούμε στη διαδικασία της δημιουργίας πεζοδρομίου κάτω από το τείχος. Η υποχώρηση του τοιχίου δημιούργησε τις προϋποθέσεις από τη μια να έχουμε το ικανό πλάτος για την αμφιδρόμηση κι από την άλλη να έχουμε πεζοδρόμιο για τους πολίτες. Έχουμε διάφορες ενδιάμεσες εργασίες, αποχετεύσεις, δίκτυα υπόγεια κλπ που θα γίνουν συγχρόνως. Ελπίζω μετά το Πάσχα να έχουμε την αμφιδρόμηση, να λειτουργούμε φυσιολογικά και να ανακουφιστούν η οδός Σαππαίων και η οδός Κολοκοτρώνη που σήκωσαν το επιπλέον φορτίο κυκλοφορίας όλο αυτό το διάστημα».

Ο δρόμος της ΜΟΜΑ

Για τον δρόμο της ΜΟΜΑ είπε ότι «πήραμε την άδεια του Δασαρχείου και πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες αυτής της άδειας. Κάνουμε έναν προγραμματισμό για να είμαστε συνεπείς ως προς τους περιορισμούς του Δασαρχείου και στους στόχους που έχουμε, να πάψει να είναι επικίνδυνο το πρανές σ’ αυτήν τη θέση. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, θα τροποποιήσουμε ό,τι δεσμεύσεις υπάρχουν απέναντι στον εργολάβο και τι υποχρεώσεις αναλαμβάνουμε εμείς. Θα έχουμε σύντομα το αποτέλεσμα που επιδιώξαμε, για την ασφαλή διέλευση από το δρόμο της ΜΟΜΑ.

Ελπίζω ότι δεν θα γίνουν καταγγελίες. Με το Δασαρχείο ξεκαθάρισε η κατάσταση και φαντάζομαι ότι δεν θα έχουμε άλλα προβλήματα. Θέλουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη για όλο το τμήμα του δρόμου, για να γίνει χρήσιμος ο δρόμος καθώς είναι ο επόμενος δρόμος μετά την παραλιακή από το Φάληρο προς την Ιχθυόσκαλα που συγκεντρώνει περιπατητές. Τώρα με τον κορωνοϊό έχουμε την ανάγκη για περπάτημα και ο δρόμος είναι μια καλή ευκαιρία για τους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν την περιοχή».

spot_img

Διαφημίσεις