Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ιακωβίδης: Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην οδό Αμ. Ερυθρού Σταυρού

Ημέρα:

spot_img

Για την ασφαλτόστρωση της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και τον χρόνο που ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία μιλάει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννης Ιακωβίδης.

Ειδικότερα  ο κ. Ιακωβίδης σε δηλώσεις του αναφέρει:

«Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά εκεί και πιστεύω πως το έργο στο παλιό νοσοκομείο που μας ταλαιπώρησε  στην διεύρυνση του πλάτους του δρόμου, θα  εξασφαλιστεί η νόμιμη αμφιδρόμηση στο σημεία αυτό  και θα έχουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σ αυτή την δύσκολη λωρίδα. Έγινε ένα πολύ ωραίο τοιχίο για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι αυτό.  Έγινε μια ασφαλτόστρωση που είναι υπόδειγμα δουλειάς και για το σύνολο αυτής της προσπάθειας πρέπει να είμαστε περήφανοι.

Θα έχουμε και την γραμμογράφηση αυτές τις μέρες για να ολοκληρωθεί το έργο για να φύγει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε εξασφαλίζοντας την ηρεμία στους δρόμους της Κολοκοτρώνη και της Σαππαίων. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο για να ηρεμήσει η κατάσταση σε αυτή την θέση.

Ο δρόμος θα δοθεί σε αμφίδρομη κυκλοφορία αυτές τις μέρες, αφού τελειώσουν  κάποιες λεπτομέρειες για να μην προκύψουν προβλήματα. Είναι θέμα ημερών γιατί η διαγράμμιση θα πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά, από το Καρνάγιο και να μην υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οδηγών, γιατί απομένει ένα τμήμα στην κάτω πλευρά που είναι το κομμάτι της παλιάς γέφυρας, που δεν κατέρρευσε και πρέπει να το διευθετήσουμε. Στους προγραμματισμούς μας  είναι και μια ανάπλαση εκείνης της περιοχής για να εξασφαλίσουμε και περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Είναι μια καλή περιοχή που μπορεί να εξυπηρετεί και διερχόμενους, αλλά και αυτούς που κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης. Αν αυξήσουμε και εκεί τον αριθμό των αυτοκινήτων που μπορούν να παρκάρουν, παράλληλα με το πρωταρχικό έργο θα έχουμε και παράπλευρες θετικές βοήθειες.

Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει και σε άλλες ασφαλτοστρώσεις. Το μεγάλο έργο που είχαμε προγραμματίσει και περιελάμβανε και την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας  και ένα τμήμα της οδού Ομονοίας και την οδό Τενέδου από την αρχή της μέχρι το τέλος της. Εκεί λόγω του ότι η  ΔΕΥΑΚ θα κάνει μια επέμβαση στο έργο που ξεκίνησε για την υδροδότηση της περιοχής της Κηπούπολης, θα έχουμε μια τομή που περιμένουμε να ολοκληρωθεί για να μπορέσουμε να ασφαλτοστρώσουμε αυτό το κομμάτι.  Επειδή αυτό μας καθυστερεί, κάνουμε το κομμάτι προς την Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνέχεια του τμήματος αυτού που έγινε η ασφαλτόστρωση για να έχουμε την ευκαιρία με το νέο έργο που θα προκύψει, να κάνουμε την οδό Τενέδου. Άρα θα έχουμε και σε Τενέδου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού ασφαλτοστρώσεις και επεμβάσεις σε δευτερεύουσες οδούς, αλλά και ολοκλήρωση όλου αυτού του πλέγματος των άμεσων αναγκών, γιατί οι σημερινές ανάγκες είναι μεγάλες. Σίγουρα έχουμε μερικά σημεία στα οποία πρέπει να γίνει επέμβαση.

Ο δρόμος της ΜΟΜΑ

Εξελίξεις έχουμε και στον δρόμο της ΜΟΜΑ. Θα διευθετήσουμε μέσω της Οικονομικής Επιτροπής κάποιες εκκρεμότητες  οικονομικής φύσης και θα προχωρήσουμε στην σύμβαση. Θα ανοίξουμε το τμήμα που αυτή την στιγμή έχει μπάζα και δημιουργεί προβλήματα, θα βελτιώσουμε το «φρύδι» του πρανούς που έχει επιπλέον επικινδυνότητα, για να δοθεί στην κυκλοφορία πρόσκαιρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η  μελέτη. Και στην κάτω πλευρά επίσης υπάρχουν μεγάλες φθορές από τους μικροχειμμάρους που δημιουργούνται όταν βρέχει πολύ δυνατά και έχει υποχωρήσει και το οδόστρωμα. Είναι ένα έργο σύνθετο, μακροπρόθεσμο. Η ένταξη αυτού του δρόμου λοιπόν στον ιστό της πόλης θα είναι ολοκληρωμένη με πεζοδρόμια και όλες τις προδιαγραφές με διευθετήσεις όμβριων  κλπ που θα διευθετηθούν στο σύνολό τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...