Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Απάντηση της Δ. Τσανάκα στον Κ. Σιμιτσή

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα απαντώντας στον Κ. Σιμιτσή έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η δήλωση του κ. Κωστή Σιμιτσή στην οποία αναφέρει κατά λέξη: «Σχεδόν αποκάλεσαν τους φιλάνθρωπους συμπολίτες μας υποκριτές και επιδειξιομανείς “αφού βγαίνουν φωτογραφίες”. Η μεν δήμαρχος δήλωσε πως γι’ αυτό τον λόγο δεν κατεβαίνει στο λιμάνι…», επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, ότι ο πρώην δήμαρχος διαστρεβλώνει συστηματικά και χωρίς φραγμούς, τα λεγόμενα των άλλων, με στόχο τον εντυπωσιασμό και τη διατήρησή του στη δημοσιότητα.

Για εμάς, τους παλιότερους, στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι έκπληξη. Τον είχαμε μάθει και είχαμε συνηθίσει από τη θητεία του ως δημάρχου, όπου ξεχώριζε για την απίστευτη φυσικότητα με την οποία έλεγε αλλά αντί άλλων και στο τέλος δεν έπραττε τίποτα. Έπειθε ακόμη και τον εαυτό του.

Ευτυχώς, υπάρχουν καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου όλα όσα δήλωσα για το θέμα της άφιξης των προσφύγων στην πόλη μας, δίνοντας μάλιστα δημόσια συγχαρητήρια στις εθελοντικές δράσεις στήριξης τους από τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι ειλικρινά που κ. Σιμιτσής παραμένει προσηλωμένος στο λαϊκισμό.

 

Η δήλωση του Κ. Σιμιτσή

 

Ο τέως δήμαρχος Κ. Σιμιτσής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις της δημάρχου κ. Δήμητρας Τσανάκα και του δημοτικού συμβούλου κ. Ευάγγελου Παππά στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την Πρωτοβουλία Πολιτών που προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες. Σχεδόν αποκάλεσαν τους φιλάνθρωπους συμπολίτες μας υποκριτές και επιδειξιομανείς “αφού βγαίνουν φωτογραφίες”. Η μεν δήμαρχος δήλωσε πως γι’ αυτό τον λόγο δεν κατεβαίνει στο λιμάνι, ο δε επικεφαλής του συνδυασμού με έμβλημα τη γροθιά κατηγόρησε τους Συλλόγους ότι παραμελούν τους Έλληνες άπορους.

Είναι γνωστό πως η βοήθεια προς τους ξένους:

Έρχεται δεύτερη, αφού τόσο ο Δήμος όσο και οι Σύλλογοι βοηθούν πρώτα κάθε Έλληνα και Καβαλιώτη που δυσκολεύεται.

Είναι σποραδική και συμπτωματική, αφού σχετίζεται με την έλευση πλοίων, ενώ η βοήθεια προς τους Έλληνες και Καβαλιώτες είναι συνεχής, δίνεται μέσω των δημοτικών ή των σωματειακών δομών θεσμικά, με τρόπο αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις.

Υποκαθιστά την παντελή έλλειψη κρατικής φροντίδας προς κατατρεγμένους ανθρώπους.

Είναι χρήσιμη για το σύντομο και ειρηνικό πέρασμά τους από την πόλη.

Και πάνω απ’ όλα είναι αναγκαία σήμερα, σε έναν κόσμο σκληρό, χωρίς αλληλεγγύη, με υποβαθμισμένες τις αξίες του ανθρωπισμού και της φιλαλληλίας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις