Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

“ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ”: Η δήμαρχος ενεργεί επιπόλαια διαταράσσοντας την ομαλή ζωή της πόλης

Ημέρα:

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” με επικεφαλή τον Κωστή Σιμιτσή κατηγορεί την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα ότι ισοπεδώνει παγιωμένες στον χρόνο και στη συνείδηση των Καβαλιωτών καταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Καβάλας αναφέρεται σε αποφάσεις και ενέργειες της δημάρχου όπως η αλλαγή ονόματος δρόμων, η αλλαγή ορίων και η μετακίνηση της ιχθυαγοράς, ο κανονισμός πεζοδρόμων και πεζοδρομίων,  η απόσπαση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου από το Δημοτικό Ωδείο και ανάθεσή του σε ξεχωριστό καλλιτεχνικό διευθυντή αλλά και το θέμα του μνημείου της γενοκτονίας των Εβραίων συμπολιτών μας.

Με διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία βλέπουμε τη δήμαρχο να ενεργεί επιπόλαια και παρορμητικά διαταράσσοντας την ομαλή ζωή της πόλης.

Πρόσφατα προκάλεσε βαθύτατο πλήγμα στη δημοκρατική εικόνα της Καβάλας διεθνώς με το θέμα του μνημείου της γενοκτονίας των Εβραίων συμπολιτών μας. Για την απάλυνση των αρνητικών εντυπώσεων ζήτησε βοήθεια από φίλους και γνωστούς, για έναν εκ των οποίων, τον κ. Μ. Αγγελόπουλο, εισηγήθηκε να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη της Καβάλας (χωρίς να αντιλαμβάνεται, προφανώς, ότι με αυτόν τον τρόπο μείωσε ανεπίτρεπτα την προσωπικότητα και την εν γένει προσφορά του).

Χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση η δήμαρχος ισοπεδώνει παγιωμένες στον χρόνο και στη συνείδηση των Καβαλιωτών καταστάσεις όπως:

1) Αλλαγή ονόματος δρόμων. Όσο θεμιτό κι αν είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και συγκεκριμένα να ωφεληθεί ακόμη περισσότερο η πόλη από την ιστορική και πνευματική της σχέση με τον Απόστολο Παύλο, η αλλαγή στο όνομα δυο δρόμων θα επιφέρει σημαντική αναστάτωση, για την οποία θα πρέπει να ερωτηθούν οι φορείς της πόλης, οι αρμόδιες αρχές (πχ ΔΟΥ, Αστυνομία) και οι διαμένοντες ή εργαζόμενοι σε αυτούς. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει συζήτηση αν υπάρχουν άλλες λύσεις εξίσου ή περισσότερο αξιοπρεπείς και αποτελεσματικές.
2) Αλλαγή ορίων και μετακίνηση ιχθυαγοράς. Από πού προέκυψε η ανάγκη; Ποιος σοβαρός φορέας ζητά τις αλλαγές; Ρωτήθηκαν οι επαγγελματίες; Τι θα γίνει στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς;

3) Κανονισμός πεζοδρόμων και πεζοδρομίων. Εκ του μη όντος, αντί η διοίκηση να εφαρμόσει με αυστηρότητα και δικαιοσύνη τον υφιστάμενο Κανονισμό (που είχε κωδικοποιηθεί το 2014), ψηφίζει με οριακή πλειοψηφία καινούργιο χωρίς ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Η διαβούλευση ξεκίνησε μετά την ψήφιση γελοιοποιώντας κάθε έννοια συμμετοχής, ενημέρωσης, δημοκρατίας. Αυτά έγραφε στο πρόγραμμά της η κ. Τσανάκα;
4) Απόσπαση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου από το Δημοτικό Ωδείο και ανάθεσή του σε ξεχωριστό καλλιτεχνικό διευθυντή. Η δήμαρχος επιμένει στο σφάλμα της. Για να μην επαναλαμβάνουμε παλαιότερες αρνητικές μας θέσεις, ζητάμε από την κ. Τσανάκα να μας δώσει αντίγραφο των προτάσεων που υπέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι για την καινούργια θέση, της επιστολής του μουσικού που τις έκρινε, καθώς και της επιστολής του Δήμου με την οποία ανατέθηκε το καθήκον αυτό στον “κριτή”.
Τέλος, όχι όμως τελευταίο, είναι και το θέμα με το σκάνδαλο του πρωτοκόλλου. Πέρασαν κιόλας τρεις εβδομάδες από τότε που η εφημερίδα “Πρωινή” κατήγγειλε μια πιθανή παρατυπία στο πρωτόκολλο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η κ. Τσανάκα υποσχέθηκε πειθαρχικό έλεγχο του/της υπευθύνου. Όμως, αν και καυχιέται για τον παρορμητισμό της, στην περίπτωση αυτή καθυστερεί αδικαιολόγητα. Αν όμως συνέβη η λαθροχειρία που καταγγέλθηκε και δεν αξιολογηθεί πειθαρχικά, είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί στο μέλλον και από άλλους υπαλλήλους.

Είναι ευθύνη της δημάρχου και των συνεργατών της να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών χωρίς παρατράγουδα, χωρίς εύνοιες, χωρίς εξόφληση γραμματίων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...

820 αθλητές από 54 συλλόγους συμμετείχαν στο 16ο Kids Open Kavalas

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  το...

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Είχε το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2022 Το...

Επιλέγοντας H4 CBD: Για τους λάτρεις του ατμίσματος και της κανναβιδιόλης

Καθώς το ενδιαφέρον για την CBD (κανναβιδιόλη) συνεχίζει να...