Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναστασία Ιωσηφίδου: Διοίκηση των αυξήσεων και της έλλειψης έργου

Ημέρα:

spot_img

Διοίκηση των αυξήσεων σε όλα τα επίπεδα και της παράλληλης έλλειψης έργου, χαρακτήρισε τη διοίκηση του δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η δημοτική σύμβουλος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Παράλληλα, πέρα από την κριτική της στη διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη, η κ. Ιωσηφίδου απάντησε και στο ερώτημα για το πως «βλέπει» να διαγράφεται η φετινή τουριστική περίοδος για τον δήμο Καβάλας, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσφατη δήλωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνου Κλειτσιώτη, σχετικά με την βούλησή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Έχουν συμπληρωθεί δυόμιση χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Καβάλας από τον κ. Μουριάδη. Πώς εκτιμάτε εσείς το έργο της σημερινής διοίκησης του δήμου;

«Για να μπορέσω να απαντήσω τόσο εγώ, όσο και οι συνδημότες μας, νομίζω βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει έργο. Γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει την διοίκηση του κ. Μουριάδη, αυτό είναι οι συνεχείς ανακοινώσεις και ταυτόχρονα η παντελής έλλειψη έργου. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον δήμο μας, έστω αυτό το λίγο, αποτελεί συνέχεια όσων άφησε η διοίκηση της κ. Τσανάκα ως κληρονομιά στον κ. Μουριάδη. Ακόμη όμως και αυτά, είτε προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, είτε δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες δημοπράτησης τους. Η διοίκηση Τσανάκα παρέδωσε το 2019 εγκεκριμένα χρηματοδοτούμενα έργα του ΒΑΑ ή του ΕΣΠΑ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, στην χερσόνησο της Παναγίας, αλλά και στην δημοτική ενότητα Φιλίππων και στα τοπικά διαμερίσματα Νέας Καρβάλης και Χαλκερού. Έχει προχωρήσει κανένα μέχρι σήμερα; Το έργο του Καπνεργάτη όλο ξεκινά, αλλά το μόνο που είδαμε μέχρι σήμερα είναι η ταμπέλα του. Το μεγάλο έργο της σύνδεσης της ενότητας Φιλίππων, με το δίκτυο που φέρνει το νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου, είναι ακόμα στις μελέτες. Για το νέο πηλοθεραπευτήριο ούτε λόγος να γίνεται. Το Περιγιάλι εδώ και μήνες περιμένει την μπουλντόζα που θα ανοίξει την κεντρική οδική αρτηρία, αλλά όπως φαίνεται η μπουλντόζα “έμεινε” στον δρόμο. Ακόμα όμως και επενδύσεις ιδιωτικές που έχουν να κάνουν με τον δήμο Καβάλας αντιμετωπίζουν ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον από πλευράς διοίκησης του δήμου. Η κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων στην Άσπρη Άμμο καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του δήμου. Το παλαιό Νοσοκομείο και ο «Διόνυσος» ακόμη περιμένουν τους επενδυτές του κ. Μουριάδη. Όσο δε για τις διεκδικήσεις του δήμου Καβάλας; Όχι μόνο χάσαμε την ακτή της Καλαμίτσας, αλλά χάσαμε μέρος του δρόμου και τα πεζοδρόμια μπροστά από αυτήν! Αν για κάτι όμως θα μείνει στην συλλογική μνήμη των Καβαλιωτών ο σημερινός δήμαρχος είναι για τις αυξήσεις που δεν έχουν σταματημό. Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αυξήσεις στους παιδικούς σταθμούς, αυξήσεις στα ΚΑΠΗ, αυξήσεις στα νεκροταφεία, χθες αυξήσεις στο φρούριο, αύριο ποιος ξέρει τι έχει σειρά. Παρά τις αυξήσεις όμως αυτές και παρόλο που τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφουν ως παροχές στους δημότες, τα ταμεία του δήμου και των επιχειρήσεων του, αντί να γεμίζουν, αδειάζουν, όπως αυτό της πολύπαθης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Έχετε συνδέσει το όνομα σας με τον τομέα του τουρισμού στον δήμο Καβάλας. Πώς βλέπετε να διαγράφεται η φετινή τουριστική περίοδος;

«Είναι αλήθεια ότι την αρχική αισιοδοξία για μια πολύ καλή φετινή τουριστική περίοδο, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει διαδεχθεί ένας σκεπτικισμός και μια ανησυχία του τουριστικού κλάδου. Η παραμετροποίηση των στοιχείων της εξίσωσης, έτσι όπως διαγράφεται σήμερα είναι αρκετά σύνθετη. Η περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον οδικό τουρισμό. Αναμφίβολα η αύξηση της τιμής των καυσίμων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και θα επηρεάσει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των πολλών, επιλέγοντας κοντινότερους προορισμούς. Από την άλλη η ακρίβεια ως παγκόσμιο φαινόμενο, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, θα επηρεάσει τόσο την ημερήσια δαπάνη του τουρίστα όσο και τον μέσο όρο διανυκτερεύσεων. Η ψυχολογία είναι φέτος ένας εντελώς αστάθμητος παράγοντας, που μπορεί να λειτουργήσει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στο τουριστικό προϊόν. Όλα αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και να υπάρξει ένα στοχευμένο μάρκετινγκ για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στον δήμο μας. Θλίβομαι πραγματικά που σε μια τέτοια συγκυρία, τουλάχιστον από πλευράς δήμου Καβάλας, είμαστε ανύπαρκτοι, πιστεύοντας ότι τον τουρίστα θα φέρει το COSMOPOLIS των λίγων και των 400.000 ευρώ. Τέτοιου είδους λογικές μας οδήγησαν μετά από δυο χρόνια να είμαστε και στον τουρισμό «ουρά» της Αλεξανδρούπολης. Προσωπικά, αυτό μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ανεχθώ».

Προσφάτως, ο κ. Κλειτσιώτης ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό μέσο της πόλης μας την υποψηφιότητα του για δήμαρχος στις εκλογές του 2023. Πως το σχολιάζετε;

«Νομίζω ότι από τις δηλώσεις που τουλάχιστον άκουσα εγώ, ο κ. Κλειτσιώτης δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για δήμαρχος, αλλά την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Επομένως δήλωσε όχι υποψηφιότητα, αλλά πρόθεση υπό αίρεση. Η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής παράταξης, αναμφισβήτητα δεν μπορεί και δεν γίνεται μέσα από μια συνέντευξη. Γίνεται μέσα από μια δημόσια παρουσίαση των σκοπών, των στόχων, αλλά και των ανθρώπων που στελεχώνουν μία παράταξη και όχι μέσα από την προβολή απλά του προσώπου του επικεφαλής αυτής. Προσωπικά εύχομαι κάθε επιτυχία στον Ντίνο, αν και εφόσον η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να ακολουθήσει μια τέτοιου είδους διαδικασία. Όμως πιστεύω ότι η δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης και η επιλογή επικεφαλής δεν μπορεί να προέλθει μέσα από τέτοιου είδους πρακτικές, αλλά γεννιέται μέσα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά, τις ανάγκες, τα πιστεύω και τα θέλω της κοινωνίας μας. Εκείνος ή εκείνη δε που θα ηγηθεί, για να μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της εποχής, θα πρέπει, εκτός από την αποδοχή του κόσμου, να έχει βαθιά γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης και να μπορεί να εκφράζει έναν ευρύτερο χώρο. Αυτόν ακριβώς τον χώρο που οφείλει να εκπροσωπεί μια δημοτική παράταξη, η οποία φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αναλάβει την διοίκηση του δήμου Καβάλας. Αυτή είναι η δική μου άποψη, με την οποία πορεύομαι και θα πορευθώ στο μέλλον».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...