spot_img

«Αλφαβητοπαρέλαση» με φαντασία, χορό και τραγούδι στους ρυθμούς του καρναβαλιού

Ημέρα:

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμιού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Artattack, Ζιζή Ζαχαριάδου, ανακοίνωσαν, σε συνέντευξη Τύπου, τις λεπτομέρειες της φετινής Αλφαβητοπαρέλασης.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του «που οι συνθήκες μάς επέτρεψαν να οργανώσουμε και πάλι την Αλφαβητοπαρέλαση, και ελπίζω ότι έκλεισε οριστικά η παρένθεση της πανδημίας, που δεν μάς άφησε τα τελευταία χρόνια να οργανώσουμε την μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών της Καβάλας. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουμε τα δημιουργήματα της φαντασίας των παιδιών, των γονιών τους και των δασκάλων τους, θα διασκεδάσουμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε στους ρυθμούς του καρναβαλιού».

Ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε ότι «μάς έλειψε πολύ τα δύο προηγούμενα χρόνια αυτή η μαθητική δράση που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, και, τελικά, έγινε θεσμός για τον Δήμο μας. Επανέρχεται με δυναμικό τρόπο, με τη συμμετοχή περίπου 3.000 καρναβαλιστών, μαζί με τους γονείς και τ’ αδέρφια τους, ενώ θα συμμετάσχουν σχολεία κι από άλλους Δήμους του Νομού. Επίσης, ομάδα καρναβαλιστών από την Ξάνθη θα πλαισιώσει την παρέλασή μας, ενώ μια δικιά μας ομάδα θα συμμετάσχει σε αντίστοιχη παρέλαση του Δήμου Ξάνθης την επόμενη εβδομάδα. Φέτος, η παρέλαση θα έχει “βασιλιά”, τον γνωστό “Πειρατή”, με τον οποίο θα επισκεφτούμε αύριο κοινωφελή ιδρύματα, για να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους».

Ο Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε, επίσης, ότι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ο Δήμος διοργανώνει μεγάλο πάρτι μασκαράδων στην πλατεία της Καβάλας, με γνωστό DJ, «σε μια προσπάθεια να ζωντανέψει το κέντρο της πόλης και να ψυχαγωγηθούν και όσοι θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα για να συμμετάσχουν την επομένη στο Καρναβάλι της Ξάνθης».

Η κ. Ζαχαριάδου επισήμανε ότι επιλέχτηκαν τρόποι κατασκευής στολών με ελάχιστο κόστος, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά, ενώ στην κατασκευή βοήθησαν και διαμένοντες στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών Καβάλας, τα παιδιά των οποίων υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουν στην παρέλαση με την ομάδα του Συλλόγου Artattack.

Ο κ. Μαυρομάτης, τέλος, αφού υπογράμμισε την βούληση των παιδιών να ξαναγίνει η παρέλαση, αναφέρθηκε στο θέμα που επιλέχτηκε για την φετινή διοργάνωση, «Αντικείμενα-Ζώα-Φυτά» που ξεκινούν από γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Σε κάθε σχολείο κληρώθηκε ένα γράμμα και οι μαθητές έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει για να μασκαρευτούν αναλόγως.

16Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Χρόνος: 12 το μεσημέρι

Τόπος: Ομονοίας, από ναό αγίου Παύλου έως κεντρική πλατεία

Θέμα: Αντικείμενα-Ζώα-Φυτά

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Β. Μαυρομμάτης: Κανείς δεν παραπονέθηκε για την αυλή του σχολείου των Ποταμουδίων

«Σε εμάς δεν έχει εκφραστεί επίσημα κανένα παράπονο, ούτε...

Ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα την φετινή περίοδο

Η ακαρπία σε αρκετά αγροτικά προϊόντα είναι το κύριο...

KAVALA EXPO 2023: Πιο δυναμική, πιο λαμπρή, με πολλούς εκθέτες και πολλά δρώμενα

«Προσπαθούμε και φέτος να έχουμε μία έκθεση δυναμική, με...

Ενεργοποιείται το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών) και η Περιφέρεια...

Καβάλα: Καλλιεργούσε κάνναβη σε δασική περιοχή

Συνελήφθη χθες (21-9-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ο Άλεξ Χαντζιτάτζι δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό του ΑΟΚ

Μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΑΟΚ ότι θα σταθεί...