Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθανάσιος Αθανασίου: «Πρέπει να τακτοποιηθούν τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις που δεσμεύουν ακίνητα συνδημοτών μας…»

Ημέρα:

spot_img

Για την προβλεπόμενη από τον νόμο παρουσίαση της έκθεσης του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» για τα πεπραγμένα του 2022 στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Αθανάσιος Αθανασίου.

«Είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση που παρουσιάζεται από το 2020, που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε η εφαρμογή αυτού του θεσμού στον Δήμο Καβάλας», τόνισε αρχικά ο κ. Αθανασίου.

«Έχουμε μια γκάμα όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μέσος δημότης της Καβάλας στην καθημερινότητά του…»

«Αντιμετώπισα περίπου τον ίδιο αριθμό θεμάτων – αναφορών με το 2021, με μια μικρή ελαφρά κάμψη το 2022, αλλά από πλευράς ποιοτικής θεώρησης κινηθήκαμε στα ίδια πλαίσια με αυτά του 2021. Έχουμε μια γκάμα όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μέσος δημότης της Καβάλας στην καθημερινότητά του. Η ετήσια έκθεση, όπως και οι δυο προηγούμενες, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του «Συμπαραστάτη» και είναι προσβάσιμη σε όποιον δημότη θέλει να έχει μια εικόνα για τη λειτουργία του θεσμού την προηγούμενη χρονιά», σημείωσε ακολούθως ο κ. Αθανασίου.

«Όποιος έχει ενδιαφέρον να δει αρμοδιότητας ποιας υπηρεσίας θέματα αντιμετωπίστηκαν, υπάρχουν με κάθε λεπτομέρεια με πίνακες στην έκθεση…»

«Είναι μια μεγάλη γκάμα παραπόνων κι έχουν να κάνουν σχεδόν με το σύνολο των υπηρεσιών των τμημάτων και δραστηριοτήτων του Δήμου Καβάλας. Σε κάθε περίπτωση όποιος έχει ενδιαφέρον να δει αρμοδιότητας ποιας υπηρεσίας θέματα αντιμετωπίστηκαν, υπάρχουν με κάθε λεπτομέρεια με πίνακες στην έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονται αντίστοιχοι πίνακες του 2021 και του 2020 για να μπορεί να γίνει και συγκριτική αντιπαράθεση του αριθμού των θεμάτων», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»

«Τόνισα στο δημοτικό συμβούλιο την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν προσπάθειες επίλυσης όλων των προβλημάτων που εκκρεμούν κι έχουν να κάνουν με τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, που δεσμεύουν πάρα πολλά ακίνητα των συνδημοτών μας…»

Ο κ. Αθανασίου επισήμανε ακόμη ότι εκκρεμεί το θέμα της εγκατάστασης γραφείου του «Συμπαραστάτη του Δημότη», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι άμεσα θα επιλυθεί. «Εκείνο που αξίζει να πω, είναι αυτό που τόνισα και στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, την αναγκαιότητα αν μη τι άλλο να ξεκινήσουν κάποιες προσπάθειες επίλυσης όλων των προβλημάτων που εκκρεμούν κι έχουν να κάνουν με τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, που δεσμεύουν πάρα πολλά ακίνητα των συνδημοτών μας, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε μια διαδικασία που δεν έχει τέλος. Να αποτελέσει γι’ αυτή τη δημοτική αρχή και για τις επόμενες, μια αρχή συζήτησης για την καταβολή προσπαθειών για την δρομολόγηση επίλυσης του θέματος που βασανίζει πολύ κόσμο», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Αθανασίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...