Έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης ο Νίκος Ξανθόπουλος λόγω του TAP

0
586

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την δημοτική παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα, εξήγησε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» το πρωί της Τρίτης (31/7) ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος.

«Η ανεξαρτητοποίησή μου έχει να κάνει με τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, ιδιαίτερα μετά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δήμαρχος Καβάλας, η κ. Τσανάκα, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του ΤΑΡ, το οποίο ήρθε σε πλήρη αντίθεση με ό,τι τουλάχιστον μέχρι χθες είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ξανθόπουλος.

«Ο τρόπος που εξέδωσε το δελτίο Τύπου η δήμαρχος, ακύρωσε μονομερώς με δική της πρωτοβουλία αποφάσεις, τέσσερις τον αριθμό, του δημοτικού συμβουλίου»

«Θυμίζω ότι κατά σειρά σε τρεις συνεδριάσεις, το δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει κατά πλειοψηφία, ότι η διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν συμφωνεί με την όδευση από τα Τενάγη των Φιλίππων και βεβαία στο έκτακτο δημοτικό της 27ης Ιουνίου, ομόφωνα, είχε αποφασίσει ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα ψήφιζε τροποποίηση της περίφημης σύμβασης Σταθάκη. Κανείς, ούτε δήμαρχος, δεν είναι πάνω από το συμβούλιο, όμως ο τρόπος που εξέδωσε το δελτίο Τύπου η δήμαρχος, ακύρωσε μονομερώς με δική της πρωτοβουλία αποφάσεις, τέσσερις τον αριθμό, του δημοτικού συμβουλίου», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Διαβάζοντας το δελτίο αυτό την Πέμπτη το βράδυ, προσωπικά δεν μπορούσα να καταλάβω αν η γράφουσα το δελτίο Τύπου ήταν η ίδια δήμαρχος που πριν λίγες μέρες στον απόηχο των συλλήψεων, είχε πει…»

 «Η δεύτερη αιτία ήταν ότι διαβάζοντας το δελτίο αυτό την Πέμπτη το βράδυ, προσωπικά δεν μπορούσα να καταλάβω αν η γράφουσα το δελτίο Τύπου ήταν η ίδια δήμαρχος που πριν λίγες μέρες στον απόηχο των συλλήψεων, είχε πει ότι η ίδια έδωσε εντολή σε συμβούλους της να είναι παρόντες εκεί σε εφαρμογή αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου κι ότι από τη στιγμή που η κοινοπραξία τόλμησε να συλλάβει οκτώ πολίτες, μεταξύ αυτών και αιρετούς, η κοινοπραξία έχει απέναντι τον δήμο και μάλιστα η ίδια δεν μιλά στην κοινοπραξία παρά μόνο για αλλαγή της όδευσης. Αυτό το γεγονός ήρθε σε πλήρη αντίθεση με ό,τι είχε δηλώσει η ίδια και με ό,τι είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο σώμα του δήμου, αυτό που στην ουσία διοικεί. Όλοι εμείς λειτουργούμε κάτω από τις αποφάσεις του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ξανθόπουλος.

«Πλέον θα λειτουργώ κατά συνείδηση. Σε όποια θέματα θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξω τη διοίκηση θα το κάνω, σε όποια άλλα πρέπει να διαφωνήσω θα το κάνω αντίστοιχα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς θα πορευτεί εφεξής στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε: «Προσωπικά, επειδή προσπαθώ να υπηρετώ ιδέες κι όχι πρόσωπα και να λειτουργώ με συνέπεια, δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω από το αυτονόητο. Να δηλώσω γραπτώς στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή μου. Πλέον θα λειτουργώ κατά συνείδηση. Σε όποια θέματα θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξω τη διοίκηση θα το κάνω, σε όποια άλλα πρέπει να διαφωνήσω θα το κάνω αντίστοιχα. Όπως έκανα για το θέμα με τα έργα Σταθάκη στη δημοτική ενότητα Φιλίππων που τα καταψήφισα, γιατί θεωρώ ότι ήταν μια τεράστια κοροϊδία. Κι εμείς (η διοίκηση του δήμου) το κάναμε σημαία και το «πουλήσαμε» στη Δ.Ε. Φιλίππων λέγοντας ξέρετε …ιθαγενείς εμείς θα σας λύσουμε το πρόβλημα του νερού λες και δεν έχει νερό και επειδή θα σας το λύσουμε σκάστε τώρα και κολυμπάτε, ας περάσει ο αγωγός, οσονούπω θα έρθει ένας ακόμη ο Ποσειδών, ήδη περνά ο αγωγός ΔΕΣΦΑ, μετά ακολουθούν, όπως λένε τα ενεργειακά κοράκια, άλλοι δυο. Άρα η γη υψηλής παραγωγικότητας που υπερασπιζόταν αυτή η διοίκηση του δήμου μαζί με την πολιτιστική κληρονομιά μετατρέπεται σιγά – σιγά σε έναν ενεργειακό κόμβο. Αυτό δεν θα είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».