Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

ΚΑΒΑΛΑ: “Χαμογελούν” οι ξενοδόχοι – Αναμένονται Βούλγαροι τουρίστες το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς

Ακολούθησε μας

spot_img

Ευοίωνη είναι η πρόβλεψη του προέδρου των ξενοδόχων της Καβάλας, για την τουριστική κίνηση που θα καταγραφεί στα ξενοδοχεία της πόλης μας, στην διάρκεια της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Αντώνης Μιτζάλης, η αισιοδοξία των ξενοδόχων πηγάζει από το γεγονός ότι οι Βούλγαροι έχουν σαν αγαπημένο τους προορισμό την Καβάλα για την συγκεκριμένο περίοδο. Όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες στα τοπικά ξενοδοχεία θα είναι μεγάλες.

«Δυστυχώς η Καβάλα δεν είναι μέσα στο χάρτη των προορισμών για τα Χριστούγεννα…»

Ωστόσο, διαφορετικά είναι τα πράγματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Μιτζάλης, η Καβάλα δεν συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη των προορισμών για τη συγκεκριμένη γιορτή.

«Γίνεται ένας αγώνας για τα Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς η Καβάλα είναι εντελώς ανέτοιμη για χριστουγεννιάτικες διακοπές. Δεν είναι μέσα στον χάρτη των προορισμών για τα Χριστούγεννα. Το τονίζουμε κάθε χρόνο, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Δεν είναι δική μας δουλειά. Οι ξενοδόχοι φροντίζουν τα του οίκου τους. Καλό είναι η πόλη να μπορέσει να κάνει κάτι για να βρεθεί στην επιλογή των επισκεπτών ως χριστουγεννιάτικος προορισμός. Εκτός κι αν δεν το θέλει, οπότε ας το καταλάβουμε για να ξέρουμε γιατί πολεμάμε», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας.

«Η περιοχή μας δεν είναι ελκυστική για μαθητικές εκδρομές»

Όσον αφορά τις μαθητικές εκδρομές, παρά την προσπάθεια που έγινε από τους ξενοδόχους στην τιμολογιακή πολιτική, αλλά και από την συνδρομή από τους φορείς της πόλης, παρόλα αυτά οι μαθητές φέτος δεν επέλεξαν την Καβάλα.

«Αυτό δεν έχει να κάνει με αβλεψίες από την πλευρά μας. Εμείς τις θέλαμε τις μαθητικές εκδρομές. Δεν είναι όμως η περιοχή μας ελκυστική για κάτι τέτοιο. Αυτό ας το κοιτάξουν όσοι θα ήθελαν περισσότερη τέτοια κίνηση. Καταθέτω αυτά που βλέπω, όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω επ’ αυτού», σημείωσε σχετικά ο κ. Μιτζάλης.

Σύνθετο παζλ η επόμενη χρονιά…

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το πώς αναμένεται να κυλήσουν τα πράγματα στην περιοχή μας για την νέα τουριστική περίοδο, ο Αντώνης Μιτζάλης απάντησε: «Είναι ένα σύνθετο παζλ η επόμενη χρονιά, καθώς πολλά πράγματα μένει να κλείσουν. Θεωρούμε ότι η δυτική αγορά, αλλά και τα Βαλκάνια θα πάνε καλά. Θα θέλαμε πολύ να επιστρέψει και η ρωσική αγορά, όμως αυτό είναι ακόμη ένα ζητούμενο. Δεν μπορείς να βασίζεις την πολιτική σου στις ατυχίες κάποιου άλλου (κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας). Σημασία έχει να προβάλλεις τα δικά σου ατού και με δεδομένο ότι το 2016 έχει οριστεί έτος ελληνορωσικής φιλίας, είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να αυξήσουμε την ικανότητά μας να θεωρούμε βίζες. Αυτό είναι το στοίχημα για την Ελλάδα κι όχι η κακοτυχία κάποιου άλλου. Ο τουρισμός δεν δουλεύει έτσι και δεν θα έπρεπε. Όποιοι σπεκουλάρουν στην ατυχία του άλλου θα το βρουν μπροστά τους».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα