Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Βαλκάνιοι τουρίστες έσωσαν την παρτίδα στην αγορά

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, από την κίνηση που καταγράφηκε στην τοπική αγορά στην διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη (31/8).

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Λεμονίδης ανέφερε ότι η κίνηση ήταν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρξε πτώση, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

«Πλημμύρισαν» την αγορά της Καβάλας οι Βαλκάνιοι – «Εξαφανίστηκαν» οι Έλληνες καταναλωτές

«Οι θερινές εκπτώσεις κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο, υπήρχε μεγάλο τουριστικό ρεύμα που ξεκίνησε τον Ιούλιο κυρίως και συνεχίζεται όλο τον Αύγουστο. Πρόκειται κυρίως για Βαλκάνιους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την περιοχή μας, στον αντίποδα όμως έχουν όμως «χαθεί» οι Έλληνες καταναλωτές που περνάνε δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε έχει μειωθεί η αγοραστική τους δύναμη. Από τον Σεπτέμβριο και μετά πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα δημιουργηθούν θέματα με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και ευχόμαστε να πάμε καλά για να ανασάνουμε, αν και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια δεν μας αφήνουν να είμαστε αισιόδοξοι», επισήμανε σχετικά ο Βασίλης Λεμονίδης.

Στην τελική ευθεία για την «Γιορτή της Αγοράς» το τριήμερο 7 – 9 Σεπτεμβρίου

Αναφερόμενος στην «Γιορτή της Αγοράς» που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το τριήμερο 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε: «Όπως ξεκινώντας την άνοιξη έχουμε καθιερώσει την «Λευκή Νύχτα» με πολύ κόσμο που είναι θεσμός και έχει γιγαντωθεί όσον αφορά τα δρώμενα και τις δραστηριότητες, έτσι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε και τον Σεπτέμβριο. Πέρυσι ξεκινήσαμε δειλά – δειλά και φέτος έχουμε μεγαλώσει τη «Γιορτή της Αγοράς» στην πλατεία Ελευθερίας με πλούσιο πρόγραμμα Πέμπτη απόγευμα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Δεν υπάρχει διεύρυνση ωραρίου, αλλά μια κατάσταση που θα προσδώσει ζωντάνια στην πόλη και την αγορά και γι’ αυτό καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν με γενναίες προσφορές και προωθητικές ενέργειες το τριήμερο, καθώς θα υπάρχουν δρώμενα, συναυλίες, και αθλητικά και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κι άλλο κόσμο στο κέντρο της πόλης».

Σχετικά με το σούπερ μάρκετ που γνωστοποίησε ότι θ’ ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή

Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που αφορά σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή.

«Ενημερωθήκαμε ότι εταιρεία σούπερ μάρκετ μοίρασε φυλλάδια που λένε ότι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτό το κατάστημά τους. Είναι μια από τις μη νόμιμες Κυριακές, αφού δεν εντάσσεται στις 8 νόμιμες του έτους. Ίσως έχουν παρανοήσει το νόμο, εμείς όμως στείλαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τον νόμο για να πράξουν τα δέοντα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...