Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μεγάλος είναι ο όγκος των ασθενών στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

Αχιλλέας Γερόπουλος: Παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται το Γ.Ν.Κ. ανταποκρίνεται ικανοποιητικά / Μέσα στο 2023 θα γίνει νέα προκήρυξη για γιατρούς / Ξεκινά σύντομα η επαναδιαγράμμιση του πάρκινγκ

Μεγάλος είναι ο όγκος των ασθενών που εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς πέρα από τους συμπολίτες μας, το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, αλλά και κάτοικοι των γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Δράμας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αχιλλέας Γερόπουλος, παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται, το Γ.Ν.Κ. ανταποκρίνεται ικανοποιητικά, αν και σε κάποιους τομείς, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό, η κατάσταση είναι οριακή.

Μέσα στο 2023 θα γίνει νέα προκήρυξη για γιατρούς – Εν αναμονή ανταπόκρισης από την 4η Υ.ΠΕ. για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού

«Έχουμε πολύ κόσμο που εξυπηρετούμε, καθώς βρισκόμαστε σε μια περιοχή που έχει κατακλειστεί από τουρίστες. Παράλληλα εξυπηρετούμε και τα όμορα Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Δράμας, ενώ ακόμη και σε κάποια τμήματα λειτουργούμε ως περιφερειακό Νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα οι νευροχειρουργοί μας, που εξετάζουν περιστατικά από την Ορεστιάδα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Γενικότερα ανταποκρινόμαστε ικανοποιητικά, αλλά το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη νοσηλευτών. Έχουμε γιατρούς, θα γίνει νέα προκήρυξη μέσα στο 2023 και θα πάρουμε κι άλλους. Το πρόβλημά μας είναι οι νοσηλευτές, που δεν μας φτάνουν. Δώσαμε στην 4η Υ.ΠΕ. το μήνυμα και περιμένουμε να ανταποκριθούν για να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα», σημείωσε σχετικά ο κ. Γερόπουλος.

Ξεκινά σύντομα η επαναδιαγράμμιση του πάρκινγκ και των διαβάσεων του Γ.Ν.Κ.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει επαναδιαγράμμιση στις διαγραμμίσεις του πάρκινγκ, αλλά και των διαβάσεων, οι οποίες έχουν σχεδόν σβηστεί, ο κ. Γερόπουλος απάντησε: «Έχουμε αποφασίσει να επαναφέρουμε την κατάσταση και το Νοσοκομείο μας στην προ covid εποχή, δηλαδή στο 2019. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε πάρει προσφορές από τις εταιρείες που ασχολούνται με τις διαγραμμίσεις μέσα στο Νοσοκομείο, με τις θέσεις στάμθευσης, βλέπουμε την πυροπροστασία και θα γίνει άσκηση. Γενικότερα μέσα στον Ιούλιο γίνονται πράγματα που θα εξελιχθούν στο υπόλοιπο του μήνα, αλλά και του Αυγούστου. Από την άλλη εβδομάδα ίσως θα γίνουν οι επαναδιαγραμμίσεις».

Παραμένει στη θέση της η Κινητή Μονάδα Υγείας που είχε εγκατασταθεί στο πάρκινγκ του Γ.Ν.Κ. στη διάρκεια της πανδημίας

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση απομάκρυνσης της Κινητής Μονάδας Υγείας, η οποία τοποθετήθηκε στο πάρκινγκ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στη διάρκεια της πανδημίας, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. απάντησε: «Οριστικά δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει χειμώνας μπροστά μας. Οι λιγοστές θέσεις στάθμευσης που καταλαμβάνει αυτό το όχημα δεν είναι πολλές. Η χρησιμότητά του ακόμη και δη τον χειμώνα είναι δεδομένη. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα ήθελα να βγάλω ένα τέτοιο «εργαλείο» που μας βοήθησε όλο το προηγούμενο διάστημα έξω από τον χώρο του Νοσοκομείου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...