Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Ημέρα:

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Π.Ε. Καβάλας, αντίστοιχα μεγαλώνει και η προσέλευση / Η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη σε σχέση με πέρυσι / Σε ποσοστό 30% η προσέλευση των ξένων στο Γ.Ν.Κ / Οι ελλείψεις προσωπικού είναι μια πάγια κατάσταση

«Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά την προσέλευση, είναι ίδια και χειρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Π.Ε. Καβάλας, αντίστοιχα μεγαλώνει και η προσέλευση στο νοσοκομείο μας».

Τα παραπάνω επισήμανε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος, περιγράφοντας την μεγάλη πίεση που δέχεται σε καθημερινή βάση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Γενικά το νοσοκομείο μας είναι αντιμέτωπο με μεγάλη πίεση και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στις Κλινικές αντίστοιχα…»

«Η προσέλευση είναι μεγάλη και στα παθολογικά τμήματα, που είναι και λίγο παράδοξο εν μέσω θέρους, κυρίως στα χειρουργικά – ορθοπεδικά φυσικά, με διάφορα ατυχήματα και τραυματισμούς. Γενικά το νοσοκομείο μας είναι αντιμέτωπο με μεγάλη πίεση και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στις Κλινικές αντίστοιχα. Δυστυχώς, όσο πιο νωρίς ξεκινάνε οι ζέστες, όπως έγινε φέτος τον Ιούνιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσέλευση και αντίστοιχα επειδή ο ζεστός καιρός θα τραβήξει θεωρώ, θα έχουμε σταδιακά αυξανόμενη κίνηση μέχρι και τον Οκτώβριο ίσως. Όχι ότι μετά υπάρχει κατακόρυφη πτώση, απλά αποχωρούν οι τουρίστες και γίνεται πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση, γιατί τώρα πραγματικά λειτουργούμε στα όριά μας», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Τεπελόπουλος.

Σε ποσοστό της τάξης του 30% η προσέλευση των ξένων στο Γ.Ν.Κ. – «Το πρόβλημα παραμένει όσον αφορά την εγχώρια προσέλευση. Είμαστε ένα νοσοκομείο ούτως ή άλλως επιβαρυμένο από την Περιφέρεια και τα όμορα νοσοκομεία…»

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιο είναι το ποσοστό των ξένων επισκεπτών που πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τις πρώτες βοήθειες, ο Γιώργος Τεπελόπουλος απάντησε: «Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ποσοστό της τάξης του 30%. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό, είναι αρκετές οι ξένες γλώσσες που ακούγονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, από διάφορες χώρες. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει όσον αφορά την εγχώρια προσέλευση. Είμαστε ένα νοσοκομείο ούτως ή άλλως επιβαρυμένο από την Περιφέρεια και τα όμορα νοσοκομεία. Το βάρος το σηκώνουμε εμείς, έχουν μετακινηθεί και γιατροί και σε μια δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνεχώς το νοσοκομείο έρχεται και προστίθεται όλο αυτό το τουριστικό κύμα για να πάει τα πράγματα ακόμη χειρότερα».

«Οι ελλείψεις προσωπικού είναι μια πάγια κατάσταση που παρά τις εκκλήσεις μας δεν δείχνει να διορθώνεται άμεσα…»

Ειδικότερα τέλος για την κατάσταση που επικρατεί με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας σημείωσε: «Αυτό είναι μια πάγια κατάσταση που παρά τις εκκλήσεις μας δεν δείχνει να διορθώνεται άμεσα. Οποιαδήποτε πρόσληψη πάει να ξεκινήσει, η γραφειοκρατία την καθυστερεί τρομερά. Μιλάμε για ενάμιση χρόνο, για πράγματα απίστευτα. Το νοσοκομείο μας μπορεί θεωρητικά να έχει μια σχετική επάνδρωση, τουλάχιστον αναφορικά με τους γιατρούς, παρ’ όλα αυτά όμως σε σχέση με τις ανάγκες που καλύπτει αυτή τη στιγμή είμαστε λίγοι. Δεν υπάρχει φως μπροστά. Υπάρχει μια πολιτική που οδεύει προς τον αντίθετο δρόμο, έχει ανακατέψει τα πάντα. Ειδικά για τις προσλήψεις δεν κινείται κάτι. Το να προκηρύξεις μια ή δυο θέσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...