Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αυξημένα τα περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων

Ημέρα:

Ξενοφών Κροκίδης: Συνεχίζεται η «σκληρή γραμμή» στα επισκεπτήρια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid / Καλό είναι να μη μαζεύονται όλοι οι συγγενείς και όλη η οικογένεια γύρω από έναν ασθενή / Προσοχή και στον ιό του Δυτικού Νείλου

Ασφυκτικά γεμάτη είναι τις τελευταίες ημέρες η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων. Μάλιστα την Τρίτη (2/7) χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν δύο κλίνες της Β’ Παθολογικής Κλινικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο διευθυντής της, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος μίλησε και για την αύξηση των κρουσμάτων covid.

Συνεχίζεται η «σκληρή γραμμή» όσον αφορά τα επισκεπτήρια, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες 

«Όντως τις τελευταίες εβδομάδες με βάση τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., υπάρχει μια μικρή τάση, αύξησης των περιστατικών covid, που αποτυπώνεται τόσο με εισαγωγές σε νοσοκομεία, αλλά και με διασωληνώσεις. Είναι μικρή η αύξηση, αλλά μας ανησυχεί κάπως. Αυτή η ανοδική τάση οδήγησε την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Κ., στην τελευταία της συνεδρίαση πριν από μία εβδομάδα να συνεχίσει την «σκληρή γραμμή» που αφορά το επισκεπτήριο των ασθενών και ό,τι σχετίζεται με τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό και τις λοιμώξεις γενικότερα. Ενώ εμείς θέλαμε πριν δυο – τρεις εβδομάδες να προτείνουμε μία χαλάρωση των μέτρων, αυτή η μικρή αυξητική τάση μας ανησυχεί και σε συνδυασμό βέβαια με τις νοσοκομειακές λοιμώξεις που επηρεάζουν πολύ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μας οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσουμε τη «σκληρή γραμμή» όσον αφορά το επισκεπτήριο», ανέφερε σχετικά ο κ. Κροκίδης. 

Παροξύνσεις της Χ.Α.Π., αλλά και αρκετές πνευμονίες εν μέσω καλοκαιριού

«Καλό είναι να μη μαζεύονται όλοι οι συγγενείς και όλη η οικογένεια γύρω από έναν ασθενή. Δυο άτομα μάξιμουμ και για λίγη ώρα. Δεν επιτρέπεται η παραμονή των συγγενών στους θαλάμους. Μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, είτε ο διευθυντής της κλινικής, είτε η προϊσταμένη χορηγούν άδεια, όπως όταν έχουμε ογκολογικούς ασθενείς στο τελευταίο στάδιο. Από την άλλη μεριά πράγματι η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας είναι πλέον γεμάτη. Να πω χαρακτηριστικά ότι από το πρωί της Τρίτης (2/7) δυο περιστατικά της Πνευμονολογικής Κλινικής νοσηλεύονται σε κρεβάτια της Β’ Παθολογικής Κλινικής στον τρίτο όροφο του Γ.Ν.Κ. Έχει περιστατικά, είτε παροξύνσεις Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, αλλά και πνευμονίες μέσα στο καλοκαίρι, είτε ανοσοκατεσταλμένων ασθενών. Οι κλίνες είναι σχεδόν καθημερινά γεμάτες, γι’ αυτό χρειάζεται να νοσηλευτούν και σε άλλες κλινικές», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Προσοχή και στον ιό του Δυτικού Νείλου συστήνει ο Ξενοφών Κροκίδης

Ο κ. Κροκίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον ιό του Δυτικού Νείλου, τονίζοντας ότι πρέπει να μην έχουμε στις οικίες μας εστίες όπου μπορούν να αναπτυχθούν τα κουνούπια, κυρίως δηλαδή λιμνάζοντα ύδατα.

«Όταν έχουμε ένα εμπύρετο που δεν είναι ουρολοίμωξη, που δεν είναι πνευμονία, αν είναι υψηλός ο πυρετός και υπάρχουν και κάποια εργαστηριακά που συνηγορούν να στέλνουμε την αντίστοιχη εξέταση για να την τεκμηριώσουμε με το ιό του Δυτικού Νείλου. Τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται ασυμπτωματικά έχουν, υπάρχουν όμως και σοβαρά περιστατικά, είτε με χαλαρή παράλυση, είτε με μηνιγγίτιδα – εγκεφαλίτιδα. Γενικότερα χρειάζεται προσοχή από όλους μας», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Κροκίδης.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νεκρός σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Πρωινές ώρες της 6-7-2024, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής...

Ελπίδες για τόνωση της αγοράς γεννούν οι θερινές εκπτώσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Δυστυχώς ακόμη και τώρα δεν έχει επανέλθει...

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στη Θάσο

«Η φετινή τουριστική περίοδος πάει καλά, αυτό φαίνεται άλλωστε...

Πρέπει να λυθεί από τώρα το ζήτημα των συγχωνεύσεων τάξεων σχολείων

«Προμηνύεται ένα καλοκαίρι καυτό και δύσκολο γεμάτο ενέργειες. Δεν...

Κρηνίδες Καβάλας: 53χρονος μαχαίρωσε δύο άτομα

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (6-7-2024), σε οικισμό...

Δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Δρομολόγια προς και από το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων,...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Συνεργασία με το ΔΠΘ επ’ ωφελεία της περιοχής μας

Για τις συναντήσεις που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα...

Στην Ελευθερούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16

Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό...