Στις επάλξεις για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε περιστατικού παρουσιαστεί, βρίσκονται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.
Παρά το γεγονός ότι για τους περισσότερους πολίτες αρχίζουν από το επόμενο διάστημα οι άδειες του καλοκαιριού, οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Κ., με σωστό προγραμματισμό καθιστούν εφικτή, για μια ακόμη θερινή περίοδο, την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας.
«Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο ρεύμα τουριστών που υπάρχει στην περιοχή μας…»
«Στο νέο νοσοκομείο της Καβάλας, εδώ και έξι χρόνια, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν μάθει να λειτουργούν υπό όλες τις συνθήκες. Φυσικά και το καλοκαίρι προσαρμόζουμε τα προγράμματά μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αδειών είναι Ιούλιο και Αύγουστο, βέβαια πάντα με τέτοιο τρόπο υπό το πρίσμα της εύρυθμης λειτουργίας του κάθε τμήματος και της συνολικής λειτουργίας του Γ.Ν.Κ. Είμαστε όλοι εδώ, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο ρεύμα τουριστών που υπάρχει, καθώς ο αριθμός του νομού έχει διπλασιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.
«Όταν προκύπτουν προβλήματα τα επιλύουμε, χωρίς να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί»
Παράλληλα, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Γ.Ν.Κ., ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, τόνισε: «Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πλέον έχει νέο διοικητή κι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή. Περιμένουμε να «περπατήσουν» οι κρίσεις των επτά γιατρών που έχουν υποβάλει χαρτιά για πρόσληψη, αν κι αυτό θα αργήσει, καθώς ίσως πάει τέλος του χρόνου, ίσως αρχές του 2017. Από την άλλη συνεχίζουν να υπάρχουν τα προβλήματα με το προσωπικό καθαριότητας. Τα παρακολουθούμε όλα αυτά. Όταν προκύπτουν προβλήματα, αυτά επιλύονται μεσοβέζικα, όπως με το περιφερειακό ιατρείο Τούζλας που λειτουργεί πλέον με τη βοήθεια των γιατρών και των Κ.Υ. Ελευθερούπολης και Ροδολίβους. Στη Θάσο βαίνουν καλώς τα πράγματα, το ίδιο και στη Χρυσούπολη. Γενικότερα στην Καβάλα, παρά τα προβλήματα που εντοπίζουμε προσπαθώντας για λύση χωρίς να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, ο τομέας της υγείας κινείται σε άλλες ράγες απ’ ό,τι σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι συμπολίτες μας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί έχουν φροντίσει οι «φύλακες». Είμαστε στις επάλξεις γιατροί και νοσηλευτές για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους».