Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025

Σταδιακή αποκλιμάκωση στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει με σταθερά βήματα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Λόγω της σταδιακής αποκλιμάκωσης του αριθμού των νοσηλευομένων, από την Παρασκευή (25/2) αποδόθηκε και πάλι ο τρίτος όροφος του Γ.Ν.Κ. σε πλήρη λειτουργία. Εκεί μεταφέρθηκαν οι δυο Πνευμονολογικές Κλινικές, οι οποίες από τη Δευτέρα (28/2) θα λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη.

«Θα ανακουφιστούν παράλληλα και οι χειρουργικές κλινικές, αλλά και οι ορθοπεδικές, οι οποίες μέχρι τώρα είχαν στενά περιθώρια ως προς τη νοσηλεία των ασθενών μας…»

 «Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για το νοσοκομείο μας. Θα ανακουφιστούν παράλληλα και οι χειρουργικές κλινικές, αλλά και οι ορθοπεδικές, οι οποίες μέχρι τώρα είχαν στενά περιθώρια ως προς τη νοσηλεία των ασθενών μας. Παρά την στενότητα που αντιμετωπίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οφείλω να πω ότι οι κλινικές μας (χειρουργική, νευροχειρουργική, ορθοπεδική) έκαναν πολλά χειρουργεία. Από την επόμενη εβδομάδα θα εκδώσουμε και σχετικό δελτίο Τύπου, όπου συγκεκριμένα θα αναγράφεται πόσα χειρουργεία γίνονται σε καθημερινή βάση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης.

Την Παρασκευή (25/2) στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν 20 ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, συνολικά 3 ασθενείς

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγράφεται μια σημαντική αποκλιμάκωση του αριθμού των νοσηλευομένων. Την Παρασκευή (25/2) στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν 20 ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID, συνολικά 3 ασθενείς. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν σαφέστατα ότι έχουμε εισέλθει σε μια πολύ σημαντική αποκλιμάκωση. Ελπίδα και ευχή όλων μας είναι να επιβεβαιωθούν όλες οι προβλέψεις των ειδικών, που κάνουν λόγο ότι η πανδημία από τον Μάρτιο και μετά θα αρχίσει να εισέρχεται σε φάση ενδημίας. Καθημερινά βλέπουμε ότι και τα κρούσματα που ανακοινώνει ο Ε.Ο.Δ.Υ. για την Π.Ε. Καβάλας δείχνουν μια μείωση ενθαρρυντική για το μέλλον, όπως συμβαίνει άλλωστε και πανελλαδικά, δείγμα της σοβαρής αποκλιμάκωσης που έχουμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

 «Εφιστούμε διαρκώς την προσοχή όλων όσοι μέχρι σήμερα είναι πάνω από 50 ετών και δεν έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν το εμβόλιο. Όπως μας λένε οι έγκριτοι ειδικοί, αυτοί είναι που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και κίνδυνο νοσηλείας…»

 «Ωστόσο, οφείλουμε να εφιστούμε διαρκώς την προσοχή όλων όσοι μέχρι σήμερα είναι πάνω από 50 ετών και δεν έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν το εμβόλιο. Όπως μας λένε οι έγκριτοι ειδικοί, αυτοί είναι που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και κίνδυνο νοσηλείας στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως έχουμε πει εδώ και πολλούς μήνες, όσοι εισέρχονται στη Μ.Ε.Θ. COVID του Γ.Ν.Κ., από την ημέρα που άρχισε η διάθεση των εμβολίων, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Το λέω με πλήρη επίγνωση. Στην κλινική COVID, ναι υπάρχει και μια μερίδα εμβολιασμένων, όμως με τις δυο δόσεις, όχι με τις τρεις. Συνήθως είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που δεν έκαναν την τρίτη δόση. Τουλάχιστον όσοι έκαναν τις δυο δόσεις να σπεύσουν να κάνουν και την τρίτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνουν», υπογράμμισε ακόμη ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Τουλάχιστον να πειστούν όσοι έχουν κάνουν τις δύο δόσεις. Οι υπόλοιποι που επιμένουν να μην εμβολιάζονται, θεωρώ ότι πλέον είναι άδικος κόπος να τους πείσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω…»

 Αναφορικά τέλος με το αν συνεχίζεται η κάμψη στους εμβολιασμούς, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σημείωσε: «Τα εμβόλια που κάνουμε πλέον είναι ελάχιστα. Την Πέμπτη (24/2) κάναμε 50 εμβόλια στο νοσοκομείο και την Παρασκευή (25/2) 58 εμβόλια, κυρίως τρίτης δόσης και κάποια παιδιά, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα. Όπως είπε πάντως πρόσφατα ο κ. Τσιόδρας, όσοι είναι εμβολιασμένοι με την τρίτη δόση, σχεδόν σε ποσοστό 100%, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μπουν σε νοσοκομείο ή Μ.Ε.Θ. Μπορεί να ασθενήσουν, να έχουν συμπτώματα, ειδικά τώρα με την «Όμικρον», όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα κινδυνεύσουν. Τουλάχιστον να πειστούν όσοι έχουν κάνουν τις δυο δόσεις. Οι υπόλοιποι που επιμένουν να μην εμβολιάζονται, θεωρώ ότι πλέον είναι άδικος κόπος να τους πείσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποιητική η τουριστική εικόνα που παρουσιάζει η Θάσος

Λευτέρης Κυριακίδης: Να λέμε δόξα τω Θεώ που ζούμε...

Ακατανόητοι οι λόγοι της κατάργησης της πρωινής πτήσης από Αθήνα

Τραγικό χαρακτηρίζει το γεγονός της κατάργησης της πρωινής πτήσης...

«Λευκή Νύχτα» με «Πυξ Λαξ» την Παρασκευή στην Ελευθερούπολη

Την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη...

Μοντέρνα ή κλασική κουζίνα; Οδηγός για διαχρονικό στυλ

Σκοπεύετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας ή αλλάζετε σπίτι...

DINOSAURS LIVE στον Λιμένα της Θάσου

Κινούνται – Βρυχώνται – Ανασαίνουν!!!! Μια αξέχαστη εμπειρία, ένα συναρπαστικό...

Chat GPT για επιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια «κάτι που θα...

Καβάλα: Νέα «κόλπα» με τις τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθησαν χθες (22-7-2025) το απόγευμα σε περιοχές της Καβάλας,...

Καταρράκτης ματιών. Μην τον αμελείτε!

Ο καταρράκτης ματιών είναι μια συχνή πάθηση των οφθαλμών...