Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, 2025
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου, 2025

ΕΓΕΣΥΚ: Αντισυναδελφική η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας όπου μεταξύ άλλων προτείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Δράμας να επιλυθεί με μετακίνηση Παθολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Το δε οξύμωρο  είναι ότι στη ίδια πρόταση αναγνωρίζεται πώς οι Παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτουν ήδη την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Άρα λοιπόν τι προτείνουν οι συνάδελφοι του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας; Να καλύψουν οι λιγοστοί για με τον όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζουν Παθολόγοι του Νοσοκομείου μας τις Παθολογικές Κλινικές τριών Νομών; Θεωρούμε τελείως αντισυναδελφική την πρόταση μετακίνησης συναδέλφων που ήδη έχουν υποχρεωθεί να εργάζονται πάνω από τα δικά τους όρια για να καλύψουν Παθολογικές Κλινικές δύο νομών. Θεωρούμε επίσης τεράστιο λάθος επίσημα πιά να ζητούμε από μόνοι μας την μετατροπή μας σε γυρολόγους ανά την Υγειονομική Περιφέρεια επιβραβεύοντας κατ’ ουσία όλες αυτές τις πολιτικές απαξίωσης του Ιατρικού Λειτουργήματος.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους της Δράμας να επικεντρώσουν το δίκαιο αγώνα που δίνουν για το Νοσοκομείο τους στις υπόλοιπες προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας και ας αφήσουν τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Καβάλας έξω από αυτό. Το Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα υποστελέχωσης και παράλληλα ένα πρωτοφανές κύμα καθημερινής προσέλευσης ασθενών για το οποίο είναι απαραίτητοι όλοι οι Ιατροί του και άλλοι τόσοι.

Υπενθυμίζουμε δε πως το Νοσοκομείο Καβάλας έχει κατά καιρούς στηρίξει το Νοσοκομείο Δράμας με μετακινήσεις Αναισθησιολόγων, Παθολόγων όπως επίσης και με την καθημερινή αντιμετώπιση περιστατικών Τακτικών και Επειγόντων από το Νομό Δράμας.

Η λύση που θα πρέπει να προτείνουμε με μια φωνή όλοι οι Ιατροί είναι η κάλυψη των τεραστίων κενών του ΕΣΥ με άμεσες προσλήψεις για να μπορέσουν τα Νοσοκομεία να επιτελέσουν σωστά το ρόλο τους.

Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                                                  Βέλκου Ζωγραφιά

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Για δύο 3ωρα την ημέρα θα λειτουργεί το «σιντριβάνι» στην πλατεία Καπνεργάτη

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/10) ξεκίνησε τη λειτουργία του...

Η χώρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τους πόρους της ΕΕ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το γιατί η Ελλάδα, παρότι είχε...

Πιέσεις για επίσπευση των εργασιών στο έργο ύδρευσης του Παληού  

Απόστολος Χρόνης: Έγιναν δύο οι έγγραφες οχλήσεις στον ανάδοχο,...

Ο Γ. Προμούσας «ξέχασε» τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων

Ευγενία Φιλόσογλου: Δεν θα ανεχθούμε καμία αύξηση στο τέλος...

Επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 από την ομάδα “ΖΕΥΣ” στην Καβάλα

Η Καβάλα βρίσκεται στη λίστα των αεροπορικών επιδείξεων που...

Bit Pazar

του Παύλου Λεμοντζή Είναι big challenge να σε κρίνουν άνθρωποι...

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βενιζέλου

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας την Κυριακή 02-11-2025...

Το τερμάτισαν με την «ανάπλαση» της πλατείας Καπνεργάτη

Καλά, το έχουν τερματίσει εκεί στον δήμο Καβάλας με...