Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Στόχος μας η προστασία της δημόσιας υγείας κι όχι η επιβολή προστίμων»

Ημέρα:

Πανέτοιμη για την έναρξη ελέγχων, σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα εστίασης, είναι η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο προϊστάμενος της, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τους ελέγχους για το κάπνισμα, καθώς ο νόμος ισχύει και δεν έχει αλλάξει κάτι, σε σχέση με την εφαρμογή του. Δεν υπάρχει ούτε επαγγελματίας, ούτε πολίτης που να μην γνωρίζει ότι ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι έλεγχοι που θα κάνουμε θα είναι αυστηροί και για αυτό πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Τόσο οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, αλλά φυσικά και οι δημόσιες υπηρεσίες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δείξαμε επιείκεια, συνεργαστήκαμε με όλους και τώρα προειδοποιούμε, ώστε όσοι εισέρχονται σε κλειστούς χώρους να μην καπνίζουν. Θα εφαρμόσουμε κανονικά τον νόμο», υπογράμμισε με έμφαση στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Στόχος μας η προστασία της δημόσιας υγείας κι όχι η επιβολή προστίμων»

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, τόνισε ότι στόχος της υπηρεσίας του δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας. «Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται αυτός ο νόμος, όπως και άλλοι βέβαια. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως κοινωνία τι πρέπει να κάνουμε, σε τι περιβάλλον θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Ας αποφασίσουμε προς τα πού θα κινηθούμε, δηλαδή προς τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες ή προς κάπου αλλού και μετά οι υπηρεσίες είναι εδώ για να προσπαθήσουν να προστατέψουν την δημόσια υγεία κι όχι να επιβάλλουν πρόστιμα. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Όταν φυσικά δεν υπάρχει συμμόρφωση κάτι πρέπει να κάνουμε, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε σχετικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Όταν βγαίνουμε για έλεγχο δεν πηγαίνουμε μόνο εκεί όπου υπάρχει η σχετική καταγγελία»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς επιλέγεται το ποια καταστήματα θα ελεγχθούν από την υπηρεσία του, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Φτάνουν επίσημα σε εμάς καταγγελίες, οι οποίες γίνονται μέσω του υπουργείου Υγείας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Υπάρχουν βέβαια και ανώνυμες καταγγελίες που γίνονται από πολίτες, αλλά βέβαια και η γενική εικόνα που βλέπουμε κι εμείς οι ίδιοι, πέρα από τις καταγγελίες, ως υπηρεσία. Όταν βγαίνουμε για έλεγχο δεν πηγαίνουμε μόνο εκεί όπου υπάρχει η σχετική καταγγελία, αλλά πιθανόν και στο διπλανό κατάστημα, όπου ίσως δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...