Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Στόχος μας η προστασία της δημόσιας υγείας κι όχι η επιβολή προστίμων»

Ημέρα:

spot_img

Πανέτοιμη για την έναρξη ελέγχων, σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα εστίασης, είναι η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο προϊστάμενος της, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τους ελέγχους για το κάπνισμα, καθώς ο νόμος ισχύει και δεν έχει αλλάξει κάτι, σε σχέση με την εφαρμογή του. Δεν υπάρχει ούτε επαγγελματίας, ούτε πολίτης που να μην γνωρίζει ότι ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι έλεγχοι που θα κάνουμε θα είναι αυστηροί και για αυτό πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί. Τόσο οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, αλλά φυσικά και οι δημόσιες υπηρεσίες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δείξαμε επιείκεια, συνεργαστήκαμε με όλους και τώρα προειδοποιούμε, ώστε όσοι εισέρχονται σε κλειστούς χώρους να μην καπνίζουν. Θα εφαρμόσουμε κανονικά τον νόμο», υπογράμμισε με έμφαση στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Στόχος μας η προστασία της δημόσιας υγείας κι όχι η επιβολή προστίμων»

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, τόνισε ότι στόχος της υπηρεσίας του δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας. «Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται αυτός ο νόμος, όπως και άλλοι βέβαια. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ως κοινωνία τι πρέπει να κάνουμε, σε τι περιβάλλον θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Ας αποφασίσουμε προς τα πού θα κινηθούμε, δηλαδή προς τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες ή προς κάπου αλλού και μετά οι υπηρεσίες είναι εδώ για να προσπαθήσουν να προστατέψουν την δημόσια υγεία κι όχι να επιβάλλουν πρόστιμα. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Όταν φυσικά δεν υπάρχει συμμόρφωση κάτι πρέπει να κάνουμε, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε σχετικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Όταν βγαίνουμε για έλεγχο δεν πηγαίνουμε μόνο εκεί όπου υπάρχει η σχετική καταγγελία»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς επιλέγεται το ποια καταστήματα θα ελεγχθούν από την υπηρεσία του, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Φτάνουν επίσημα σε εμάς καταγγελίες, οι οποίες γίνονται μέσω του υπουργείου Υγείας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Υπάρχουν βέβαια και ανώνυμες καταγγελίες που γίνονται από πολίτες, αλλά βέβαια και η γενική εικόνα που βλέπουμε κι εμείς οι ίδιοι, πέρα από τις καταγγελίες, ως υπηρεσία. Όταν βγαίνουμε για έλεγχο δεν πηγαίνουμε μόνο εκεί όπου υπάρχει η σχετική καταγγελία, αλλά πιθανόν και στο διπλανό κατάστημα, όπου ίσως δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...