Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Χρήστος Παπαδόπουλος: “Καμία πρόβλεψη για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού” – Τεράστιος ο φόρτος εργασίας για την Διεύθυνση Υγείας Καβάλας

Ημέρα:

Εντατικούς ελέγχους, κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες, αρχίζει από το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με στόχο την προστασία των επισκεπτών που θα επιλέξουν την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε χθες στον «Ενήμερο» για το θέμα, οι έλεγχοι της υπηρεσίας θα είναι στοχευμένοι και θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ακτές κολύμβησης, με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, το πόσιμο νερό, τις πισίνες, καθώς και τα ξενοδοχεία που είναι ο πρώτος στόχος της υπηρεσίας του, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα ελεγχθούν όταν τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Το βάρος των ελέγχων στην Θάσο – Από τώρα κανονίζονται οι άδειες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγείας για να είναι στις θέσεις τους την περίοδο αιχμής

Εκτεταμένοι θα είναι οι έλεγχοι μέσα στο καλοκαίρι ιδιαίτερα στο νησί της Θάσου, όπου και θα υπάρξει η μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών, από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιηθούν με το υφιστάμενο προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας, κι επειδή, όπως σε όλες τις υπηρεσίες έτσι και σε αυτήν της Διεύθυνσης Υγείας δεν είναι αρκετό, κανονίζονται από τώρα οι άδειες του καλοκαιριού των υπαλλήλων, ώστε όσο είναι δυνατό, να είναι στις θέσεις τους οι περισσότεροι στην αιχμή της καλοκαιρινής σεζόν, για να ανταποκριθούν επαρκώς στο έργο τους.

Καμία πρόβλεψη για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού – Τεράστιος ο φόρτος εργασίας για την Διεύθυνση Υγείας Καβάλας  

«Το καλοκαίρι είμαστε ο κατ’ εξοχήν νομός με τον περισσότερο κόσμο από όλους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έχουμε και το νησί της Θάσου με χιλιάδες κόσμο και τα δεδομένα αλλάζουν άρδην σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς. Ο φόρτος εργασίας για την υπηρεσία μας είναι τεράστιος. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για να μπορούμε να προσλαμβάνουμε έκτακτο προσωπικό. Κάναμε τις προτάσεις μας, τα αιτήματά μας προωθούνται αλλά δεν είναι ούτε στο χέρι του περιφερειάρχη να κάνει κάτι. Είναι θέμα κυβέρνησης και ύπαρξης διαθέσιμων πόρων. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει κάτι. Άρα, προσπαθούμε να δουλέψουμε με τα άτομα που έχουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Διεύθυνση Υγείας από φέτος θα επιβάλλει και πρόστιμα στους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων!

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι για πρώτη φορά φέτος η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας θα εφαρμόσει τον νόμο των προστίμων για τα τρόφιμα. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, μέχρι τώρα ο Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλλε τα πρόστιμα, ενώ η Διεύθυνση Υγείας κινούνταν σε μέτρα, όπως για παράδειγμα οι σφραγίσεις καταστημάτων κλπ.

«Αυτήν την φορά θα επιβάλλουμε και πρόστιμα. Θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους τους επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων να είναι πολύ προσεκτικοί. Οι συγκυρίες είναι δύσκολες, όμως το πρόστιμο είναι κάτι που λειτουργεί. Θα έχουμε αυστηρά πρόστιμα για όσους κατ’ επανάληψη παραβιάζουν τους κανόνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Πραγματικά έχουμε «τρέξει» την στήριξη των αγροτών

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση...

Τσουχτερό κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σταύρος Κιβράκης: Το θετικό είναι ότι από το μεσημέρι...

frost.minagric.gr: Έγκαιρη προειδοποίηση των αγροτών για φαινόμενα παγετού

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...