Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Τον κίνδυνο να κλείσουν, αντιμετωπίζουν κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Ημέρα:

Τον κίνδυνο να κλείσουν, αντιμετωπίζουν κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κατόπιν της εντολής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, βάσει της οποίας πρέπει να επιστρέψουν στα Κέντρα Υγείας, όπου βρίσκονται οι οργανικές τους θέσεις, γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Γ.Ν.Κ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτών, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κατερίνα Πετράκη, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας διαμορφώνονται σε ποσοστό 45 με 50%, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί, αν τεθεί τελικά σε εφαρμογή η εντολή της 4ης Υ.ΠΕ.

Απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες…

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην είσοδο του κτηρίου, με την πρόεδρο του σωματείου τους να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η ελάχιστη ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νοσηλευτές είναι ο εορτασμός αυτής της ημέρας. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη στον χώρο της υγείας και δεν συναντάται σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. Με ένα σύστημα υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, οι νοσηλευτές καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυτό το έργο. Εδώ και πέντε μήνες, οι νοσηλευτές είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες».

Επίσχεση εργασίας στην περίπτωση που δεν υπάρξουν νεότερα

Σχετικά με το αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, η Κατερίνα Πετράκη, επισήμανε: «Για εμάς δεν υπάρχουν ενταλματοποιημένα χρήματα, ώστε να πληρωθούμε. Από την περασμένη εβδομάδα, μετά την γενική συνέλευση του σωματείου μας, ξεκινήσαμε την διαδικασία συλλογής υπογραφών, ώστε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας. Αν δεν υπάρξουν νεότερα μέχρι το τέλος του μήνα, θα το πράξουμε. Τα οφειλόμενα δεδουλευμένα μας χωρίζονται σε δύο περιόδους. Αυτά μέχρι το τέλος του 2014, για τα οποία ψηφίστηκε μια διάταξη και δεν θα τα χάσουν οι νοσηλευτές, αλλά και αυτά των πρώτων μηνών του 2015, για τα οποία δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση».

”Κουρεμένος”…μνημονιακά ο οργανισμός του Γ.Ν.Κ.

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Υπάρχει όμως μια μεγάλη παγίδα. Ξημερώματα του 2013, βγήκε στην δημοσιότητα ένας οργανισμός του νοσοκομείου, με τον οποίο οι οργανικές θέσεις υπέστησαν ”κούρεμα”. Τα σημερινά στοιχεία που διαρρέουν προς τα έξω, είτε το υπουργείο Υγείας, είτε η διοίκηση του Γ.Ν.Κ. είναι πλασματικά, καθώς μιλάμε για έναν μνημονιακά ”κουρεμένο” οργανισμό. Επειδή λειτουργούμε με τον οργανισμό του 2009, οι πραγματικές ελλείψεις σε όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου Καβάλας αγγίζουν το 45%-50%. Με εντολή της 4ης Υ.ΠΕ., οι γιατροί κι οι νοσηλευτές, των οποίων οι οργανικές θέσεις βρίσκονται στα Κέντρα Υγείας, αλλά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Υπάρχουν ήδη 20 άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2015. Αν αποχωρήσουν 12 άτομα από το προσωπικό μαζεμένα, τότε θα μιλάμε για επισφαλή λειτουργία του Γ.Ν.Κ. Για το θέμα αυτό ήταν στην Θεσσαλονίκη ο διοικητής του νοσοκομείου μας, αλλά δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση. Πάντως, μαθηματικά οδηγούμαστε σε κλείσιμο κλινικών», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...