Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τον κίνδυνο να κλείσουν, αντιμετωπίζουν κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τον κίνδυνο να κλείσουν, αντιμετωπίζουν κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κατόπιν της εντολής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, βάσει της οποίας πρέπει να επιστρέψουν στα Κέντρα Υγείας, όπου βρίσκονται οι οργανικές τους θέσεις, γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Γ.Ν.Κ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτών, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Κατερίνα Πετράκη, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας διαμορφώνονται σε ποσοστό 45 με 50%, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί, αν τεθεί τελικά σε εφαρμογή η εντολή της 4ης Υ.ΠΕ.

Απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες…

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην είσοδο του κτηρίου, με την πρόεδρο του σωματείου τους να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η ελάχιστη ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νοσηλευτές είναι ο εορτασμός αυτής της ημέρας. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη στον χώρο της υγείας και δεν συναντάται σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. Με ένα σύστημα υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, οι νοσηλευτές καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυτό το έργο. Εδώ και πέντε μήνες, οι νοσηλευτές είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες».

Επίσχεση εργασίας στην περίπτωση που δεν υπάρξουν νεότερα

Σχετικά με το αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, η Κατερίνα Πετράκη, επισήμανε: «Για εμάς δεν υπάρχουν ενταλματοποιημένα χρήματα, ώστε να πληρωθούμε. Από την περασμένη εβδομάδα, μετά την γενική συνέλευση του σωματείου μας, ξεκινήσαμε την διαδικασία συλλογής υπογραφών, ώστε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας. Αν δεν υπάρξουν νεότερα μέχρι το τέλος του μήνα, θα το πράξουμε. Τα οφειλόμενα δεδουλευμένα μας χωρίζονται σε δύο περιόδους. Αυτά μέχρι το τέλος του 2014, για τα οποία ψηφίστηκε μια διάταξη και δεν θα τα χάσουν οι νοσηλευτές, αλλά και αυτά των πρώτων μηνών του 2015, για τα οποία δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση».

”Κουρεμένος”…μνημονιακά ο οργανισμός του Γ.Ν.Κ.

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. Υπάρχει όμως μια μεγάλη παγίδα. Ξημερώματα του 2013, βγήκε στην δημοσιότητα ένας οργανισμός του νοσοκομείου, με τον οποίο οι οργανικές θέσεις υπέστησαν ”κούρεμα”. Τα σημερινά στοιχεία που διαρρέουν προς τα έξω, είτε το υπουργείο Υγείας, είτε η διοίκηση του Γ.Ν.Κ. είναι πλασματικά, καθώς μιλάμε για έναν μνημονιακά ”κουρεμένο” οργανισμό. Επειδή λειτουργούμε με τον οργανισμό του 2009, οι πραγματικές ελλείψεις σε όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου Καβάλας αγγίζουν το 45%-50%. Με εντολή της 4ης Υ.ΠΕ., οι γιατροί κι οι νοσηλευτές, των οποίων οι οργανικές θέσεις βρίσκονται στα Κέντρα Υγείας, αλλά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου, θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Υπάρχουν ήδη 20 άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2015. Αν αποχωρήσουν 12 άτομα από το προσωπικό μαζεμένα, τότε θα μιλάμε για επισφαλή λειτουργία του Γ.Ν.Κ. Για το θέμα αυτό ήταν στην Θεσσαλονίκη ο διοικητής του νοσοκομείου μας, αλλά δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση. Πάντως, μαθηματικά οδηγούμαστε σε κλείσιμο κλινικών», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...

Φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά της εφορίας για τους επαγγελματίες

«Πράγματι τώρα που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις κι έρχονται...